FOTO, VIDEO. Scandal cu focuri de armă în Botoșani: Nouă persoane au fost reținute, iar trei plasate sub control judiciar

Publicat: 06/07/2022, 20:55

Nouă persoane au fost reţinute, iar trei au fost plasate sub control judiciar, după ce polițiștii au fost nevoiți să facă uz de arma din dotare pentru a aplana un conflict  între două grupuri de tineri, care a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, în municipiul Botoşani.

Cei 12 tineri, cu vârstele cuprinse între 17 şi 35 de ani, sunt bănuiţi de comiterea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire sau alte violenţe, potrivit informațiilor postate pe pagina de Facebook a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Botoşani.

Potrivit sursei citate, în noaptea de marţi spre miercuri poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112, de către un tânăr de 24 de ani, din municipiul Botoşani, despre faptul că se deplasează cu autoturismul pe strada Marchian şi este urmărit de un alt autoturism.

Echipajul de poliţie care a fost direcţionat acolo a constatat că are loc un conflict între patru persoane, intervenind pentru aplanarea acestuia, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani, Delia Nenişcu ,

„Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-au produs faptele, urmând ca în funcţie de rezultate să fie dispuse măsuri legale. În cursul zilei de mâine, 7 iulie, cei nouă tineri, faţă de care au fost emise ordonanţe de reţinere vor fi prezentaţi în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, a afirmat Nenişcu, potrivit Agerpres.

Polițiștii au folosit focuri de avertisment

Poliţiştii din Botoşani au folosit focuri de armă în timpul intervenţiei pentru aplanarea unui conflict apărut, în noaptea de marţi spre miercuri, între două grupuri de tineri din municipiul Botoşani. Folosirea armelor a fost necesară ca urmare a faptului că tinerii implicaţi în scandal nu s-au supus somaţiilor poliţiştilor.

Conflictul a pornit după o urmărire în trafic, în timpul căreia şoferul urmărit, un tânăr de 24 de ani, a sunat la 112.

„Echipajul de poliţie care a fost direcţionat înspre zona respectivă a constatat că are loc un conflict între patru persoane, intervenind în forţă pentru aplanarea acestuia. Din cercetările efectuate până în acest moment, a reieşit faptul că, pe fondul unui conflict mai vechi, între apelant şi alte trei persoane, a avut loc o altercaţie, cei patru lovindu-se reciproc, împrejurare în care tânărul de 24 de ani, folosindu-se de un cuţit, ar fi provocat leziuni celor trei persoane cu care intrase în conflict. Toate persoanele implicate au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, starea acestora fiind stabilă. Ulterior, trei dintre aceştia, apelantul şi doi tineri de 31 şi 17 ani, ambii din oraşul Flămânzi au fost conduşi la audieri, iar un tânăr, de 35 de ani, a rămas internat în unitatea spitalicească”, a precizat Nenişcu.

Tinerii reţinuţi vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă

Ulterior, după aproape două ore, un grup de persoane din anturajul victimelor agresiunii, în timp ce se deplasau pe Bulevardul Mihai Eminescu, au intrat în conflict cu un alt grup de tineri, din anturajul apelantului, intervenind pentru aplanarea acestuia două echipaje de poliţie, care se aflau în zonă şi, întrucât persoanele implicate nu s-au supus somaţiilor poliţiştilor, au fost efectuate patru focuri de avertisment, fără a rezulta victime sau pagube materiale.

„Ulterior, a fost stabilită identitatea celor implicaţi, o parte dintre aceştia fiind conduşi la sediu pentru audieri, iar cele două autoturisme cu care se deplasau au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor”, a declarat oficialul IPJ.

Cei nouă tineri reţinuţi vor fi prezentaţi instanţei, joi, cu propunere de arestare preventivă.