Fostul ministru francez Bernard Tapie şi soţia sa au loviţi şi legaţi la mâini de patru hoți în propria casă

Fostul ministru francez Bernard Tapie şi soţia sa au loviţi şi legaţi la mâini de patru hoți în propria casă
Interviul lui Bernard Tapie pentru BFMTV. Foto: YouTube
Publicat: 05/04/2021, 13:49
Actualizat: 05/04/2021, 13:50

Fostul ministru francez și magnatul Bernard Tapie a fost atacat împreună cu soția să în timpul unei spargeri nocturne în casa lor din Paris.

Bernard Tapie, fost proprietar al Marsiliei, a fost atacat în propria casă

Bernard Tapie, fostul proprietar al clubului de fotbal francez Marsilia, a fost atacat la domiciliul său din Paris, duminică dimineața devreme, a spus primarul Combs-la-Ville, transmite BBC.

Cuplul dormea ​​când patru bărbați au pătruns în casa din Combs-la-Ville, lângă Paris, în jurul orei 12.30, ora locală, duminică. Cei doi au fost legați cu cabluri electrice înainte de a decola cu bunuri furate.

„Fețele lor sunt umflate”

„Fețele lor sunt umflate. Au fost bătuti. Bernard a fost legat și a fost lovit de un baston. Soția lui a fost târâtă pe podea de părul ei „, a declarat duminică primarul Combs-la-Ville, Guy Geoffroy, pentru presa franceză France Info.

Bernard Tapie, în vârstă de 78 de ani, care a ministru al guvernului, este un personaj extraordinar de controversat.

El a fost în centrul bătăliilor legale privind corupția și a petrecut zeci de ani în închisoare.

Tapie și soția sa, Dominique, în vârstă de 70 de ani, dormeau când patru bărbați au pătruns în casa lor în jurul orei 00:30 duminică (22:30 GMT sâmbătă).

Intrușii au tras-o pe soția acestuia de păr, iar pe magnat l-au lovit în cap cu un baston în timp ce stătea pe un scaun.

Reușind să se elibereze, Dominique Tapie a fugit la casa unui vecin și a chemat poliția. A suferit leziuni faciale după ce a fost lovită de mai multe ori și a fost dusă la spital.

Fostul ministru francez a refuzat să meargă la spital.

„Este spulberat, foarte obosit„, a spus Rodolphe Tapie.

Președintele francez Emmanuel Macron i-a oferit sprijinul, potrivit unei surse ESPN.

Hoții ar fi sustras două ceasuri, inclusiv un Rolex, cercei, brățări și un inel.

Tapie a fost proprietar și președinte al Marsiliei între 1986 și 1995, ceea ce a coincis cu cei mai buni ani din istoria clubului cu patru titluri franceze și un triumf al Ligii Campionilor în 1993. De asemenea, a fost acționar majoritar al Adidas și a deținut mai multe posturi în guvernul francez .

Tapie a fost, de asemenea, un personaj central al scandalului de luare de mită. Ulterior a fost găsit vinovat într-o serie de cazuri de corupție și fraudă, a fost închis cinci luni și a fost deposedat de dreptul de a participa la orice tip de alegeri din Franța. După eliberarea din închisoare în 1997, Tapie a devenit vedetă media prin găzduirea mai multor emisiuni radio și TV.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase