GALERIE FOTO | Cum arată acum Pasajul Domnești de pe Centura Capitalei. Se lucrează deja la ultima rampă de acces

Publicat: 31/03/2022, 15:43

Lucrările de la Pasajul Domnești, de pe Centura Capitalei, sunt în grafic, anunță autoritățile. De câteva zile a început construcția ultimei rampe.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a anunțat că la Pasajul Domnești se lucrează deja la ultima rampă de acces.

„Este vorba despre rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Domnești, unde au început săpăturile. Se execută ultimele lucrări și la girația dinspre Domnești”, a anunțat Irinel Ionel Scrioșteanu.

Potrivit secretarului de stat, stadiul lucrărilor la Pasajul Domnești este următorul:

  • Pe segmentul de Nord-Vest al girației suspendate s-a finalizat montarea predalelor și continuă armarea plăcii de suprabetonare, iar săptămâna viitoare va fi turnat betonul.
  • Continuă montarea predalelor și pe segmentul de Sud-Vest al girației suspendate.
  • Continuă montarea elementelor prefabricate la zidurile de sprijin la rampa de urcare dinspre Bragadiru, la rampa de urcare dinspre Chiajna, precum și la rampa de coborâre spre Bucuești. Continuă montarea acestora și la rampa de coborâre spre Chiajna, precum și la rampa de urcare dinspre București.
  • S-a finalizat realizarea grinzii de parapet de-a lungul rampei de urcare dinspre Chiajna și continuă realizarea grinzii de parapet la rampa de coborâre spre Chiajna.
  • S-a finalizat așternerea stratului de balast stabilizat și se execută așternerea straturilor de mixtură asfaltică la breteaua de întoarcere pe sub rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Domnești.
  • Continuă relocarea celorlalte rețele de utilități, precum și realizarea rețelei de canalizare pluvială și a rețelei de iluminat public.

Pasajul costă aproape 100 de milioane de lei

Contractul pentru proiectarea şi execuţia pasajului de la Domneşti a fost semnat în 2017 cu românii de la Straco pentru aproximativ 100 de milioane de lei.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis în ianuarie 2018 Ordinul de Începere pentru realizarea obiectivului „Proiectare şi execuţie Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura Bucureşti-Domneşti”.

Potrivit CNAIR, durata contractului este de 51 de luni, dintre care 3 luni proiectare, 24 luni execuţie și 24 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.

Pasajul de la Domnești este cel mai așteptat proiect de infrastructură de pe Șoseaua de Centură a Capitalei pentru că ar urma să fluidizeze traficul de pe Prelungirea Ghencea. Pe această arteră ambuteiajele se întind în prezent mai mai mulți kilometri.

Sursa foto: Irinel Ionel Scrioșteanu

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase