Gabriela Firea: ”Putem face lucruri doar împreună, preluând modele de bune practici din alte state”

Gabriela Firea: ”Putem face lucruri doar împreună, preluând modele de bune practici din alte state”
Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse
Publicat: 28/02/2023, 15:17
Actualizat: 28/02/2023, 15:24

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, se implică într-un nou proiect legat de protecția femeilor care ajung victimele violenței domestice. 

Ce acest prilej, Gabriela Firea s-a întâlnit ”doamne ambasadori și consul ale țărilor cu tradiție în drepturile femeilor susțin doamnele din România și doresc să sprijine cu experiența lor aplicarea “Manifestului pentru drepturile femeilor”!”.

”Doamnele ambasador și consul ale țărilor cu tradiție în drepturile femeilor susțin doamnele din România și doresc să sprijine cu experiența lor aplicarea “Manifestului pentru drepturile femeilor”. Fiecare femeie poartă cu ea o istorie a tuturor femeilor care au sădit la rădăcina ei tot ce e mai bun și frumos. Toate aceste zile sunt despre lupta pentru drepturi ale femeii, o expresie a dorinței femeilor care s-a transformat, de-a lungul timpului, într-un prilej de sărbătoare a feminității, indiferent de religie și rasă.

Am lansat, în Sala Drepturilor Omului din Palatul Parlamentului, un ”Manifest pentru drepturile femeilor” cu 8 obiective atinse sau în lucru care vor întări rolul femeii în societatea noastră. Mă bucur că misiunile diplomatice aflate în România au fost, încă o dată, alături de noi. Putem face lucruri doar împreună, preluând modele de bune practici din alte state”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea: ”Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse lansează tuturor femeilor un apel la unitate”

Gabriela Firea s-a întâlnit cu mai multe femei ambasador sau consul în România, ministrul subliniind cât de mult au femeile din România de învățat de la țările cu tradiție în egalitatea de șanse.

”Pentru canadieni, egalitatea de șanse între femei și bărbați este esențială, iar istoria Canadei a fost modelată de femei de succes. În Guvernul canadian există un echilibru între femei și bărbați, iar această abordare feministă a adus valoare țării. Acesta a fost mesajul Excelenței Sale doamna Annick Goulet, ambasadoarea Canadei în România.

Excelența Sa doamna Therese Hyden, ambasadoarea Suediei, a punctat că orice dezbatere despre drepturile femeilor trebuie să înceapă cu precizarea că drepturile femeilor sunt, de fapt, drepturile omului. În Suedia, totul începe din școală acolo unde copiii primesc informații esențiale despre egalitatea de șanse.

Excelența Sa doamna Marija Kapitanovic, ambasadoarea Croației, ne-a îndemnat să luptăm pentru ca introducerea cotelor de gen să nu rămână teorie și să vedem cât mai multe femei cu putere de decizie. Croația a fost condusă de o doamnă, iar actualul Parlament are o treime femei.

Tunisia este condusă pentru prima data de un prim-ministru femeie, iar alte opt doamne sunt miniștri cu portofolii importante. Avem un partener în lupta pentru drepturile femeilor din România în Excelența Sa doamna Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadoarea Tunisiei.

În Austria este esențial dialogul dintre autoritățile responsabile și organizațiile care militează pentru drepturile femeilor. În sectorul public austriac, există discriminare pozitivă pentru că jumătate dintre angajați sunt femei. Îi mulțumesc pentru prezență Excelenței Sale doamna Adelheid Folie, ambasadoarea Austriei.

Le mulțumesc pentru participarea la evenimentul din Palatul Parlamentului reprezentanților misiunilor diplomatice ale Slovaciei,  Franței, Spaniei, Poloniei, Serbiei, Italiei, Germaniei, Norvegiei, Republicii Moldova și Libanului. În Săptămâna Drepturilor Femeilor 1 – 8 Martie 2023, de la Mărțișor – vestitorul Primăverii și până la Ziua Internațională a Femeii, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse lansează tuturor femeilor un apel la unitate”, a mai spus ministrul Familiei.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui...
"Avea dureri crunte" - Pacient din Timișoara cu cancer, mort după o operație REUȘITĂ! Uluitor...
O nouă problemă de sănătate pentru Kate Middleton după anunțul cancerului! Ce diagnostic a primit
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Traian Băsescu a așteptat ani de zile acest moment. DECIZIE DEFINITIVĂ: Nu e nimic la...
Gina Pistol, schimbare în carieră. Vedeta TV a pregătit totul în mare secret
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult