Fostul polițist judecat pentru mușamalizarea unui accident nu poate justifica peste 100.000 de euro. Cine îi verifică averea

Fostul polițist judecat pentru mușamalizarea unui accident nu poate justifica peste 100.000 de euro. Cine îi verifică averea
Fostul polițist nu poate explica proveniența a peste 100.000 de euro, potrivit ANI / Sursa: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 23/07/2021, 14:37
Actualizat: 24/07/2021, 15:07

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat că un fost polițist din București nu poate justifica peste 100.000 de euro – aproape jumătate de milion de lei – din avere, bani pe care i-a obținut în timp ce era în funcție. Este vorba de Marius Maghiari, fost șef al Serviciului Accidente din Brigada Rutieră a Capitalei, care este judecat după ce ar fi încercat să mușamalizeze un accident provocat în urmă cu șase ani și a fost condamnat pentru lovire și alte violențe, într-un alt dosar.

Marius Maghiari, fost funcționar public cu statut special la Poliția Capitalei, deține sume de bani pe care nu le poate justifica, potrivit unui comunicat al ANI.

În urma verificărilor, inspectorii de integritate au constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 465.507,27 de lei (echivalentul sumei de 106.554 de euro) între averea dobândită și veniturile realizate de Marius Maghiari, în perioada cât a fost polițist.

ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel  București, care urmează să verifice averea lui Maghiari și să constate din ce surse provin cei peste 100.000 de euro.

Judecat pentru că a mușamalizat un accident pe care l-a produs

Fost şef al Serviciului Accidente din Brigada Rutieră a Capitalei, Marius Maghiari a fost trimis în judecată în anul 2016, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, alături de alţi poliţişti, într-un dosar în care este acuzat că a muşamalizat un accident rutier pe care l-a produs.

Marius Maghiari declara, în august 2015, la ieșirea din sediul Judecătoriei Sectorului 1, care dispusese cercetarea sub control judiciar, că nu înțelege de ce lucrurile au luat o astfel de turnură și a arătat că nu a făcut decât să îndrepte în cel mai corect mod situația pe care a produs-o.

În urma accidentului din iunie 2015, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus, în noiembrie 2016, trimiterea în judecată a comisarului Marius Maghiari, fostul şef al Serviciului Accidente din Brigada Rutieră a Capitalei.  Procurorii îl acuzau pe Marius Maghiari de părăsirea locului accidentului, modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, participaţie improprie la fals intelectual, instigarea la fals intelectual şi instigare la abuz în serviciu.

„La data de 08.06.2015, în timp ce conducea un autovehicul, inculpatul Maghiari Marius a lovit şi proiectat pe carosabil persoana vătămată T.A., după care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de cercetare penală sau a procurorului. În aceleaşi împrejurări, inculpatul a modificat starea locului prin luarea victimei şi plecarea cu autoturismul implicat în accidentul rutier, precum şi ştergerea urmelor accidentului prin transportarea victimei la o unitate spitalicească, unde a susţinut ca victima prezinta traumatism cranio-cerebral ca urmare a căderii accidentale de la 4-5 metri înălţime”, potrivit anchetatorilor.

Mai mult, Maghiari i-ar fi spus medicului să treacă în foaia de observaţie medicală că victima prezintă leziuni ca urmare a căderii de la înăţime ca urmare a unui accident casnic, lucru care ar fi schimbat strategia pentru investigatii medicale şi planul de tratament.

Toate acestea se întâmplau în condiţiile în care medicul specialist ortoped de la Spitalul de Urgenţă Elias din Capitală consemnase suspiciune că pacienta ar fi fost pieton, victima unui accident de circulaţie.

„În privinţa inculpatului Bocan Ion Daniel, s-a reţinut că, la data de 08.06.2015, în calitate de şef al Secţiei 2 de Poliţie, în mod intenţionat a încălcat obligaţiile de serviciu în sensul că, preluând sesizarea unităţii spitaliceşti cu privire la vătămarea corporală in condiţii suspecte a numitei T. A., a dat dispoziţii direct şi nemijlocit subordonaţilor săi în sensul neefectuării actelor de urmărire penală care se impuneau,  deşi existau indicii privind infracţiunea flagrantă de părăsirea locului accidentului”, consemnau procurorii în actul de trimitere în judecată, citat de News.ro.

Traseul în instanțe

Sursa foto: Captura tv
Sursa foto: Captură tv

Marius Maghiari a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului, iar Smercinschi Nicolae și Trandafir Cristian, pentru negrijență în serviciu și, în ciuda excepțiilor ridicate, judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti a dispus, în noiembrie 2019, începederea judecății în cauză.

Soluția a fost menținută de judecătorul de cameră preliminară a Tribunalului București, care a dispus, în 24 septembrie 2020, trimiterea dosarului către Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti în vederea începerii judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Trandafir Cristian, Maghiari Marius şi Smercinschi Nicolae.

În 19 februarie 2021, instanța de fond, Judecătoria Sectorului 1, l-a condamnat pe Marius Maghiari pentru infracțiunea de părăsire a locului accidentului, iar pedeapsa a fost contopită cu cea dispusă într-un alt dosar, în care a fost condamnat pentru lovire și alte violențe. Instanța l-a condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei și un un termen de supraveghere de patru ani, conform soluției de pe portalul instanțelor, iar ceilalți doi inculpați din dosar au fost achitați.

După ce soluția a fost atacată, dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel București, care a stabilit termen de judecată pentru 4 octombrie 2021.

Condamnarea pentru lovire și alte violențe a venit după ce a fost reclamat că a lovit un coleg de clasă al fiicei sale. Este vorba de un adolescentul care a fost lovit de Marius Maghiari în 17 iulie 2014, în zona Șoselei Nordului din Capitală, incidentul fiind surprins de camerele le supraveghere ale Ambasadei Kazahstanului, din apropierea Șoselei Nordului din Capitală. Băiatul lovit de Maghiari a avut nevoie de patru-cinzi zile de îngrijiri medicale.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”