Gabriela Firea ”demontează” politica de austeritate a Coaliției de Dreapta: ”Dacă nu îți propui să fii alături de oameni, atunci vei găsi mereu scuze”

Gabriela Firea ”demontează” politica de austeritate a Coaliției de Dreapta: ”Dacă nu îți propui să fii alături de oameni, atunci vei găsi mereu scuze”
Gabriela Firea, infectată cu coronavirus, deși s-a vaccinat cu trei doze anti-COVID: „Forma este una ușoară și așa sper să rămână”
Publicat: 14/01/2021, 11:43
Actualizat: 14/01/2021, 11:47

Într-un text postat pe pagina sa de socializare, Gabriela Firea ”demontează” politica de austeritate a Coaliției de Dreapta și a guvernului coordonat de Florin Cîțu, transmițând că nu există bani pentru creșterea pensiilor sau a salariilor în România din cauză ”incompetenței” celor aflați la guvernare.

Gabriela Firea susține că pandemia de coronavirus nu poate fi o scuză pentru austeritate, anunțând – așa cum a  făcut și președintele PSD, Marcel Ciolacu – că social-democrații vor prezenta un ”buget alternativ” care va demonstra că există banii necesari pentru ca veniturile populației să crească. 

”Ne pasă de oameni și vom dovedi sunt resurse și pentru creșterea veniturilor, și pentru investiții. Strânsul curelei de către populație nu este o soluție, pentru îngroapă și sectorul privat. Vom prezenta în scurt timp un buget alternativ. Asta ca terminăm cu minciuna lui Cîțu că nu se poate din cauza pandemiei. Cu venituri bugetare și deficit bugetar comparabile cu cele din bugetul Guvernului este posibilă acordarea majorărilor de venituri pentru populație. Nu doar pentru pensii, dar și pentru alocații, salariul minim etc.

Pentru a realiza acest lucru e nevoie de trei lucruri:

  1. Să știi cum să administrezi corect banii și să nu îi risipești pe clientela politică
  2. Să fii competent la guvernare – ceea ce actualul Guvern nu e deloc
  3. Să îți propui decident politic să crești nivelul de trai și veniturile populației.

Gabriela Firea: ”Nu sunt deloc competenți și îi vedem deja cum se ceartă între ei”

Guvernul Cîțu nu îndeplinește nici măcar una dintre aceste trei condiții”, scrie Gabriela Firea în mediul online, explicând, în partea a doua  a textului postat și de ce România se află într-o astfel de situație.

Gabriela Firea prezintă, punctual, greșelile de care s-ar face vinovată actuala guvernare. Este vorba despre ”risipirea banilor” care au fost ”împrumutați cu toptanul”, de ”incompetență”, la nivel guvernamental, dar și de alte măsuri luate de Florin Cîțu de-a lungul timpului.

Potrivit Gabrielei Firea, Florin Cîțu nu ar dori decât să ”mulțumească marile corporații în dauna oamenilor”.

  1. A risipit toți banii pe care i-a împrumutat cu toptanul. Nimeni nu știe unde s-au dus acele zeci de miliarde de lei. Că în Pandemie știm că nu s-au dus. Ne-a spus-o Comisia Europeană în scrisoarea trimisă Guvernului la finalul anului trecut. Acolo spune clar că Guvernul alocat de la bugetul de stat doar 1% pentru pandemie și suntem pe ultimul loc în Europa la acest capitol. Și Bulgaria a alocat mai mult, la fel Ungaria, Polonia.
  2. Nu sunt deloc competenți și îi vedem deja cum se ceartă între ei. Nu e nevoie să arătăm noi unde fac gafe colosale – le spun chiar ei când se ceartă între ei.
  3. Singura preocupare a lui Cîțu a fost mereu să reducă taxe la bănci, la corporațiile din energie și la asigurări. El a fost preocupat mulțumească marile corporații în dauna oamenilor. Și ați văzut că facturile la energie au explodat, băncile au scos din țară 2 miliarde euro la firmele mamă, iar la ASF s-a descoperit recent tot felul de nereguli care ascundeau abateri ale firmelor de asigurări.  Ăsta e rezultatul măsurilor lui Cîțu!

”Ei au altă viziune politică. Ei sunt cu înghețarea și austeritatea”

Scuzele descoperite de actuala guvernare nu ar transmite, mai scrie Gabriela Firea, decât faptul că această Coaliție de Dreapta nu și-a propus ”să fie alături de oameni”.

Există o ”altă viziune politică”, ”înghețare și austeritate”, iar urmarea ar fi – susține Gabriela Firea – prăbușirea într-un ”cerc vicios al austerității”.

”Dacă nu îți propui să fii alături de oameni atunci vei găși mereu scuze de ce nu poți crește veniturile populației! Diferența majoră dintre PSD și actualul guvern este că noi venim cu un buget de dezvoltare, nu cu un buget de înghețare, cum fac ei.

Noi venim cu măsuri de stimulare a economiei, cu scheme de ajutor de stat, cu programe naționale pentru firme, cu investițîi în domeniile critice, iar toate astea duc la o creștere economică ce ne permite să susținem creșterea veniturilor populației – pensii, alocațîi, salarii. Am demonstrat că se poate! Ei au altă viziune politică. Ei sunt cu înghețarea și austeritatea. Ei cred că astfel vor echilibra bugetul, dar de fapt se vor prăbuși într-un cerc vicios al austerității”, mai notează Gabriela Firea, pe pagina sa de socializare, comparând noua coaliție cu CDR.

”Dacă îngheață tot, îngheață și investitorii și producătorii, îngheață și cetățenii. Nimeni nu mai cumpără, deci nu mai ai ce să produci antreprenor și atunci ești obligat să dai oamenii afară sau chiar să intri în faliment. Politica PNL a fost mereu de reducere, înghețare, austeritate, tăiere! O știm de pe vremea CDR, iar acum o vedem la CDR 2.0, pentru că sunt la fel de nepricepuți și deja se ceartă la fel de mult cum se certau și cei din CDR”

Gabriela Firea

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente sau casă. Trebuie să plătească în fiecare an
Reguli noi pentru românii care obțin venituri din chirii. Cum se stabilește impozitul
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Un avocat de 36 de ani este Superman de Brazilia