FOTO-VIDEO | „Dă-i drumul că mai vine o dronă!” / Imagini teribile filmate lângă Vama Isaccea / Punctul de frontieră românesc, închis

Publicat: 26/09/2023, 09:12
Actualizat: 26/09/2023, 11:19

Un nou atac cu drone a avut loc în noaptea de luni spre marți, pe partea ucraineană a Dunării. Totuși, de data aceasta chiar și punctul de trecere a frontierei de pe partea românească, cel de la Isaccea, a fost afectat, geamurile fiind sparte.

UPDATE: Două persoane au fost rănite, zeci de mașini au fost avariate

În urma atacului aerian al rușilor, care a avut loc în noaptea de luni spre marți, mai multe elemente de infrastructură portuară pe malul ucrainean al Dunării au fost afectate. Cel puțin două persoane au fost rănite și zeci de mașini au fost avariate, au anunțat ucrainenii, potrivit Reuters.

Cel puțin două persoane au fost rănite și zeci de mașini au fost avariate, au anunțat ucrainenii, potrivit Reuters.

Atacul a vizat mai multe obiective din regiunea Odesa, inclusiv portul Ismail. Oleh Kiper, guvernatorul regiunii, susține că au fost lovite o clădire, mai multe spații de depozitare și peste 30 de camioane și autoturisme

Drone au căzut și la Orlovka, localitatea ucraineană aflată la zeci de metri de orașul Isaccea. Vama românească a fost închisă, iar bacurile care leagă cele două maluri ale Dunării au fost trase la mal. Traficul rutier între România și Ucraina prin punctul Orlovka a fost deviat pe la Galați.

Armata ucraineană a anunțat că a doborât 26 din cele 38 de drone de atac lansate noaptea trecută de ruși, relatează Mediafax.

Moscova și-a intensificat atacurile aeriene asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre, inclusiv Ismail și Reni, după ce a renunțat la acordul privind tranzitul cerealelor prin Marea Neagră.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Atacul a avut loc în jurul orei 02:30, la Orlovka, o localitate aflată pe malul ucrainean al Dunării, foarte aproape de teritoriul românesc. În urma bombardamentului, punctul de control Orlovka nu va funcționa.

Nu a fost afectat doar punctul de trecere a frontierei din Ucraina, ci și cel din România. Conform imaginilor obținute de GÂNDUL, Vama de la Isaccea a suferit mai multe pagube.

De altfel, reprezentanţii Gărzii de Coastă au anunţat marţi dimineaţă, că traficul prin PTF Isaccea este închis total din cauza atacurilor de azi noapte de pe partea ucraineană (PTF Orlovka).

Traficul pe ieşire este redirectionat către Galaţi Rutier.

„La acest moment, poliţiştii de frontieră din PTF Isaccea operează strict autovehiculele aflate în punct pe intrare. Cele doua bacuri care asigură traversarea de pe un mai pe altul al Dunării sunt ancorate pe malul românesc”, au precizat reprezentanţii Gărzii de Coastă.

„Dă-i drumul că mai vine o dronă!” / Imagini teribile filmate lângă Vama Isaccea / Punctul de frontieră românesc, afectat de atacul cu drone
„Dă-i drumul că mai vine o dronă!” / Imagini teribile filmate lângă Vama Isaccea / Punctul de frontieră românesc, afectat de atacul cu drone

„Dă-i, că mai vine una! Dă-i drumul, că mai vine o dronă!”

Bombardamentul a fost surprins și de Gabor Petru, un bărbat care se afla pe bac, în apropiere de Orlovka. În imaginile postate pe Facebook se vede că drona cade la mică distanță de locul unde se află bărbatul.

„Dă-i, că mai vine una! Dă-i drumul, că mai vine o dronă! Nu auzi? Dă-i drumul! Vine! Auzi-o! Fugi!”, strigă bărbatul care filmează, iar drona cade în apropiere.

ATENȚIE! URMEAZĂ LIMBAJ LICENȚIOS!

Cinci apeluri la 112

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea au precizat că nu a fost transmis mesaj Ro-Alert în cursul nopţii, dar că au fost primite cinci apeluri la 112, unele din zona Isaccea de la persoane care anunţau producerea unor bubuituri.
ISU Tulcea a menţionat că Ministerul Apărării Naţionale este cel care decide când se impune trimiterea mesajelor RO-Alert în astfel de cazuri, iar informarea respectivă este transmisă de către IGSU.

Dronele afectează viața locuitorilor din Delta Dunării

Dronele afectează viața locuitorilor din Delta Dunării, mai ales că de la o vreme autoritățile transmit și mesaje RO- Alert, fapt ce sperie majoritatea localnicilor.

„Ne facem absolut rău singuri, mesajele sunt groaznice, dar mai puțin pentru turiști și mai mult pentru noi, locuitorii Deltei. Suntem într-o panică și nu știu cine a putut să gândească așa mesaje și în ce scop. Drona, dacă cade, cade, și dacă ai mesaj și dacă nu ai mesaj”, spune Iulia Pascale, administrator la Visitor Center Sulina.

Femeia mai spune că aceste mesaje nu își rostul acum, mai ales că anul trecut bombardamentele se auzeau mult mai aproape și nu mai existau mesaje de acest gen.

Pe 17 septembrie, locuitorii din zona de nord a judeţului Tulcea şi cei din zona de frontieră din Galaţi au primit mesaje RO-Alert, deoarece exista posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Același tip de mesaj a ajuns la oamenii din zonă și pe 20 septembrie.

„Mesajul este unul de informare şi prevede recomandări de protecţie pe care locuitorii din zonele vizate trebuie sa le ia în cazul în care aceste obiecte cad în apropierea zonelor locuite”, au precizat reprezentanţii ISU Tulcea.

Trei drone lansate de ruși, în războiul declanșat Ucrainei, au căzut în România, la Plauru și Nufăru, iar la început de septembrie, locuitorii din Chilia Veche, localitate românească aflată vizavi de portul ucrainean Chilia, au auzit și au fotografiat mai multe explozii și incendii.

Sursa foto. GÂNDUL

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Exclusiv: Valentina Borcea și Cristian Boureanu, împreună în instanță. Cine i-a dat în judecată pe...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Pitagora, între matematică și învățăturile despre nemurirea sufletului