Gabriela Firea: ”Putem face lucruri doar împreună, preluând modele de bune practici din alte state”

Gabriela Firea: ”Putem face lucruri doar împreună, preluând modele de bune practici din alte state”
Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse
Publicat: 28/02/2023, 15:17
Actualizat: 28/02/2023, 15:24

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, se implică într-un nou proiect legat de protecția femeilor care ajung victimele violenței domestice. 

Ce acest prilej, Gabriela Firea s-a întâlnit ”doamne ambasadori și consul ale țărilor cu tradiție în drepturile femeilor susțin doamnele din România și doresc să sprijine cu experiența lor aplicarea “Manifestului pentru drepturile femeilor”!”.

”Doamnele ambasador și consul ale țărilor cu tradiție în drepturile femeilor susțin doamnele din România și doresc să sprijine cu experiența lor aplicarea “Manifestului pentru drepturile femeilor”. Fiecare femeie poartă cu ea o istorie a tuturor femeilor care au sădit la rădăcina ei tot ce e mai bun și frumos. Toate aceste zile sunt despre lupta pentru drepturi ale femeii, o expresie a dorinței femeilor care s-a transformat, de-a lungul timpului, într-un prilej de sărbătoare a feminității, indiferent de religie și rasă.

Am lansat, în Sala Drepturilor Omului din Palatul Parlamentului, un ”Manifest pentru drepturile femeilor” cu 8 obiective atinse sau în lucru care vor întări rolul femeii în societatea noastră. Mă bucur că misiunile diplomatice aflate în România au fost, încă o dată, alături de noi. Putem face lucruri doar împreună, preluând modele de bune practici din alte state”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea: ”Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse lansează tuturor femeilor un apel la unitate”

Gabriela Firea s-a întâlnit cu mai multe femei ambasador sau consul în România, ministrul subliniind cât de mult au femeile din România de învățat de la țările cu tradiție în egalitatea de șanse.

”Pentru canadieni, egalitatea de șanse între femei și bărbați este esențială, iar istoria Canadei a fost modelată de femei de succes. În Guvernul canadian există un echilibru între femei și bărbați, iar această abordare feministă a adus valoare țării. Acesta a fost mesajul Excelenței Sale doamna Annick Goulet, ambasadoarea Canadei în România.

Excelența Sa doamna Therese Hyden, ambasadoarea Suediei, a punctat că orice dezbatere despre drepturile femeilor trebuie să înceapă cu precizarea că drepturile femeilor sunt, de fapt, drepturile omului. În Suedia, totul începe din școală acolo unde copiii primesc informații esențiale despre egalitatea de șanse.

Excelența Sa doamna Marija Kapitanovic, ambasadoarea Croației, ne-a îndemnat să luptăm pentru ca introducerea cotelor de gen să nu rămână teorie și să vedem cât mai multe femei cu putere de decizie. Croația a fost condusă de o doamnă, iar actualul Parlament are o treime femei.

Tunisia este condusă pentru prima data de un prim-ministru femeie, iar alte opt doamne sunt miniștri cu portofolii importante. Avem un partener în lupta pentru drepturile femeilor din România în Excelența Sa doamna Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadoarea Tunisiei.

În Austria este esențial dialogul dintre autoritățile responsabile și organizațiile care militează pentru drepturile femeilor. În sectorul public austriac, există discriminare pozitivă pentru că jumătate dintre angajați sunt femei. Îi mulțumesc pentru prezență Excelenței Sale doamna Adelheid Folie, ambasadoarea Austriei.

Le mulțumesc pentru participarea la evenimentul din Palatul Parlamentului reprezentanților misiunilor diplomatice ale Slovaciei,  Franței, Spaniei, Poloniei, Serbiei, Italiei, Germaniei, Norvegiei, Republicii Moldova și Libanului. În Săptămâna Drepturilor Femeilor 1 – 8 Martie 2023, de la Mărțișor – vestitorul Primăverii și până la Ziua Internațională a Femeii, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse lansează tuturor femeilor un apel la unitate”, a mai spus ministrul Familiei.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani