Gabriela Firea, mesaj tranșant pentru PNL: ”Jungla de dreapta nu are suflet pentru familiile din România!”

Gabriela Firea, mesaj tranșant pentru PNL: ”Jungla de dreapta nu are suflet pentru familiile din România!”
Gabriela Firea, mesaj tranșant pentru PNL

Senatorul PSD Gabriela Firea lansează alte acuzații la adresa Coaliției de Dreapta, după ce guvernul Cîțu a decis ca alocațiile copiilor să fie indexate de la 1 ianuarie 2022, iar Ludovic Orban – președintele PNL – a vorbit despre indexare și majorare cu 2o de puncte.

Gabriela Firea transmite un mesaj ferm pe pagina sa de socializare, etichetând Coaliția de Dreapta drept ”Jungla de Dreapta”, o alianță care ar fi transformat copiii României în ”subiect de propagandă politică în lupta internă din PNL” și care nu are ”suflet” pentru familiile din România.

Mai mult, senatorul social-democrat notează că asistăm la o ”luptă între pierzători”, iar Florin Cîțu și Ludovic Orban, nerespectându-și promisiunile făcute anul trecut, sunt ”mincinoși”.

”Jungla de dreapta nu are suflet pentru familiile din România! Copiii au devenit subiect de propaganda politică în lupta internă din PNL! În timp ce Comisia de muncă de la Cameră, a votat doar indexarea de la 1 ianuarie, cum vrea Cîțu, Orban plusează că va fi și indexare și majorare cu 20 de puncte. Ceea ce vedem acum este doar o luptă între pierzători. Doamna Ghorghiu a spus cu subiect și predicat că PNL a pierdut alegerile, atunci când l-a atacat pe Orban pentru contra-performanța electorală a PNL de anul trecut.

În fapt însă, amândoi sunt niște mincinoși. Și Cîțu, și Orban au promis anul trecut că vor plăti două tranșe de majorare pe 2021, așa cum prevede legea PSD, iar acum au anulat tranșa de la 1 iulie”, acuză Gabriela Firea.

Nu doar că au promis în campanie, dar amândoi au semnat Ordonanța care eșalona dublarea. Unul a semnat ca prim-ministru, celălalt ca ministru al Finanțelor. Și a fost un gest premeditat!

Gabriela Firea

Gabriela Firea: ”Probabil că economia merge fantastic doar pentru clientela lor, nu pentru copii”

Sintagma ”nu sunt bani” – utilizată frecvent de actualii guvernanți, potrivit Gabrielei Firea – este una care poate fi explicată prin faptul că nu au fost pregătiți banii necesari pentru tranșa a II-a în buget. Senatorul social-democrat consideră că nu este vorba despre vreo greșeală, ci, pur și simplu, de ”premeditare”.

Încă o dată, Gabriela Firea se referă la ”sponsorul de partid” al PNL – ”dau 3 miliarde de lei fără licitație, prin PNRR, pentru sponsorul de partid” – care ar fi privilegiat la nivel financiar, în timp ce nu pot fi ”găsiți 700 de milioane de lei pentru copii”.

Nu e adevărat că „NU SUNT BANI” acum, la jumătatea anului. Nu sunt bani, pentru că ei NU AU PUS BANII PENTRU TRANȘA A II-A ÎN BUGET încă de la începutul anului. Deci a fost ceva premeditat! Nu ne spune mereu Cîțu că economia merge fantastic? Că suntem primii în Europa, ca a explodat puterea de cumpărare? Cum vine asta? Dacă economia merge atât de bine, de ce spun că nu sunt bani? Sau probabil că economia merge fantastic doar pentru clientela lor, nu pentru copii.

Ați văzut că dau 3 miliarde de lei fără licitație, prin PNRR, pentru sponsorul de partid, dar nu găsesc 700 de milioane pentru tranșa II de la 1 iulie. Doar pe dobânzile la împrumuturile lui Cîțu, România plătește de 7 ori mai mult decât presupune creșterea alocațiilor de la 1 iulie. Plătim pe an dobânzi de 1 miliard de euro, adică 5 miliarde de lei, pentru băncile la care s-a împrumutat Cîțu, dar nu găsim 700 de milioane DE LEI pentru copii! Și Cîțu și Orban au încălcat cu seninătate ceea ce au promis, dar încearcă să folosească alocațiile ca subiect de dispute interne. Totul rămâne la viitor, vom face, vom drege, dar nu fac ceea ce trebuia să facă în în prezent, adică de la 1 iulie”, mai scrie Gabriela Firea în mediul online.

La fel UDMR, vine si face propunerea alocațiilor diferențiate, deși știe bine că CCR s-a pronunțat, deja, împotriva unei astfel de abordări neconstituționale. Dacă într-adevăr sunt interesați de copii, cum încearcă să pretindă și unii și alții, atunci să nu anuleze tranșa de la 1 iulie, mâine când se va vota în Plen. i să susțină proiectul PSD care va fi depus tot mâine, pentru familiile cu copii și care prevede, printre altele, majorarea alocațiilor la nivelul stabilit de anul trecut de Parlament, când s-au dublat sumele pentru copii.

Gabriela Firea

Dacă legea alocațiilor va fi adoptată, PSD o va ataca la CCR

Gabriela Firea precizează la finalul postării sale că PSD va ataca la Curtea Constituțională a României legea alocațiilor – în forma propusă de guvernul Cîțu – în cazul în care aceasta va fi adoptată.

În ultimă instanță, concluzionează senatorul PSD, copiii își câștigaseră deja un drept – ”tranșa de la 1 iulie 2021” -, iar acest drept este, acum, ”anulat intempestiv și retroactiv”.

”Indiferent cine se va impune dintre Cîțu și Orban în această lege a alocațiilor, PSD va vota împotrivă și dacă legea va fi adoptată de majoritate, atunci o va ataca la CCR.

Sunt două probleme majore:

  • Guvernul nu avea dreptul să modifice ceea ce tocmai adoptase Parlamentul anul trecut, pentru că Guvernul este un legiuitor delegat de către Parlament. Voința Parlamentul este suverană, iar Parlamentul s-a pronunțat în repetate rânduri anul trecut pentru dublarea alocațiilor.
  • Tranșa de la 1 iulie era deja un drept câștigat prin lege de copiii. Un drept care acum le este anulat intempestiv și retroactiv”, încheie senatorul PSD Gabriela Firea.
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată și cine produce cea mai eficientă anvelopă? - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Mama Andreei, studenta de la Medicină ucisă de Mirel, în stare de șoc după ce...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?