LIVE UPDATE | FOTO-VIDEO. Imagini șocante cu atentatul de la Istanbul. Sunt cel puțin 8 morți și 81 de răniți. Autoritățile au dat publicității primele imagini cu persoana suspectă. Reacția președintelui Erdogan. MAE: Printre \victime nu sunt cetățeni români

LIVE UPDATE | FOTO-VIDEO. Imagini șocante cu atentatul de la Istanbul. Sunt cel puțin 8 morți și 81 de răniți. Autoritățile au dat publicității primele imagini cu persoana suspectă. Reacția președintelui Erdogan. MAE: Printre \victime nu sunt cetățeni români
Sursa FOTO: radu-tudor.ro
Publicat: 13/11/2022, 17:18
Actualizat: 14/11/2022, 11:03

O explozie pe o stradă pietonală aglomerată din zona Taksim din centrul Istanbulului s-a soldat cu mai mulți morți și răniți și cu alte persoane care au fugit de la fața locului, potrivit presei turce și a unor înregistrări video publicate, relatează The Jerusalem Post.

UPDATE 14 noiembrie: Opt morți și 81 de persoane rănite

Poliția turcă a arestat 22 de persoane după bombardamentele din centrul Istanbulului în care cel puțin opt persoane și-au pierdut viața și alte 81 au fost de rănite, potrivit unui oficial.

Ministrul de Interne Suleyman Soylu a declarat luni reporterilor că printre suspecți se numără ”o persoană care a lăsat bomba care a provocat explozia” pe o arteră aglomerată din cel mai mare oraș al Turciei, relatează Al Jazeera.

Femeia care ar fi pus o bombă pe strada Istiklal din Istanbul, omorând cel puţin şase persoane și rănind alte 81, a fost arestată, a anunţat luni ministrul de Interne turc Souleyman Soylu.

UPDATE ora 20:30 Au apărut primele imagini cu persoana suspectă de atentatul din Istanbul

Autoritățile din Turcia au dat publicității imaginile cu persoana suspectă de organizarea atentatului de la Istanbul. Este vorba despre o femeie îmbrăcată în negru, cu rucsac în spate.

Sursa FOTO: radu-tudor.ro

UPDATE ORA 18:20 MAE: Autorităţile locale au transmis reprezentanţilor consulari că nu au fost identificaţi cetăţeni români printre victime

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în mass-media locale cu privire la explozia produsã în zona pietonalã Istiklal din Istanbul şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi situaţia persoanelor afectate, precum şi circumstanţele producerii incidentului. Autorităţile locale au transmis reprezentanţilor consulari că nu au fost identificaţi cetăţeni români printre victime, spune ministerul. MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul +90 212 3583541, +90 212 3580516, +90 212 3583537, informează MAE.

Reprezentanţii Consulatului General al României la Istanbul continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune, conform competenţelor legale şi în funcţie de solicitări.

UPDATE ora 17:30  Site-ul turc Milliyet scrie că ancheta este condusă de cinci procurori

Același site turc a preluat afirmațiile directorului Comunicațiilor, Altun Fahretin legate de explozie, care a declarat că toate instituțiile statului desfășoară o amplă investigație și a transmis către organizațiile media mesajul că acestea să nu se bazeze pe conținutul distorsionat sau defăimător de pe diversele rețele de socializare și ” să se bazeze pe declarațiile autorităților publice”.

Ministrul de Interne și cel al Justiției și-au întrerupt programul și s-au dus la fața locului unde se fac cercetările.

Bilanțul a fost actualizat de autorități, iar la ora 17:40, ora României se vorbește deja despre 6 morți și 53 de răniți.

La rândul său, preşedintele Recep Tayyip Erdogan a spus că este vorba de un „atac perfid cu bombă”, iar autorii vor fi prinşi şi pedepsiţi.

Zona exploziei este păzită în prezent de un număr mare de poliţişti, care au blocat circulaţia pe mai multe artere. Autorităţile turce au dat şi o interdicţie pentru site-urile de ştiri locale şi pentru reţelele sociale să prezinte imagini de la faţa locului. Semiluna Roşie a anunţat că a fost trimis sânge la spitalele unde sunt internaţi răniţii şi că nu este nevoie de donaţii, pentru moment.

Știrea inițială: Guvernatorul Ali Yerlikaya a anunţat că în urma exploziei au murit patru oameni şi au fost răniţi 38, conform primelor informații

La fața locului au fost trimise numeroase echipaje de poliție, pompieri și medici, care au demarat misiuni de salvare în mijlocul panicii generale.

„Civilii sunt îndepărtați din zonă. S-a auzit o explozie puternică. La auzul incidentului, pompierii și ambulanțele au fost trimise la fața locului. Se pare că 11 persoane au fost rănite în urma exploziei.” a spus reporterul DHA, Hasan Yıldırım în transmisiunea în direct de la CNN Türk.

Guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, a făcut o declarație cu privire la explozia de pe strada Istiklal.

Împărtășind o declarație pe Twitter, Yerlikaya a transmis:

„Astăzi, în jurul orei 16.20, a avut loc o explozie în cartierul Beyoğlu, pe strada Taksim Istiklal. La fața locului au fost trimise echipele noastre de poliție, sănătate, pompieri și AFAD. Există victime și persoane rănite. Evoluțiile vor fi împărtășite cu publicul.”

Radiodifuzorul de stat TRT și alte mijloace de informare în masă au prezentat videoclipuri cu ambulanțe și poliție care se îndreptau spre locul incidentului de pe strada Istiklal din Istanbul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Se CONFISCĂ mașina. Acest lucru va deveni TOTAL INTERZIS în România: Să scriem negru pe...
Vești proaste pentru proprietarii de clădiri istorice. Urmează amenzi usturătoare
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
O femeie de 101 ani nu poate să-și cumpere bilete de avion din cauza vârstei