Gabriela Firea, REACȚIE după ce Nicușor Dan a fost acuzat de către ANI de abuz în serviciu: ”Legile sunt pentru toți și trebuie respectate la fel de toată lumea”

Gabriela Firea, REACȚIE după ce Nicușor Dan a fost acuzat de către ANI de abuz în serviciu: ”Legile sunt pentru toți și trebuie respectate la fel de toată lumea”
Publicat: 16/02/2023, 18:05
Actualizat: 16/02/2023, 18:51

Agenția Națională de Integritate (ANI) îl acuză pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, de incompatibilitate, abuz în serviciu și conflict de interese de natură administrativă. 

Gabriela Firea a reacționat pe pagina sa de Facebook, spunând că ”legile sunt pentru toți și trebuie respectate la fel de toată lumea”.

”Legile sunt pentru toți și trebuie respectate la fel de toată lumea, indiferent de funcția ocupată. Prevederile legale nu sunt negociabile. Cu toții am luat act, astăzi, de comunicatul Agenției Naționale de Integritate care a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă și a sesizat organele de urmărire penală și fiscală și Instituția Prefectului Municipiului București în ceea ce-l privește pe Nicușor Dan, Primarul General al Municipiului București. Faptele constatate de Agenția Națională de Integritatea au fost sesizate de către PSD București, prin vocea mea sau a consilierilor generali PSD, încă din momentul în care ele au fost comise de către Nicușor Dan. Sunt de notorietate toate momentele în care Nicușor Dan a transformat Primăria Capitalei într-un ONG și a condus după cum l-au dus interesele personale și de partid, nu cum spune legea”, a scris Gabriela Firea.

Gabriela Firea: ”Acuzațiile sunt grave și nu pot fi tolerate

Ministrul Familiei a mai spus că ”se impune retragerea sprijinului politic acordat Primarului General, în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, de către PNL București, USR București și PMP București”.

”Mai poate avea Nicușor Dan sprijin politic având în vedere aceste acuzații? Consider că se impune retragerea sprijinului politic acordat Primarului General, în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, de către PNL București, USR București și PMP București. Este al doilea primar bucureștean care a ajuns în funcție cu sprijinul PNL București și USR București care este declarant incompatibil de către ANI. Sunt trei luni de când s-a constatat un conflict de interese în cazul primarului sectorului 1, Clotilde Armand.

Și atunci, ca și acum, PNL București și USR București au făcut scut pentru a apăra fapte flagrante. Le-aș reaminti liderilor celor trei formațiuni politice un caz recent unde am avut o decizie similară ANI, cel al fostului președinte al Autorității Electorale Permanente. Purtătorii de cuvânt ai USR și PNL nu au așteptat vreo decizie de instanță și au cerut public demisia și retragerea sprijinului politic al PSD, așa cum le-a fost scris în punctajul de partid. Resping acest dublu limbaj.

Nu putem umbla numai cu dubla măsură și aștept o reacție similară din partea PNL București, USR București, PMP București și să retragă sprijinul politic pe care încă îl acordă lui Nicușor Dan. Împreună cu colegii din PSD București le solicit liderilor PNL, USR și PMP cer o dovadă de consecvență și de maturitate publică și să-i solicite demisia Primarului General al Capitalei, Nicușor Dan. Acuzațiile sunt grave și nu pot fi tolerate. Legile trebuie respectate de toată lumea”, a mai scris Gabriela Firea.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Și-a trimis sora geamănă la muncă, în locul ei, dar a făcut o greșeală! Cum...
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ce a primit, de fapt, o turistă care a plătit pentru o cameră cu „vedere...
Cauza morții lui Costel Constantin. Ce l-a răpus pe marele actor, de fapt
Atleta cu o malformație RARĂ care face furori pe platformele pentru adulți! I-a înnebunit pe...
Procesul lui Vlad Pascu s-ar putea schimba radical, odată cu noua judecătoare. Se reia în...
Cuvintele înfiorătoare ale unui criminal înainte de a împinge un băiat de 10 ani de...
Calendar ortodox pentru ziua de 24 mai 2024: De ce este slăvit Sfântul pomenit în...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cea mai agresivă Dacia DUSTER de la expoziția MILITARĂ din București - VIDEO
O victorie a Rusiei în Ucraina produce frisoane pe continent: Kremlinul ar avea undă verde...
Instrument REVOLUȚIONAR, la un pas de a SCHIMBA LUMEA pentru totdeauna!
Interzis pentru românii care nu locuiesc la adresa din buletin! Legea este categorică
Prânzul, tot mai scump pentru angajații români. Câți bani cheltuiesc lunar
Simona Gherghe, mesajul emoționant de ziua fiicei sale. Ce i-a transmis și în ce ipostază...
Creatura cu aspect înfricoșător găsită pe o plajă. Ce au descoperit oamenii de știință care...
Tavi Colen, mărturisiri despre situația financiară după ce a plecat din trupa Talisman. „Ne dădeam...
Alin Oprea, confesiuni cu lacrimi în ochi: ”Nici nu mă născusem când deja nu mai...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Un alpinist român a fost găsit mort pe Everest
×