GÂNDUL LIVE. Adi Zăbavă, consultant în comunicare politică: „Este posibil ca AUR să nu aibă un „dans” atât de coordonat…”

Publicat: 21/12/2020, 12:56
Actualizat: 21/12/2020, 13:49

Adi Zăbavă, consultant în comunicare politică, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că odată cu votarea noului Executiv ne vom da seama de ce vom vedea în următorii ani în Parlamentul României. Cât despre AUR, acesta a afirmat că „este posibil să nu aibă un dans coordonat”.

„Avem un Parlament destul de pestriț, ne-a surprins AUR, cu un procent important.

Reacția va rămâne la fel. Și în 2016 a fost o situație similară cu intrarea USR în Parlament. USR a adus lucruri noi.

Sunt sigur că același efect va avea și AUR. Aș putea spune că diferențele minime dintre actuala Putere și Opoziție arată că lucrurile vor fi destul de fluide. Nu au o majoritate solidă, vor fi multe lucruri care vor avea probleme în a trece de Parlament. Rămâne de văzut cum se vor întâmpla lucrurile în viitorul Parlament.

„Funcțiile de conducere se vor alege cu greu”

Odată cu votarea noului Guvern ne vom da seama de ce vom vedea în următorii ani în Parlamentul României.

Domnul Ciolacu se bazează pe toată organizatorica parlamentară, foarte complicată. Cred că toate funcțiile de conducere se vor alege cu greu. Fie de cele mai înalte, de președintele la Deputați și Senat, dar și în comisiile de specialitate. Cred că din cauza a ceea ce spuneam anterior, că nu avem un pact final agreat, va duce pe mai departe la anumite probleme, inclusiv în votarea acestor funcții.

Se întâmplă o dată la 4 ani, în 2016 Opoziția se plângea că PSD și aliații săi nu ofereau Opoziției locurile proporționale meritate. Așa și PSD se plânge că nu primește ce merită. Nu cred că e o etapă ușoară, dar se va încheia destul de repede, pentru că altele sunt prioritățile.

Vor fi nevoiți să se miște destul de repede.

Cred că un stil de dans pe care nu l-am cunoscut, modern, vor face AUR.

AUR nu va juca foarte coordonat. Va avea parlamentari pestriți, extrem de diferiți, partidul, liderii au o anumită imagine. Mulți nu sunt cunoscuți însă, vor avea propriilor lor interese. Va ține de liderii partidului în a-i gestiona. Rămâne de văzut dacă vor reuși. Nu cred că lucrurile pe care le știm nu vor fi prezente și la AUR, legat de politica internă. Va conta interesul fiecărui parlamentar în parte.

AUR e posibil să nu aibă un dans atât de coordonat. Pe moment e posibil ca decizia centrală să fie cea mai importantă, un AUR care urmărește acțiuni de imagine. AUR va încerca să blocheze, să joace rolul vândut în campania electorală. Trebuie să fie credibil.”, a declarat Adi Zăbavă la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase