IMAGINI EXCLUSIVE. „Dușmanul” României și-a scos cravata și a băut bere la draft fără să mai țină cont de protocol

IMAGINI EXCLUSIVE. „Dușmanul” României și-a scos cravata și a băut bere la draft fără să mai țină cont de protocol
În timp ce a urmărit cursa, Karl Nehammer s-a răcorit cu un pahar de bere, servit în recipient din plastic sursă foto: Gândul
Publicat: 04/07/2023, 07:00
Actualizat: 04/07/2023, 07:34

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a fost surprins, duminică, la Marele Premiu al Austriei din Formula 1. Îmbrăcat într-o ținută casual, cel mai înverșunat opozant al intrării României în Schengen a urmărit în direct, de pe circuitul de la Spielberg, alături de alți oameni politici, cursa de Formula 1 și s-a relaxat la un pahar de bere.

Karl Nehammer a profitat din plin de weekend, iar duminică a fost ziua pe care a dedicat-o unui eveniment automobilistic de anvergură. Cancelarul austriac a fost prezent la Marele Premiu al Austriei, cursă auto care reprezintă cea de-a zecea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 al FIA din 2023, la care au fost prezenți aproximativ 300.000 de oameni.

Este pentru prima dată când cancelarul participă la un astfel de eveniment. Într-o ținută relaxată, fără costum și cravată, așa cum se îmbracă de obicei, când este în timpul serviciului, Karl Nehammer a savurat din plin cursa de Formula 1, timp în care și-a astâmpărat setea cu o bere rece, servită într-un pahar de plastic.

Cancelarul austriac, Karl Nehammer, alături de Christopher Drexler, guvernatorul landului Stiria, se relaxează la un pahar cu bere, la Marele Premiu al Austriei din Formula 1 / Sursă foto: Gândul

Cancelarul a profitat de această ieșire pentru a socializa cu oameni din Formula 1, dar și cu colegi din politică, iar în cea mai mare parte a timpului s-a întreținut cu Christopher Drexler, guvernatorul landului Stiria, din care face parte și Spielberg.

Karl Nehammer și Christopher Drexler s-au fotografiat împreună la eveniment/Sursă foto: Gândul

După veselia pe care au afișat-o, cei doi politicieni au părut că se simt foarte bine la eveniment și, sub privirile atente ale celor care îi asigură securitatea, au făcut fotografii cu oameni veniți să vadă Marele Premiu de Formula 1.

Competiția desfășurată pe circuitul din Spielberg a fost câștigată de pilotul olandez Max Verstappen, acesta obținând astfel a șaptea sa victorie în cele zece curse desfășurate în actualul sezon din Campionatul Mondial de Formula 1.

Olandezul Max Verstappen a plecat acasă cu marele premiu al competiției / Sursă foto: Profimedia

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, Grand Prix-ul Marii Britanii, va avea loc duminica viitoare, pe circuitul de la Silverstone.

Karl Nehammer a spus ”nein” intrării României în Schengen

Austria, prin vocea cancelarului Karl Nehammer, este singura țară care s-a opus aderării României la spațiul Schengen, la votul din decembrie 2022, iar de atunci, poziția acestuia nu s-a schimbat.

La acel moment, Nehammer declara că ”numărul mare de migranţi reţinuţi în Austria arată că sistemul Schengen este nefuncţional”.

”Atât timp cât acest sistem şi protecţia frontierelor externe nu funcţionează, nici nu poate exista o extindere”, a justificat Nehammer poziția de neclintit a Austriei.

Karl Nehammer a preluat funcţia de cancelar federal al Republicii Austria în decembrie 2021, după ce a ocupat funcţia de ministru federal de interne începând din 2020.

În cadrul Partidului Popular Austriac, cancelarul Nehammer a fost ales în funcţia de lider al partidului şi a ocupat funcţia de şef al Departamentului de afaceri municipale din Austria Inferioară între 2013 şi 2015, a fost lider al departamentului de formare şi de creare de reţele din cadrul Academiei Politice între 2008-2009 şi a condus Departamentul de servicii şi mobilizare între 2007 şi 2008. Din 2017, Nehammer ocupă funcţia de preşedinte al districtului Hietzing din Viena.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Șase luni fără ca Austria să accepte aderarea la Schengen. Cum poate schimba Spania veto-ul austriac. ”Nu e nevoie de încă o umilință”

EXCLUSIV | Răspuns oficial al Ministerului de Interne din Austria, pentru Gândul: „Ne opunem aderării României la Schengen. Lărgirea unui sistem defect nu îl va îmbunătăți” 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Ce a făcut CRBL imediat după divorțul de Elena: „E bine ca bărbat singur”. Artistul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Se schimbă totul din 1 iunie. Românii, obligați să accepte. Guvernul a dat ordin
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro