FOTO & VIDEO | Cum arată șantierul tronsonului 1 din Drumul Expres Craiova – Pitești. Ministrul Transporturilor a anunțat când se va circula pe acest lot

Publicat: 16/02/2022, 13:44
Actualizat: 16/02/2022, 13:45

Lucrările pe şantierul tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova – Piteşti, între Craiova şi Robăneşti (judeţul Dolj), au fost reluate, iar stadiul fizic a ajuns la aproape 43%, a anunțat, miercuri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

„S-au reluat lucrările pe șantierul Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova -Pitești, între Craiova și Robănești (județul Dolj).

Stadiul fizic al lucrărilor pe cei 17,70 km a ajuns la 43,45 %, iar constructorul are mult de recuperat!

Acum se pun la punct:

  • terasamentele (în funcție de condițiile meteo)
  • sistemul de scurgere a apei
  • poduri

ATENȚIE! Circulația pe Tronsonul 1 trebuie să fie deschisă anul acesta.

Voi urmări stadiul lucrărilor! Aștept o mobilizare rapidă prin creșterea ritmului de lucru!”, a anunțat, miercuri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Lucrările, întrerupte după ce au fost descoperite gropi cu oseminte

Lucrările de pe acest tronson au fost încetinite în iunie 2021, după ce mai multe gropi cu oseminte au fost descoperite pe raza satului Gîrleşti, comuna Gherceşti, în timpul lucrărilor.

Conform unui comunicat al IPJ Dolj, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Pieleşti s-au sesizat din oficiu în iunie 2021 ca urmare a unei postări pe o reţea de socializare, cu privire la faptul că pe raza comunei Gherceşti, în şantierul organizat pentru drumul expres Craiova-Piteşti au fost descoperite mai multe gropi în care se află oseminte.

Tronsonul face parte din cele 4 loturi din drumul expres Craiova-Piteşti, care ar trebui să fie gata în 2023.

Drumul expres Craiova – Pitești este împărțit în patru loturi, are o lungime totală de 121 de km, prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lățime fiecare, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5m pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator lată de 3 metri.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase