FOTO | Gabriela Firea, întâlnire cu Majestatea Sa Margareta: „Ne-am propus începerea unor colaborări care să readucă ideea de sprijin între generații”

FOTO | Gabriela Firea, întâlnire cu Majestatea Sa Margareta: „Ne-am propus începerea unor colaborări care să readucă ideea de sprijin între generații”
Ministrul Familiei, Gabriela Firea, s-a întâlnit cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, la Palatul Elisabeta / Sursa foto: Facebook
Publicat: 18/03/2023, 08:47

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, s-a întâlnit cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, la Palatul Elisabeta. „Cu multă emoție, am fost mesagerul copiilor de la Centrul Social Comunitar Ferentari și i-am dăruit Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, un tablou pictat de Izabela, o micuță pictoriță de 8 ani”, afirmă Gabriela Firea.

În cadrul întâlnirii, Firea i-a prezentat Majestății Sale prioritățile Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în domeniile care vizează creșterea natalității și susținerea familiei.

„Noul pachet de proiecte pe care abia l-am prezentat publicului, programul social pentru susținerea cuplurilor infertile prin FIV, sprijinul acordat victimelor violenței domestice prin direcțiile de asistență socială și în cele 42 de locuințe protejate din toată țara, copiilor aflați în sistemul de protecție dar și familiilor vulnerabile sau familiilor numeroase și copiilor care riscă, din cauza sărăciei, să fie separați de familie sau să abandoneze școala”, a detaliat ministrul, pe Facebook.

Majestatea Sa a primit cu interes informațiile cuprinse în recentul „Manifest pentru drepturile femeilor”, lansat la începutul lunii martie, luna simbol pentru sărbătorirea doamnelor și pentru recunoașterea drepturilor acestora, a egalității de șanse, spune sursa citată.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, s-a întâlnit cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, la Palatul Elisabeta / Sursa foto: Facebook
Ministrul Familiei, Gabriela Firea, s-a întâlnit cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, la Palatul Elisabeta / Sursa foto: Facebook

„Ne-am propus începerea unor colaborări care să readucă ideea de familie, de sprijin între generații”

„Am vorbit despre proiectul legislativ inițiat împreună cu președintele Camerei Deputaților, președintele PSD, Marcel Ciolacu, care prevede ca pe listele electorale ale alegerilor locale să fie 30% femei, același procent regăsindu-se și în consiliile de administrație ale întreprinderilor de stat.

Domeniul tineretului nu a fost uitat. Am discutat despre Cardul pentru tineret, un instrument care va fi extrem de util, prin reducerile acordate în diferite zone de interes pentru tineri.
Și pentru că toată întâlnirea s-a concentrat în jurul ideii de familie, așa cum este ea tradițional la români, vârstnicii nu puteau lipsi. Bunicii sunt cei care țin legată familia, care își ajută copiii și nepoții. Însă, există și foarte mulți seniori fără familie, pentru care singurătatea e mai grea ca bătrânețea. Fundația Regală Margareta a României, înființată de Majestatea Sa Custodele Coroanei Margareta împreună cu tatăl său, Regele Mihai I, este mereu alături de seniorii României. Ne-am propus începerea unor colaborări care să readucă ideea de familie, de sprijin între generații, și pentru vârstnicii singuri sau pentru cei ale căror rude sunt plecate în străinătate”, a conchis Gabriela Firea.
Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Obligatoriu pentru toți șoferii din România. A intrat în vigoare astăzi, 18 Aprilie
WhatsApp trezește mari nemulțumiri. Utilizatorii sunt total derutați
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete