Fostul primar din Snagov Mușat Apostol, la un pas de eliberare condiționată. Fostul edil condamnat în dosarul ”Ferma Băneasa” are cancer

Fostul primar din Snagov Mușat Apostol, la un pas de eliberare condiționată. Fostul edil condamnat în dosarul ”Ferma Băneasa” are cancer
Fostul primar din Snagov Mușat Apostol, la un pas de eliberare condiționată | Foto - Shutterstock

Fostul primar al comunei Snagov, Apostol Muşat, condamnat la 4 ani închisoare cu executare în dosarul “Ferma Băneasa”, ar putea fi eliberat condiționat.

Instanța Judecătoriei Sector 5 i-a admis fostului primar cererea de liberare condiționată în data de 19.01.2022, însă această nu este definitivă, Direcția Națională Anticorupție (DNA) putând face contestație în trei zile de la comunicare.

Apostol Mușat se află pe patul de suferință, acasă, în urma întreruperii pedepsei din cauza multiplelor metastaze ale unui cancer agresiv și tot ce dorește este ca, înainte de a muri, să fie liberat condiționat.

Soluția completului C12 penal-Judecătoria Sector 5 – ”Admite cererea. Respinge ca nefondată excepția inadmisibilității cererii de liberare condiționată invocată de Ministerul Public. În baza art.587 C.pr.pen. cu aplicarea art.59 C.pen. din 1969 admite cererea de liberare condiționată formulată de petentul MUȘAT Apostol. Dispune liberarea condiționată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr.34/2021 emis de Curtea de Apel București în baza sentinței penale nr. 26 F/2021 pronunțată de Curtea de Apel București, definitivă, dacă nu este arestat în altă cauză (…)”, au decis magistrații.

”Vreau să știu, înainte să plec într-o lume mai bună, de ce m-ați condamnat”

În urmă cu aproape un an, fostul primar Mușat Apostol transmitea, public, o scrisoare adresată judecătorilor din completul care a dat decizia definitivă în dosarul ”Ferma Băneasca”.

În această scrisoare, Mușat Apostol preciza că este bolnav în stare foarte gravă și își exprima o ultimă dorință.

”Domnule Judecător Ionuț Matei, Doamna Judecător Florentina Dragomir, Doamna Judecător Ioana Ilie,

Vă scriu această scrisoare deschisă într-un moment greu pentru mine și familia mea. Sper că aceste rânduri, care pe mine nu mă mai pot ajuta prea mult, pot ajuta la trezirea conștiinței dvs., salvând astfel alți oameni ce ajung la judecata dvs. și, nevinovați fiind, vor avea parte de o decizie corectă, care să reflecte adevărul. Să nu le fie luată libertatea deși nu au încălcat legea. Așa cum ați procedat cu mine și cu alți ‘colegi’ de dosar. Să fie acest mare abuz judiciar, ce va fi demonstrat cu siguranță (îmi pare rău că eu nu voi mai apuca acest moment), un început în a îndrepta sistemul judiciar din România, de a oferi oricărui justițiabil garanția unui proces corect. Sala de judecată trebuie să fie locul unde se împarte dreptate, nu un loc unde se rezolvă diverse situații politice sau economice, la comandă anumitor inițiați. Sunt mărturia (încă) vie a ‘calculelor din justiție’. Un dosar fabricat la comandă, cu ținte ce nu au legătură cu acuzații din dosar.

Mă aflu în prezent la spitalul penitenciarului Jilava. Am primit o pedeapsa de 4 ani pentru abuz în serviciu, constând în faptul că am pus în aplicare două decizii judecătorești definitive și irevocabile, ce au trecut prin căi de atac judiciare, în total de 10 judecători. Aș fi comis o infracțiune dacă nu aș fi respectat decizia definitivă, irevocabilă a unor judecători.

Dvs., domnule Matei, doamna Dragomir, doamna Ilie m-ați condamnat pentru că am respectat cu sfințenie legea.

Acum o săptămâna am fost anunțat de către personalul medical al spitalului Jilava că starea mea de sănătate este atât de gravă din cauza unor multiple metastaze descoperite. Se pare că această condamnare din data de 17 decembrie 2020 m-a afectat profund. Pentru mine nu se mai poate face nimic.

Ca și «ultimă dorința» vreau, arătând că și «corupția din justiție» ucide, ca organismele de profil, cele interesate, să studieze cazul meu, să mă reabiliteze moral (măcar) dacă cele expuse de mine vor fi găsite ca și adevărate, și, de ce nu, să facă demersuri în a nu mai fi posibile astfel de abuzuri.

Onorat Complet C4 de la ICCJ, erați obligați să comunicați în termen de 30 de zile motivarea deciziei prin care am fost condamnat. Au trecut 105 zile.

Conform doctorilor, eu mai am circa una-două luni de trăit. Credeți că îmi sunt suficiente pentru a citi motivele pentru care dvs. ați considerat că trebuie să îmi luați libertatea și, iată, și viața? Vreau să știu, înainte să plec într-o lume mai bună, de ce m-ați condamnat. Cum veți justifică o asemenea nedreptate? Nu vă solicit clemență, nu formulez rugăminți egoiste! Vă solicit să respectați legea”, a scris fostul edil al Snagovului.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers