Gabriela Firea vrea un nou mandat la Primăria Capitalei: „Dacă cetăţenii mă votează, mă voi întoarce”. Ce spune despre un eventual candidat comun PNL-PSD

Gabriela Firea vrea un nou mandat la Primăria Capitalei: „Dacă cetăţenii mă votează, mă voi întoarce”. Ce spune despre un eventual candidat comun PNL-PSD
Gabriela Firea și actualul Primar General, Nicușor Dan / Colaj Foto - Gândul
Publicat: 03/08/2022, 22:51
Actualizat: 10/08/2022, 19:20

Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte PSD, a declarat miercuri că, dacă cetăţenii o vor vota la viitoarele alegeri locale, se va întoarce ca Primar General al Capitalei. Firea, în prezent ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a precizat că sunt discuţii incipiente în coaliţia de guvernare despre o eventuală susţinere comună a PNL şi PSD, dar că ea se bazează în primul rând pe susţinerea partidului din care face parte, adică Partidul Social Democrat (PSD).

Întrebată, la Antena 3, dacă va candida pentru un nou mandat la Primăria Bucureşti, Gabriela Firea a precizat că îşi doreşte să candideze.

„Dacă cetăţenii mă votează, mă vor vota, mă voi întoarce ca Primar General. Mi-aş dori să candidez, dacă sunt sănătoasă, dacă sunt bine, dacă lucrurile sunt funcţionale, dacă mai am energie, putere ca acum”, a declarat Gabriela Firea.

Ea a menţionat și că există unele discuţii incipiente în Coaliţie de guvernare, pentru ca ea să fie susţinută pentru o candidatură la Primăria Capitalei.

„Discuţiile în coaliţie aş putea să afirm că sunt incipiente, s-a vorbit la nivel teoretic. Nu aş vrea să angajez acum mai multe aspecte. Din punct de vedere politic se vorbea despre o posibilă alianţă în 2000 24 la nivel de Bucureşti pentru alegerile locale, dar nu ştiu cât de mult să mă bazez. Este decizia domniilor lor, dacă vor veni cu un candidat redutabil pentru Primăria Capitalei sau vor dori să să avem o alianţă politică şi să îi reprezint şi pe ei cu cinste, aş spune eu, pentru că am avut foarte multe proiecte social-democrate la Capitală, dar şi foarte multă liberare şi mă refer aici la investiţii”, a mai spus Gabriela Firea.

Ministrul Familiei nu l-a uitat nici pe actualul Primar General, Nicuşor Dan, pe care l-a criticat spunând despre el că este analist politic.

„Am văzut că domnul Dan este în lipsă de profesionişti în administraţie, am văzut că este analist politic şi a afirmat într-un interviu că dumnealui sigur va avea susţinerea clasei politice şi că nu ştie dacă voi avea eu. Până în acest moment nu mă îndoiesc de susţinere a colegilor din Partidul Social Democrat, a preşedintelui Ciolacu, a secretarului Paul Stănescu, a prim-vicepreşedintelui Sorin Grindeanu, care a şi manifestat acum 2 zile această susţinere la alegerile de la Sectorul 4 , unde a fost reales colegul nostru, domnul primar Daniel Băluţă”, a spus Firea.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult