Fostul luptător de K1, Achim Ştefan-Marius, a fost condamnat pe viață după ce a împuşcat în cap un tânăr din Bacău

Publicat: 30/09/2022, 15:04

Ștefan Achim, despre care s-a spus că avea legături în lumea interlopă, l-a împușcat în cap pe Cezar Iulian Oancea, 21 de ani, într-o scară de bloc de pe strada Alecu Russo din Bacău, pe 9 martie 2020.

Victima, Iulian Oancea, era cunoscut ca fiind hacker și urma să-i facă fostului luptător un soft pentru accesarea telefoanelor mobile de la distanță.

Tânărul ar fi luat banii pentru aplicaţie, 500 de euro, dar nu şi-a onorat comanda. Achim l-a aşteptat pe Oancea în scara blocului şi l-a împușcat cu un pistol Makarov, pe care îl cumpărase de la niște traficanți de arme din Bulgaria.

După ce l-a împușcat, Achim i-a luat lui Oancea un laptop și două telefoane mobile, pe care le-a aruncat la gunoi.

Tânărul de 22 de ani care a fost ucis era cunoscut pentru abilitățile sale în domeniul online, fiind condamnat pentru fraude informatice dupa ce ar fi păgubit mai multe persoane cu suma de 100.000 de euro.

Ștefan Achim (foto dreapta) a luptat în galele Local Kombat/Sursa/Mediafax Foto

Imediat după comiterea faptei, Ştefan Achim a fugit în Franţa. La aproape trei luni de la comiterea crimei, fostul luptător a fost prins și adus în România cu mașina, după ce compania aeriană a refuzat să-l primească într-un avion de linie care să-l aducă la București, fiind considerat un pericol pentru ceilalaţi pasageri.

Achim a fost încarcerat în condiții de maximă siguranță în Bacău, iar audierile au avut loc doar prin videoconferință, nefiind scos din interiorul închisorii.

Condamnat pe viaţă

„În baza art. 396 alin. 2 C.proc.pen. dispune condamnarea inculpatului ACHIM ȘTEFAN-MARIUS, la pedeapsa de detenţiunii pe viată pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prev. de art. 188 alin. 1 – 189 alin. 1 lit. d C.pen”, se arată în sentinţa judecătorilor de la Tribunalul Bacău

Criminalul trebuie să plătească 200.000 de euro

„Obligă inculpatul ACHIM STEFAN-MARIUS la plata sumei de 10.000 lei cu titlu de daune materiale, precum şi a sumei de 200.000 euro (echivalentul în lei la data plăţii) cu titlu de daune morale, ambele către moştenitorii părţii civile OANCEA TRAIAN”, se mai aratăîn aceeaşi sentinţă

Ștefan Achim a concurat în anii 2000 în competiții de K1 alături de nume cunoscute ale luptelor Local Kombat.

Cătălin Cojocaru
Jurnalist dedicat, în egală măsură, televiziunii (1 TV, Euro TV, Plus TV), radioului (Jurnal) și presei scrise (Business Mesager, Romania Libera, Evenimentul, Semne Particulare, Monitorul de Bacau) și on-line. Experiența i-a oferit posibilitatea citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase