Gabriela Firea cere demisia directorului Termoenergetica, după ce le-a recomandat bucureștenilor să se spele cu apă încălzită la boiler

Gabriela Firea cere demisia directorului Termoenergetica, după ce le-a recomandat bucureștenilor să se spele cu apă încălzită la boiler
Gabriela Firea
Publicat: 19/10/2021, 17:15
Actualizat: 19/10/2021, 19:40

Gabriela Firea a reacționat dur, marți, la sfatul dat de directorul companiei Termoenergetica bucureștenilor care nu au căldură și apă caldă. Recomandarea lui Claudiu Crețu ca cetățenii să își cumpere un boiler și un calorifer electric ”exprimă exact modul odios de a gândi al celor de la putere față de românii din toată țara”, a acuzat fostul primar al Capitalei.

Firea cere, într-un mesaj pe Facebook, ca directorul Termoenergetica să fie demis. Dacă va fi menținut în funcție, ”înseamnă că asta e politica nouă față de cetățeni”, subliniază fostul edil al Capitalei.

”Dacă eu sau un om din subordinea mea am fi făcut o afirmație similară, eram linșați!”, a mai scris senatoarea PSD.

Directorul Termoenergetica: Furnizarea agentului termic în București trebuie făcută treptat, să nu crape sistemul

Directorul general al Companiei Termoenergetica, Claudiu Crețu, a declarat, pentru Gândul, că furnizarea agentului termic în București trebuie făcută treptat, să nu crape sistemul. Șeful fostului RADET mai spune că anul acesta s-au modernizat doar 15 kilometri de conductă, din totalul de 1.000 de kilometri de rețea primară.

Sistemul este în pragul colapsului, în ultimii zece ani s-a tot spus că RADET are datorii la ELCEN, apoi a intrat în insolvență, iar în cele din urmă în faliment, în 2019. În concluzie, lipsa de investiții și lipsa de finanțare au dus la o degradare din ce în ce mai mare a sistemului”, a declarat Claudiu Crețu pentru Gândul.

Firea: „Prin munca mea și a echipei mele au pe tavă 300 milioane de euro pentru reabilitarea rețelei”

Gabriela Firea susține că, pe durata mandatului său de primar general, a obținut o finanțare de 300 milioane de euro pentru reabilitarea rețelei de termoficare, iar actualul edil „nu a fost în stare să aducă măcar 1 euro în plus, în acest an.”

„Nemernicie «de dreapta»! Dacă nu este demis urgent, înseamnă că asta e politica nouă față de cetățeni! Acest domn impertinent, care îi umilește pe bucureșteni, este membru PNL sectorul 1. Se numește Claudiu Crețu și a fost uns de Nicușor Dan director peste instituția care trebuie să asigure apă caldă și căldură. Nu numai că nu și-au respectat promisiunea din campania electorală, de a avea agent termic pe 28 septembrie, dacă va fi ales primar Nicușor Dan, dar nici nu sunt în stare să înlocuiască țevile vechi, să facă revizii în timp util, să rezolve avarii urgent, dacă tot s-au cocoțat în astfel de funcții cu maximă răspundere!

Prin munca mea și a echipei mele au pe tavă 300 milioane de euro pentru reabilitarea rețelei de termoficare. Nu au fost în stare să aducă măcar 1 euro în plus, în acest an, dar nici să cheltuie în beneficiul cetățenilor suma obținută de noi”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

„Este din rău în mai rău în Capitală”

Fostul edil susține că Bucureștiul a ajuns foarte rău, dar primarul Nicușor Dan își consumă timpul și se răfuiește prin instanțe, ”ca pe timpul când era ong-ist”.

”Asta e treaba lui de primar? Sunt instituții ale statului! A fost ales să rezolve probleme: termoficare, transport, spitale, investiții, poluare, curățenie, persoane vulnerabile. Toate sunt înghețate! Cred că omul nu a aflat că este primar! Se joacă de-a tribunalele pe banii cetățenilor din București!”, mai spune Firea.

Despre directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu, FIrea spune că este dintre ”șmecherașii ajunși în funcții prea înalte, comparativ cu statura lor profesională și morală”.

”Acest penelist Crețu, prieten cu Orban, a fost și director la Elcen, pe timpul premierului Ludovic Orban. Adică instituția din subordinea guvernului care nu și-a modernizat CET-urile și din cauza căreia sunt mari pierderi pe rețeaua de termoficare – pierderi suportate tot de către bucureșteni! Cu astfel de oameni fără scrupule în poziții cheie, nici nu este de mirare că în București e un dezastru din toate punctele de vedere!”, a mai scris Firea pe Facebook.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican