FOTO| Mihaela, o studentă la Medicină, a murit la spital după două săptămâni de chinuri. Mama: „Ea avea dureri groaznice, iar chirurgul i-a spus că se alintă”

Publicat: 15/11/2021, 17:23
Actualizat: 15/11/2021, 18:11

Mihaela, o studentă în anul trei la Facultatea de Medicină, a murit, duminică, după două săptămâni de chinuri, iar mama acesteia acuză o serie de nereguli, printre care neglijenţă şi erori medicale. Femeia susține că tânăra de 21 de ani a ajuns de patru ori la urgenţe, iar de două ori i s-au pus diagnostice greşite.

Pe 28 octombrie, Mihaela s-a plâns de dureri în zona lombară. Părinții au chemat Ambulanța, iar fata de 21 de ani, studentă la Medicină , a fost dusă la secția UPU a Spitalului Județean Galați. Potrivit mamei, a durat șase ore până ca medicii să-i pună tinerei diagnosticul.

„I s-a pus diagnosticul de lombosciatică, fără ca medicul să se apropie de ea. Apoi, am fost trimiși acasă, cu o rețetă. Durerile au continuat, așa că sâmbătă dimineață, pe 30 octombrie, am venit noi cu ea la spital, la Urgențe. Când ne-au văzut, doamnele de acolo mi-au spus: a, pentru o durere de spate veniți iar? Doctorul care a fost chemat i-a pus același diagnostic, dar tot de la distanță. I-a dat și o trimitere la RMN, pentru că dânsul a spus că nu se uită la fată fără RMN. Era o investigație pe care eu, sâmbătă, nu am avut unde să o fac. Astfel, am fost trimiși din nou acasă”, spune Carmen Anghele, mama fetei, potrivit Viața Liberă.

„Dacă nu te operez, o să mori”

Mihaela și mama ei s-au întors acasă. Sâmbătă dimineaţa, fata a mers la baie și a descoperit o umflătură, un abces perianal. A mers la urgenţe din nou. Când a descoperit cât de gravă este situația, o doctoriţă a chemat chirurgul de urgență: „Dacă nu te operez o să mori”, a spus medicul. În continuare, femeia susține că tinerei nu i-a fost administrat nici măcat un calmantm.

L-au chemat pe domnul doctor chirurg, care, după părerea mea, nu s-a purtat foarte profesionist cu ea. Mi-a spus că fata se alintă, deși ea trecea prin niște dureri groaznice de câteva zile. M-a și dat afară din încăperea în care o consulta. Pentru că o durea tare, fata nu a putut să stea la consult. Doctorul s-a supărat atunci și a aruncat mănușile. I-am spus să-i dea măcar un calmant, ca să poată suporta durerea. Medicul a început să țipe la mine și mi-a spus să mă uit în spatele spitalului, pentru că sunt o groază de cazuri de COVID-19, ce-mi trebuie mie calmante, anestezist, că să vorbesc cu Raed Arafat să ne angajeze oameni. Apoi, i-a spus fetei: dacă nu te operez, o să mori. Ea, când a auzit așa ceva, s-a speriat, a căzut pe o băncuță de lângă, s-a învinețit la gură și-mi spunea: «Mami, mami, nu mă lăsa!». Atunci, eu am luat-o acasă, pentru că mi-a fost milă de ea și pentru că nu a vrut să mai rămână”, își amintește Carmen Anghele.

„M-am așezat eu peste ea, ca să o încălzesc”

Ajunsă acasă, fata a început să vomite și să facă febră, așa că a mers din nou la Urgențe. Duminică dimineață i s-a făcut un PCR, iar rezultatul a venit abia la ora 21.00, mai spune Carmen Anghele. În continuare, tânăra avea frisoane și nimeni nu i-a administrat o perfuzie, mărturisește mama fetei.

„A trebuit să mai stăm astfel pe holurile de la Urgențe Chirurgie, pe un pat, fără lenjerie, fără nimic, pentru a aștepta rezultatele testului. În tot timpul acesta, fata mea avea frisoane, am cerut o pătură să o învelesc, dar ei nu au venit să-mi aducă nimic. M-am dezbrăcat și am pus hainele mele peste ea, m-am așezat eu peste ea ca să o încălzesc și i-am cerut soțului să aducă o pătură de la mașină. Le-am cerut doamnelor asistente care erau pe tură să-mi aducă un termometru, dar nu mi-au mai adus, iar ca să nu le mai deranjez au tras un paravan, ca să nu le mai văd. Au intervenit și oamenii care erau acolo ca să ne ajute cu ceva, pentru că era doar o copilă. A venit doamna doctor Șandru, căreia i s-a făcut milă de noi și i-a administrat o perfuzie, dar târziu, pe la ora 18,00 – 19,00. Nu i-a dat însă nimeni niciun calmant. După ce au venit și au preluat-o, au băgat-o în sala de operație, iar de acolo nu mai știu nimic concret”, spune mama tinerei.

A murit după două săptămâni de chinuri

Luni dimineață, femeia a fost anunțată că fata ei se află în stare critică. Medicii i-au cerut și acordul pentru o nouă intervenție chirurgicală abdominală. Diagnosticul oficial a fost cel de abces perianal, însă mama tinerei susține că în organismul fetei au fost găsite și bacterii intraspitalicești.

Doctorul care a operat-o ne-a spus că nici în ziua de astăzi nu se știe cu exactitate care a fost diagnosticul fetei mele. Unii medici au avut grijă cu dăruire de ea, dar dacă nu au știut exact pentru ce să o trateze. Au început apoi să îi cedeze organele, i-au găsit zona zoster, dar și alte bacterii care de regulă sunt luate din spital. I-au făcut hemodializă, a avut nevoie de transfuzii de sânge, au intubat-o. Am cerut de foarte multe ori și transferul la alt spital, dar au spus că este netransportabilă”, spune Carmen Anghele.

Plângere depusă la spital

Contactat de reporterul Gândul, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Galați, dr. Violeta Șapira, a declarat că mama tinerei a depus o sesizare, luni dimineață, urmând ca aceasta să fie analizată la nivelul spitalului. Întrebată dacă tânăra nu ar fi beneficiat de toate îngrijirile și de investigațiile medicale necesare , aceasta nu a dorit să comenteze informația.

Citește și

EXCLUSIV. Plimbată între spitale, Ioana a murit la doar 41 de ani în ambulanță: „La spital ne-au zis că e bine. A fost așa bine că a ajuns în pământ”. Soțul a aflat din presă că femeia nu avea coronavirus

Bărbatul care și-a primit soția într-un sac de la morgă vrea dreptate până la capăt: „Familia mea este distrusă. Vreau să mă adresez către Avocatul Poporului” 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
David Beckam, în război cu un actor cunoscut. Miza este uriașă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri