Frans Timmermans, despre legea abuzului în serviciu: ”Rezultatul nu ar încălca normele europene”. Ciolacu: ”Legea va pleca cu pragul de 9.000 de lei”

Publicat: 31/03/2023, 17:15

Frans Timmermans, vicepreşedintele Comisiei Europene, atrage atenţia că abuzul în serviciu nu este permis, însă aşteaptă să vadă forma finală pe care o va avea iniţiativa legislativă votată miercuri în Senatul României. Oficialul a explicat, însă, că are încredere în buna-credinţă a lui Marcel Ciolacu, colegul său de familie politică.

”Foarte clar, nu este absolut acelaşi lucru. Să fim foarte clari în această privinţă. Marcel Ciolacu şi partidul sunt dedicaţi foarte mult statului de drept. Mi-au lămurit acest lucru de multe ori, nu doar în cuvinte, văd ce se întâmplă în guvern. Şi această problemă specifică nu este în etapele finale ale soluţiei. Aşa că personal aş aştepta până când voi vedea ce rezultă la final şi până atunci mă abţin să-mi exprim opinia.

Dar este clar că nu operăm în acelaşi mod ca la momentul respectiv (n.r. vremea Ordonanţei 13). Acesta este acum, în mod clar, un partid dedicat valorilor europene, angajat în respectarea statului de drept, şi să vedem ce rezultă de aici, şi apoi putem avea o judecată finală”, a declarat vineri vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, într-un interviu pentru Digi24.

Întrebat dacă există în vreo ţară din Europa un plafon de dezincriminare a abuzului de serviciu de mărimea celui votat în Senat, de circa 50.000 de euro, Frans Timmermans a răspuns că în opinia sa, „abuzul de serviciu este abuz în serviciu şi, ca atare, nu este permis”.

”Şi aceasta este, cred, o normă europeană asupra căreia toată lumea poate fi de acord.Să aşteptăm să vedem ce rezultă din această situaţie până la urmă şi apoi putem judeca dacă acest lucru este în conformitate cu normele europene, da sau nu?. Ceea ce am auzit, ce mi s-a spus în această dimineaţă în discuţiile pe care le-am avut îmi dă încredere că rezultatul nu ar încălca normele europene. Dar să aşteptăm şi să vedem”, a reiterat liderul european”, a mai spus Timmermans.

Marcel Ciolacu: ”Legea va pleca cu pragul de 9.000 de lei”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că legea va pleca la promulgare din Camera Deputaților cu pragul de 9.000 de lei pentru abuzul în serviciu, propus de Ministerul Justiției.

”Miercuri această lege va pleca din Camera Deputaților cu 9.000 de lei, pragul propus de Ministerul Justiției. Eu am așteptat o propunere tehnică a specialiștilor. Ea a venit de la Ministerul Justiției și eu și primul ministru ne-am asumat-o”, a afirmat liderul PSD.

Marcel Ciolacu a explicat presei că nu a știut despre propunerea ca pragul să fie de 250.000 de lei, așa cum s-a votat la Senat. ”Eu am fost anunțat de o singură cifră, 9.000 de lei, am luat act din declarația Ministerului Justiției.”

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
SUA încearcă să convingă Rusia și China să nu folosească Inteligența Artificială la armele nucleare