FOTO Maia Sandu i-a cucerit, din nou, pe internauți. Cum a ajuns la Paris pentru întâlnirea cu Macron: „Fără opriri la vamă sau control de pașapoarte…”

FOTO Maia Sandu i-a cucerit, din nou, pe internauți. Cum a ajuns la Paris pentru întâlnirea cu Macron: „Fără opriri la vamă sau control de pașapoarte...
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu / Foto - ARHIVĂ: Profimedia
Publicat: 19/05/2022, 18:31
Actualizat: 19/05/2022, 18:33
Maia Sandu, președintele Moldovei, i-a cucerit din nou pe internauți. După ce zilele trecute, aceasta a călătorit la Bruxelles – unde a ținut un discurs în Parlamentul European – cu un avion low-cost, de această dată Maia Sandu a preferat trenul pentru a merge la întrevederea cu Emmanuel Macron.

Deciziile președintelui Moldovei au fost salutate de internauți care au felicitat-o pentru modestie și pentru atitudine.

„Fără opriri la vamă sau control de pașapoarte – așa funcționează Europa unită, a cărei parte ne dorim să fim și noi. Într-o oră și jumătate, trenul rapid mă va aduce în capitala franceză, unde voi avea o întrevedere cu Președintele Emmanuel Macron.

Voi pleda, și la Paris, pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Vrem să le oferim cetățenilor noștri aceleași oportunități pe care le au cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene. Moldova se poate dezvolta în siguranță în familia statelor europene.”

Maia Sandu, cu low-cost la Bruxelles

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a zburat marți, 17 mai, la Bruxelles, cu o companie aeriană low-cost. Liderul de la Chișinău devine primul președinte al Republicii Moldova care va susține un discurs în Parlamentul European.
„Sunt în drum spre Bruxelles unde voi avea, azi și mâine, întrevederi cu reprezentanți ai instituțiilor europene și ai statelor membre UE, și voi ține un discurs în plenul Parlamentului European. Voi promova agenda europeană a țării noastre și joi, la Paris, unde voi discuta cu Președintele Emmanuel Macron.
În următoarele săptămâni, mă voi întâlni cu mai mulți oficiali europeni, pentru a obține sprijinul de care țara noastră are nevoie pentru a avansa pe calea euro-integrării. Moldovenii merită un viitor prosper și pașnic, în țara lor, parte a familiei UE”, a transmis Maia Sandu pe Facebook, care a publicat și o fotografie înainte de îmbarcarea în avionul low-cost care a transportat-o la Bruxells.