Gabriela Firea, REACȚIE după ce Nicușor Dan a fost acuzat de către ANI de abuz în serviciu: ”Legile sunt pentru toți și trebuie respectate la fel de toată lumea”

Gabriela Firea, REACȚIE după ce Nicușor Dan a fost acuzat de către ANI de abuz în serviciu: ”Legile sunt pentru toți și trebuie respectate la fel de toată lumea”
Publicat: 16/02/2023, 18:05
Actualizat: 16/02/2023, 18:51

Agenția Națională de Integritate (ANI) îl acuză pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, de incompatibilitate, abuz în serviciu și conflict de interese de natură administrativă. 

Gabriela Firea a reacționat pe pagina sa de Facebook, spunând că ”legile sunt pentru toți și trebuie respectate la fel de toată lumea”.

”Legile sunt pentru toți și trebuie respectate la fel de toată lumea, indiferent de funcția ocupată. Prevederile legale nu sunt negociabile. Cu toții am luat act, astăzi, de comunicatul Agenției Naționale de Integritate care a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă și a sesizat organele de urmărire penală și fiscală și Instituția Prefectului Municipiului București în ceea ce-l privește pe Nicușor Dan, Primarul General al Municipiului București. Faptele constatate de Agenția Națională de Integritatea au fost sesizate de către PSD București, prin vocea mea sau a consilierilor generali PSD, încă din momentul în care ele au fost comise de către Nicușor Dan. Sunt de notorietate toate momentele în care Nicușor Dan a transformat Primăria Capitalei într-un ONG și a condus după cum l-au dus interesele personale și de partid, nu cum spune legea”, a scris Gabriela Firea.

Gabriela Firea: ”Acuzațiile sunt grave și nu pot fi tolerate

Ministrul Familiei a mai spus că ”se impune retragerea sprijinului politic acordat Primarului General, în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, de către PNL București, USR București și PMP București”.

”Mai poate avea Nicușor Dan sprijin politic având în vedere aceste acuzații? Consider că se impune retragerea sprijinului politic acordat Primarului General, în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, de către PNL București, USR București și PMP București. Este al doilea primar bucureștean care a ajuns în funcție cu sprijinul PNL București și USR București care este declarant incompatibil de către ANI. Sunt trei luni de când s-a constatat un conflict de interese în cazul primarului sectorului 1, Clotilde Armand.

Și atunci, ca și acum, PNL București și USR București au făcut scut pentru a apăra fapte flagrante. Le-aș reaminti liderilor celor trei formațiuni politice un caz recent unde am avut o decizie similară ANI, cel al fostului președinte al Autorității Electorale Permanente. Purtătorii de cuvânt ai USR și PNL nu au așteptat vreo decizie de instanță și au cerut public demisia și retragerea sprijinului politic al PSD, așa cum le-a fost scris în punctajul de partid. Resping acest dublu limbaj.

Nu putem umbla numai cu dubla măsură și aștept o reacție similară din partea PNL București, USR București, PMP București și să retragă sprijinul politic pe care încă îl acordă lui Nicușor Dan. Împreună cu colegii din PSD București le solicit liderilor PNL, USR și PMP cer o dovadă de consecvență și de maturitate publică și să-i solicite demisia Primarului General al Capitalei, Nicușor Dan. Acuzațiile sunt grave și nu pot fi tolerate. Legile trebuie respectate de toată lumea”, a mai scris Gabriela Firea.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului