Gabriela Firea, după „pamfletul” vicepreședintelui organizației de tineret a PNL Brașov, Bogdan Pintilie: „Numai anul trecut, peste 51.000 de femei au fost victime ale violenței domestice în România”

Gabriela Firea, după „pamfletul” vicepreședintelui organizației de tineret a PNL Brașov, Bogdan Pintilie: „Numai anul trecut, peste 51.000 de femei au fost victime ale violenței domestice în România”
Ministrul Familiei, Gabriela Firea / Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 31/01/2022, 20:09
Actualizat: 31/01/2022, 20:16

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a condamnat luni – printr-o postare pe Facebook – gestul vicepreședintelui organizației de tineret a PNL Brașov, Bogdan Pintilie. Acesta postat, recent, o fotografie prelucrată în Photoshop, pe care a preluat-o de pe internet, cu Flavia Boghiu.

Ea apărea cu un ochi vânăt, iar liberalul a scris că „o prinde bine cu roz peste tot”, făcând referire atât la culoarea pielii din jurul ochiului, dar și la cea a părului viceprimarului.

„Condamn cu fermitate orice fel de violență, fie ea verbală, fizică sau… ascunsă în spatele unor glume «nevinovate»! Este strigător la cer să folosești în batjocură imaginea unei victime a violenței domestice, în special a unei femei bătute. Nimeni, niciodată nu ar trebui să ajungă să trăiască o astfel de traumă, să-și ducă viața în teroare și cu frică de pumn. Aceste traume sunt foarte greu sau chiar imposibil de înlăturat și pentru victime contează doar să fie departe de agresori. Nu vreau să mă gândesc ce a fost în sufletul femeilor care au văzut cum un tânăr politician a făcut bășcălie pe seama unui ochi vânăt. Ar fi trebuit să se gândească, totuși, că în spatele acelui ochi vânăt e un suflet chinuit”, a scris Gabriela Firea pe rețeaua de socializare.

Ea a precizat că „numai anul trecut, peste 51.000 de femei au fost victime ale violenței domestice în România, cele mai multe fiind bătute așa cum a îndemnat politicianul brașovean. Și mai dureros este că pentru 69 dintre acestea nu s-a mai putut face nimic”. 

Gabriela Firea susține că fiecare partid politic sau grup de simpatizanți își apără colega jignită, ridiculizată sau supusă unui abuz, dar bătaia și umilința nu au culoare politică.

PNL-istul care a postat o fotografie cu viceprimarul Brașovului având ochiul vânăt și-a dat demisia. „A fost un pamflet. Subiectul a fost exploatat politic”

PNL-istul Bogdan Pintilie, care a postat o fotografie cu viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu (USR), având ochiul vânăt, și-a dat demisia. „A fost un pamflet. Subiectul a fost exploatat politic”, spune el într-un mesaj postat pe Facebook.

Vicepreședintele organizației de tineret a PNL Brașov, Bogdan Pintilie, a postat, recent, o fotografie prelucrată în Photoshop, pe care a preluat-o de pe internet, cu Flavia Boghiu.

Aceasta din urmă avea un ochi vânăt, iar liberalul a scris că „o prinde bine cu roz peste tot”, făcând referire atât la culoarea pielii din jurul ochiului, dar și la cea a părului viceprimarului.

Ulterior, postarea a fost ștearsă de Bogdan Pintilie. El a continuat, însă, să o atace pe Flavia Boghiu, dar și pe primarul Brașovului, Allen Coliban.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult