Frizerul fără degete și-a îndeplinit visul. Povestea incredibilă a hairstylist-ului Ionuț: „M-am născut cu un singur deget”

Frizerul fără degete și-a îndeplinit visul. Povestea incredibilă a hairstylist-ului Ionuț: „M-am născut cu un singur deget”
Foto: Instagram / ro.entr
Publicat: 26/01/2023, 13:24

Ionuț Gârbea locuiește într-o localitate situată în județul Bacău, are puțin peste 30 de ani și a fost penultumul dintre cei șase copii ai familiei.

Ionuț s-a născut fără a avea toate degetele la mâini. A avut o copilărie nu tocmai ușoară, umbrită de comentariile celor din jur.

Mulți colegi îl jigneau și angajatorii au refuzat să-i ofere un loc de muncă, Ionuț fiind privit cu neîncredere în societate.

„Nu aveam niciun ban al meu”

„Eu când m-am născut, m-am născut cu un singur deget. Toate degetele mele de la mâna dreapta erau lipite într-un singur deget. La mâna stângă am doar degetul mare întreg şi până la degetul mic, nu am niciun deget, sunt fără.”, povestește tânărul.

La 18 ani, Ionuț a dorit să se angajeze, dar s-a lovit de numeroase refuzuri. A învățat însă singur o meserie, cea de hairstylist.

„Eram major, nu aveam niciun ban al meu, trebuia să fac ceva şi eu, şi încercam pe cât posibil să lucrez orice pentru a scoate un ban. Îmi aduc aminte că prima dată am vrut să mă angajez ca vânzător la un magazin din apropierea casei şi atunci patroana s-a uitat aşa un pic la mine şi mi-a spus că sunt şi băiat, şi că nu are nevoie, şi că mai am şi probleme la mâini, şi… că nu sunt potrivit. Am încercat apoi la alt magazin. M-a angajat ca vânzător şi ţin minte că aveam o bucurie imensă că mi-am găsit ceva de lucru şi că sunt de folos cuiva. După o săptămână, patroana mi-a spus că trebuie să plec pentru că nişte clienţi i s-au plâns că sunt deranjaţi de handicapul pe care îl am la mâini şi că i-au pus în vedere că dacă mă mai ţine, ei nu mai vin să cumpere. În momentul ălă nu am putut decât să zâmbesc şi să nu spun nimic. Am ales să ies pe uşă.”

„M-am gândit să accesez un startup”

A învățat de pe YouTube cum să tundă și să coafeze. Dacă în urmă cu zece ani, Ionuț realiza o tunsoare sau o coafură în două ore și jumătate, în prezent, o face în mai puțin de 30 de minute.

„Primul calculator l-am avut la 23 de ani. Atunci am început să mă uit pe Youtube la tutoriale și filmuleţe pentru a deprinde această meserie. Pentru că treptat am căpătat încredere în mine, am început să tund, azi o nepoată, mâine un verişor, ca să ajung astăzi în situația de a nu mai face față cererilor. Am reușit să învăţ să ţin foarfecul în mâna stângă cu degetul mare şi cu degetul mic, iar în cealaltă mână doar cu falangele. Dacă la început tundeam o persoană în două ore şi jumătate, acum nu îmi ia mai mult de 30 de minute.”

Pentru că numărul mare al clienților pe care îl are îl determină să creadă că se poate întreține din asta, Ionuț speră ca pe viitor să își deschidă propria frizerie.

„Dorinţa mea cea mai mare este să îmi deschid un salon şi să nu mai tund acasă sau pe unde apuc. M-am gândit să accesez un start-up, pe bani europeni dacă s-ar putea. Sunt în stadiul de consultanţă. Vom vedea. Acum lucrez la limita subzistenţei, dar am încredere că într-o zi îmi voi depăşi condiţia.”

Tunsul nu este singura pasiune a lui Ionuț. El recunoaște, cu o oarecare timiditate, că îi place să cânte și și-a exersat talentul tot cu ajutorul YouTube, scrie G4Media.ro.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A găsit o cameră ascunsă în casa străbunicii. Ireal ce a descoperit înăuntru
FOTO. Imaginile momentului cu Mădălina Ghenea! Ce a făcut în loja iubitului bulgar, alături de...
Imensul baraj de lângă Herson a fost aruncat în aer. Apa inundă și câmpul de...
Persoanele cele mai fascinante au această grupă de sânge. Ce spune despre tine grupa de...
Un şofer a încercat să fenteze coloana la graniţa cu Bulgaria. "Ia-o înapoi! Crezi că...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
Noul VOLKSWAGEN s-a dat ca PÂINEA CALDĂ. Sold out în 8 minute
„Este ca un vierme de care nu scapi niciodată” Boala cu care Adrian Despot se...
BANCUL ZILEI. Vine Bulă acasă, iar Bubulina îl cercetează atent. Culmea, niciun fir de păr...
Baraj imens pe râul Nipro, lângă Herson, aruncat în aer. Rusia şi Ucraina se acuză...
Primele declarații ale lui Șerban Copoț și ale magicianului Robert Tudor, după bătaia de la...
Supa MINUNE care PREVINE DIABETUL! INGREDIENTUL vedetă este chiar...
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
DOLIU URIAȘ în televiziune: Horia BRENCIU...
Motivul eliminării emisiunii lui Ionuț Cristache de la TVR. Șeful Radioului face dezvăluiri din interior
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Ce se întâmplă cu familia Vulpiței și a lui Viorel Stegaru. Zvonurile care circulă prin...