Gabriela Firea, mesaj tranșant pentru PNL: ”Jungla de dreapta nu are suflet pentru familiile din România!”

Gabriela Firea, mesaj tranșant pentru PNL: ”Jungla de dreapta nu are suflet pentru familiile din România!”
Gabriela Firea, mesaj tranșant pentru PNL
Publicat: 16/06/2021, 13:14

Senatorul PSD Gabriela Firea lansează alte acuzații la adresa Coaliției de Dreapta, după ce guvernul Cîțu a decis ca alocațiile copiilor să fie indexate de la 1 ianuarie 2022, iar Ludovic Orban – președintele PNL – a vorbit despre indexare și majorare cu 2o de puncte.

Gabriela Firea transmite un mesaj ferm pe pagina sa de socializare, etichetând Coaliția de Dreapta drept ”Jungla de Dreapta”, o alianță care ar fi transformat copiii României în ”subiect de propagandă politică în lupta internă din PNL” și care nu are ”suflet” pentru familiile din România.

Mai mult, senatorul social-democrat notează că asistăm la o ”luptă între pierzători”, iar Florin Cîțu și Ludovic Orban, nerespectându-și promisiunile făcute anul trecut, sunt ”mincinoși”.

”Jungla de dreapta nu are suflet pentru familiile din România! Copiii au devenit subiect de propaganda politică în lupta internă din PNL! În timp ce Comisia de muncă de la Cameră, a votat doar indexarea de la 1 ianuarie, cum vrea Cîțu, Orban plusează că va fi și indexare și majorare cu 20 de puncte. Ceea ce vedem acum este doar o luptă între pierzători. Doamna Ghorghiu a spus cu subiect și predicat că PNL a pierdut alegerile, atunci când l-a atacat pe Orban pentru contra-performanța electorală a PNL de anul trecut.

În fapt însă, amândoi sunt niște mincinoși. Și Cîțu, și Orban au promis anul trecut că vor plăti două tranșe de majorare pe 2021, așa cum prevede legea PSD, iar acum au anulat tranșa de la 1 iulie”, acuză Gabriela Firea.

Nu doar că au promis în campanie, dar amândoi au semnat Ordonanța care eșalona dublarea. Unul a semnat ca prim-ministru, celălalt ca ministru al Finanțelor. Și a fost un gest premeditat!

Gabriela Firea

Gabriela Firea: ”Probabil că economia merge fantastic doar pentru clientela lor, nu pentru copii”

Sintagma ”nu sunt bani” – utilizată frecvent de actualii guvernanți, potrivit Gabrielei Firea – este una care poate fi explicată prin faptul că nu au fost pregătiți banii necesari pentru tranșa a II-a în buget. Senatorul social-democrat consideră că nu este vorba despre vreo greșeală, ci, pur și simplu, de ”premeditare”.

Încă o dată, Gabriela Firea se referă la ”sponsorul de partid” al PNL – ”dau 3 miliarde de lei fără licitație, prin PNRR, pentru sponsorul de partid” – care ar fi privilegiat la nivel financiar, în timp ce nu pot fi ”găsiți 700 de milioane de lei pentru copii”.

Nu e adevărat că „NU SUNT BANI” acum, la jumătatea anului. Nu sunt bani, pentru că ei NU AU PUS BANII PENTRU TRANȘA A II-A ÎN BUGET încă de la începutul anului. Deci a fost ceva premeditat! Nu ne spune mereu Cîțu că economia merge fantastic? Că suntem primii în Europa, ca a explodat puterea de cumpărare? Cum vine asta? Dacă economia merge atât de bine, de ce spun că nu sunt bani? Sau probabil că economia merge fantastic doar pentru clientela lor, nu pentru copii.

Ați văzut că dau 3 miliarde de lei fără licitație, prin PNRR, pentru sponsorul de partid, dar nu găsesc 700 de milioane pentru tranșa II de la 1 iulie. Doar pe dobânzile la împrumuturile lui Cîțu, România plătește de 7 ori mai mult decât presupune creșterea alocațiilor de la 1 iulie. Plătim pe an dobânzi de 1 miliard de euro, adică 5 miliarde de lei, pentru băncile la care s-a împrumutat Cîțu, dar nu găsim 700 de milioane DE LEI pentru copii! Și Cîțu și Orban au încălcat cu seninătate ceea ce au promis, dar încearcă să folosească alocațiile ca subiect de dispute interne. Totul rămâne la viitor, vom face, vom drege, dar nu fac ceea ce trebuia să facă în în prezent, adică de la 1 iulie”, mai scrie Gabriela Firea în mediul online.

La fel UDMR, vine si face propunerea alocațiilor diferențiate, deși știe bine că CCR s-a pronunțat, deja, împotriva unei astfel de abordări neconstituționale. Dacă într-adevăr sunt interesați de copii, cum încearcă să pretindă și unii și alții, atunci să nu anuleze tranșa de la 1 iulie, mâine când se va vota în Plen. i să susțină proiectul PSD care va fi depus tot mâine, pentru familiile cu copii și care prevede, printre altele, majorarea alocațiilor la nivelul stabilit de anul trecut de Parlament, când s-au dublat sumele pentru copii.

Gabriela Firea

Dacă legea alocațiilor va fi adoptată, PSD o va ataca la CCR

Gabriela Firea precizează la finalul postării sale că PSD va ataca la Curtea Constituțională a României legea alocațiilor – în forma propusă de guvernul Cîțu – în cazul în care aceasta va fi adoptată.

În ultimă instanță, concluzionează senatorul PSD, copiii își câștigaseră deja un drept – ”tranșa de la 1 iulie 2021” -, iar acest drept este, acum, ”anulat intempestiv și retroactiv”.

”Indiferent cine se va impune dintre Cîțu și Orban în această lege a alocațiilor, PSD va vota împotrivă și dacă legea va fi adoptată de majoritate, atunci o va ataca la CCR.

Sunt două probleme majore:

  • Guvernul nu avea dreptul să modifice ceea ce tocmai adoptase Parlamentul anul trecut, pentru că Guvernul este un legiuitor delegat de către Parlament. Voința Parlamentul este suverană, iar Parlamentul s-a pronunțat în repetate rânduri anul trecut pentru dublarea alocațiilor.
  • Tranșa de la 1 iulie era deja un drept câștigat prin lege de copiii. Un drept care acum le este anulat intempestiv și retroactiv”, încheie senatorul PSD Gabriela Firea.
Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
BREAKING NEWS: 'Am găsit-o pe Elodia'
FOTO. Mihaela Rădulescu, de nerecunoscut! Imaginile cu ea sunt uimitoare: a întinerit cu noul look!
Divele din România, cu costume de baie minuscule, pe plajă. Cine arată cel mai bine
Oana Roman și Marius Elisei, imagini din intimitate! Iubitul vedetei, dezbrăcat complet lângă ea
Cine sunt, de fapt, nașii reali aleși de Simona Halep și Toni Iuruc! Am aflat...
E OFICIAL! Ajutoarele sociale vor crește anual. Klaus Iohannis a promulgat legea
Oraşele cu cele mai bune licee. Clujul dispare din top 10
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
Un asteroid de dimensiunea Marii Piramide din Giza va zbura pe lângă Pământ. Când va...
Alexandru Papadopol cerșește împăcarea cu Ioana Ginghină! Ce reacție a avut actrița când l-a văzut...
I-a MASAT organele cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi...
ULTIMA ORĂ! Vladimir Putin, amenințare directă: 'Suntem capabili de a da lovitura letală'
Larisa Iordache, transportată de urgenţă la spital. Ce s-a întâmplat cu gimnasta la Jocurile Olimpice
A mers la magazine de haine - Zara, H/M - și a intrat în cabinele...
Descoperire ŞOC la graniţa România: Autorităţile, în ALERTĂ MAXIMĂ. Este BREAKING NEWS
S-a anunțat SFÂRȘITUL LUMII! În cât timp estimează oamenii de știință că se va întâmpla...
Dezastru termic în România. Vor fi cele mai ridicate temperaturi. Vor fi nopți de foc
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...