Gabriela Firea: ”Cîțu și Orban alocă prin PNRR 2,9 miliarde de lei pentru unul din sponsorii de partid”

Gabriela Firea: ”Cîțu și Orban alocă prin PNRR 2,9 miliarde de lei pentru unul din sponsorii de partid”
Gabriela Firea, acuzații grave la adresa PNL
Publicat: 08/06/2021, 10:43

Ludovic Orban, președintele PNL, a anunțat că următoarea majorare a alocațiilor pentru copii va avea loc pe 1 ianuarie 2022, iar guvernul condus de Florin Cîțu trebuie să fie pregătit să emită o Ordonanță de Urgență în acest sens. Coaliția de dreapta își menține angajamentul de a realiza dublarea alocațiilor conform legii, a mai spus Orban.

Senatorul PSD Gabriela Firea contraatacă în mediul online și lansează acuzații grave la adresa guvernului, menționând că social-democrații vor depune, în această săptămână, un proiect de lege care are ca scop obligarea Guvernului Cîțu la majorarea imediată a alocațiilor pentru copii, astfel încât nivelul acestora să ajungă la cel adoptat în 2020, respectiv de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și de la 427 lei la 600 lei pentru copii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilități.

În aceeași postare de pe pagina sa de socializare, Gabriela Firea, membră a comisiei de Muncă, îi acuză pe Ludovic Orban și pe Florin Cîțu că ”fură bani de la copii” în timp ce – prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – 2,9 miliarde de lei ar ajunge la ”unul din sponsorii de partid”.

”Ce ar mai fi de spus despre decizia celor de la putere de a anula majorările la alocațiile pentru copii? Trist! După ce Cîțu și Orban au promis înainte de alegeri că vor eșalona în 5 tranșe dublarea alocațiilor adoptată de PSD, acum anunță că anulează două dintre acestea. Spun că nu au 2,1 miliarde de lei pentru copii, dar alocă prin PNRR 2,9 miliarde de lei pentru unul din sponsorii de partid. Cîțu și Orban fură peste 500 de lei din buzunarul fiecărui copil între 2 și 18 ani și peste 1.000 de lei de la cei sub doi ani sau cu dizabilități.

Până în prezent, majoritatea PNL-USR-UDMR din Senat a adoptat, cu amendamente, Legea de aprobare a OUG 123/2020 prin care Guvernul Orban (cu Cîțu ministru al Finanțelor) a eșalonat dublarea alocațiilor. Prin modificările făcute, Coaliția de guvernare a anulat acordarea tranșelor 3 și 4 din calendarul propus inițial. Mai exact, nu se mai acordă tranșele de majorare prevăzute pentru 1 iulie 2021 și pentru 1 ianuarie 2022, cu promisiunea că toate tranșele rămase neacordate (3, 4 și 5) se vor aplica de la 1 iulie 2022”, scrie senatorul PSD Gabriela Firea.

Gabriela Firea: ”În total, Guvernul fură 2,1 miliarde de lei de la copii”

Potrivit Gabrielei Firea, Guvernul Cîțu nu mai prezintă credibilitate, în acest moment, fiindcă promisiunile făcute în timpul campaniei electorale nu sunt respectate. Copiii nu vor beneficia de majorările promise, iar totul se reduce la ”un furt”.

În ultimă instanță, Gabriela Firea conchide că – pentru cea de-a doua jumătate a acestui an – ”Cîțu fură 700 de milioane de lei, iar pentru prima jumătate a anului viitor mai fură încă 1,4 miliarde de lei”.

”Proiectul aprobat deja de Senat se află în dezbatere la comisia de Muncă din Camera Deputaților, din care fac și eu parte. Pe lângă faptul că nimeni nu mai poate avea încredere în acest Guvern, după ce tocmai a spus că nu-și mai respectă promisiunile din campanie, chiar dacă ar face așa cum spune acum, faptul că în acest interval copiii nu vor beneficia de majorările promise reprezintă un furt din banii ce li se cuveneau prin lege. Astfel, pentru a doua jumătate a acestui an, Cîțu fură 700 de milioane de lei, iar pentru prima jumătate a anului viitor mai fură încă 1,4 miliarde de lei. În total, Guvernul fură 2,1 miliarde de lei de la copii, respectiv câte 522 de lei de la fiecare copil de 2-18 ani și câte 1.044 lei de la cei sub doi ani sau cu dizabilități”, notează Gabriela Firea.

Argumentul ”Nu sunt bani!” și ”clientela de partid”

Gabriela Firea face și o comparație cu perioada în care Emil Boc a tăiat pensiile și salariile în 2010, acuzându-i pe Florin Cîțu și Raluca Turcan că se folosesc de același argument, lipsa banilor.

Cu toate acestea, social-democrații constată că există bani ”pentru clientela de partid”, iar Raluca Turcan, pur și simplu, ”minte”.

”Argumentul invocat de Cîțu și Raluca Turcan e același folosit și de Emil Boc când a tăiat pensiile și salariile în 2010: „Nu sunt bani”! În realitate, zic că nu au bani pentru copii, dar au bani pentru clientela de partid. Ministrul Turcan tocmai a confirmat că Guvernul Cîțu nu a prevăzut în Buget banii pentru a doua tranșă de majorare a alocațiilor prevăzută în acest an de la 1 iulie. Acest lucru arată premeditarea furtului din buzunarul copiilor, încă de la finalul anului trecut (când s-a modificat calendarul celor 5 tranșe în Senat).

Ministrul Raluca Turcan minte când susține că efortul bugetar din acest an ar fi de 2 miliarde lei. Acesta este efortul pentru tot intervalul până la 1 iulie 2022! Pentru bugetul din acest an, efortul este 700 milioane lei, adică doar un sfert din suma alocată prin PNRR sponsorului PNL”, concluzionează Gabriela Firea.

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
BOMBĂ: Pepe și-a asumat prima relație după divorț! Avem dovada: sărut și...
FOTO. Cum arată Loredana Chivu, după operația care a nenorocit-o! Dezvăluirile șocante ale asistentei TV
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
SOC TOTAL! Theo Rose în filme pentru adulți??? I-a lasat pe toti MUȚI: „O sa...
Simona Halep a radiat de fericire la petrecerea de logodnă! Cum a fost surprinsă alături...
Românii care vor putea face ANALIZE GRATUITE, doar cu buletinul! E valabil de săptămâna viitoare
Healthcare Trends VIDEO. Cum alegem cea mai bună albire dentară? Despre carii, măsele de minte...
BANCUL ZILEI – Necuratul își caută soție cuminte, frumoasă, deșteaptă
Dosarul „camionul morții”, unde au decedat 39 de vietnamezi. Unul dintre românii implicați a fost...
BOMBĂ: Pepe și-a asumat prima relație după divorț! Avem dovada: sărut și...
Noi tensiuni între MARILE PUTERI! Incidentul aerian dintre SUA și RUSIA care dă FIORI alianței...
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Curs BNR pentru 14 iunie 2021. Cotații BOMBĂ la început de săptămână
Ce oferă cea mai scumpă mașină din lume, cumpărată de Jay-Z și Beyonce
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
Klaus Iohannis e în stare de ȘOC! Anunțul făcut de un PROCUROR
Tragedia lui Christian Eriksen poate duce la o schimbare crucială a regulilor UEFA
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cum arată maşina care sperie piaţa auto mondială, şi de care se tem chiar şi...