GÂNDUL GREEN. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, despre vizita comisarului european pentru mediu: „A fost acel dialog pe care îl cer de luni de zile”

Publicat: 20/04/2022, 11:11

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a vorbit, în cadrul ediției „Gândul Green” de marți, 19 aprilie, despre vizita comisarului european pentru mediu, care s-a concretizat cu o discuție pe numeroase teme de interes, atât pentru România, cât și la nivelul UE.

„Mi-a adus exact acel dialog pe care îl cer de luni de zile. Aprecierile și percepția cu siguranță sunt diferite când abordezi teme politic și când pui pe masă teme reale.

Am avut ocazia să discut câteva ore bune cu domnul comisar, am discutat despre păduri, despre tăieri ilegale și dacă ne uităm în declarațiile de marți, unde a spus că în România nu există defrișări, nu există despăduriri, ci există acest fenomen al tăierilor ilegale împotriva căruia luptă guvernul, dacă ne uităm la mesajul de la Palatul Victoria, acest fenomen depășește mult competențele M.Mediului și dânsul a cerut expres rezultate mult mai ferme la nivel de sentințe judecătorești. Noi transmitem mii de dosare penale, anual, dar dacă rezultatele nu vin, lupta noastră este de prisos, degeaba.

Am vorbit și despre deșeuri, despre acest legacy al României, nu găsim soluția, de 20 de ani, pentru platformele de depozitare.

Au fost lucruri, discuții extrem de utile, sunt convins că domnul comisar a plecat din România convins că nu doar M. Mediului încearcă să rezolve problema, ci și la nivelul dlui Iohannis, că la nivelul școlilor din România se va face această disciplină verde, fără această schimbare de mentalitate alergăm după oameni care aruncă deșeuri, oameni cărora nu le pasă.

Sunt milioane de adulți iresponsabili în această țară!

Am discutat despre hidrocentrale, despre legea din Parlament, în ciuda opoziției M. Mediului. Am discutat despre energia nucleară, pentru că România și SUA vor să implementeze acele centrale modulare.

E important să avem discuții, pentru a înțelege fenomenul la nivelul statului român”, a declarat Tanczos Barna la „GÂNDUL GREEN”.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult