Fotografie de colecție cu Amza Pellea în ZIUA NUNȚII. Oana Pellea a făcut-o publică

Fotografie de colecție cu Amza Pellea în ZIUA NUNȚII. Oana Pellea a făcut-o publică
Publicat: 02/10/2023, 11:30

Actrița Oana Pellea, în vârstă de 61 de ani, a dat publicității o fotografie de colecție cu părinții săi, în ziua nunții. Regretatul actor Amza Pellea și Domnica Mihaela Policrat s-au cununat religios în septembrie 1958.

Oana Pellea este fiica marelui și regretatului actor Amza Pellea, cel care a bucurat generații după generații de români cu rolurile interpretate magistral în filme precum „Nea Mărin miliardar”, „Mihai Viteazul” și multe altele.

Amza Pellea, care a încetat din viață pe 12 decembrie 1983, la vârsta de 52 de ani, a fost căsătorit, între anii 1958 și 1983 cu Domnica Mihaela Policrat. Domnica, soția lui Amza Pellea, a încetat din viață în anul 2003.

Fotografie de colecție cu Amza Pellea în ziua nunții. Oana Pellea: ”Faptul că sunt părinții mei este privilegiul vieții mele”

În data de 28 septembrie 2023, pe contul său de pe o rețea de socializare, Oana Pellea a dat publicității o fotografie de colecție, de la nunta părinților săi.

”NUNTĂ IN CER…. 65 de ani de când a fost făcută aceasta fotografie! Azi, 28 septembrie 2023, se împlinesc 65 de ani de la nunta lui Amza cu Domnica! Iubirile vieții mele. Doi oameni frumoși, două suflete superbe. Doi oameni buni. Doi oameni care niciodată nu au acceptat că poate exista răutate pe lume! La orice răutate întâlnita … au raspuns întotdeauna cu un bine! Au trăit împreună o superbă poveste de dragoste timp de 25 de ani! S-au admirat, respectat si iubit …cât au trăit… Faptul ca sunt părinții mei este privilegiul vieții mele. Va iubesc si va multumesc pentru tot!”, a scris actrița în dreptul imaginii.

Cum s-au cunoscut Amza Pellea și soția sa. ”Era doar unul din miliardele de băieți care-i făceau curte”

În urmă cu ceva timp, Oana Pellea povestea, în mediul online, cum s-au cunoscut părinții săi. „13 septembrie – Ziua logodnei lor. Multe emoții și multă, multă, multă iubire! Amza s-a dus cu trupa de actori la Craiova, cu Rauțchi, cu Cozorici, la ștrand. Și a apărut Domnica, o superbitate de femeie, cu ochii verzi, foarte sportivă, fusese și campioană la gimnastică, la juniori. Făcea o grămadă de nebunii. Mergea în picioare pe motocicleta, dansa Rock’n Roll extraordinar! Și Amza când a văzut-o a zis „Mamă, ce frumusețe!”. Dar toată lumea i-a spus sa stea liniștit, că nu era de nasul lui. Dar ce-a făcut la ștrand cu Domnica ? S-a aruncat după ea în bazin. Spre surprinderea colegilor săi, care știau ca Amza nu învățase să înoate. Era când pe fundul bazinului, când la suprafață, dar tot încerca să-i vorbească Domnicăi. Iar ea nu-l băga în seamă. Amza era doar unul din miliardele de băieți care-i făceau curte. După ce a scăpat cu viață din bazin, i-a dat întâlnire, în aceeași seară, în parcul mare din Craiova”, scris Oana Pellea.

După ce Amza Pellea i-a dat întâlnire Domnicăi în parc, cei doi au ajuns să se întâlnească în cel mai neașteptat mod. Întâlnirea lor a fost cu totul ieșită din tipare..

”Mama s-a dus acasă și nici nu-i trecea prin cap să se ducă la întâlnire. Dar… destinul! Cu zece minute mai înainte de ora fixată de Amza, Domnica s-a îmbrăcat și a plecat în parc. Și dusă a fost! Până-n zori. Ca să ajungă în parc, trebuia să treacă prin cimitir. A sosit la locul stabilit și a așteptat. Trece o jumătate de oră, mai trece o oră, și încă una, iar Amza tot nu apare… Domnica era o puștoaică cuminte, nu întârziase niciodată acasă. Dar i-a fost frică să treacă din nou prin cimitir, să se întoarcă din nou la ai ei. Cum era genială și sportivă, a găsit soluția, s-a suit într-un copac, ca să fie la adapost.. La ora 23:30, pe aleea parcului, foarte melancolic și singuratic, cine-mi venea cu mâinile în buzunar? Amza! Care nu spera s-o mai găsească pe Domnica, așa că trecea artistic pe acolo, fluierând „Je suis seul ce soir…”. Domnica nici nu știa cum îl cheamă și, din copac, i-a făcut: „Pâs-Pâs!”. Lui i s-a părut ceva incredibil. Cred și eu! Să găsești o fată superbă într-un copac… A ajutat-o să coboare și i-a recitat din Minulescu ” Și ai să mă uiți, căci și uitarea e scrisă-n legile omenești ”. Cu asta a cucerit-o”, mai povestea Oana Pellea despre părinții săi.

Oana Pellea, cu ani în urmă
Oana Pellea, alături de mama sa

”Pe Podul din Parcul Bibescul a sărutat -o și a condus-o acasă. Doamna și domnul Policrat tremurau de groază, că fata lor nu se întorsese până la două noaptea. Iar Amza n-a fost erou că le-a adus fata? N-a fost deloc erou, pentru că în curte, i-a sărutat mâna, tot artistic, iar Domnica s-a emoționat îngrozitor, a uitat că are de trecut un prag și a căzut. S-a julit pe genunchi, și-a rupt rochia și a intrat în casă plină de sânge, toată ciufulită și disperată, plângând în hohote în fata familiei Policrat. Părinții au întrebat-o ce i s-a întâmplat. Iar ea, în hohote de plâns, atât a spus ” M-am în-dră-gos-tiiit”. Ce întâlnire! Dar așa a fost toată viața lor. Au trăit una dintre cele mai frumoase povești de iubire. A fost mai mult decât o iubire: a fost și o prietenie extraordinară! S-au logodit la Craiova, pe 13 septembrie 1958 și s-au unit în fața Domnului în 28 septembrie, tot la Craiova”, mai dezvăluia fiica regretatului Amza Pellea.

FOTO: Facebook Oana Pellea

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Regimul drastic al lui Teo Trandafir să nu se îngrașe deloc: consumă aceleași alimente zilnic
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
S-a interzis în toată România. Șoferii trebuie să aibă acest document la ei
Doliu la Hollywood. Vedeta din „Line of Duty” a murit neașteptat, la 59 de ani
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Oameni buni, grijă mare la suflet, grijă mare la oameni". Sfârșit tragic pentru Teodor Popescu....
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum pot duce sărbătorile la conflicte în familie? Sfaturile unui psiholog