GÂNDUL LIVE. Beatrice Mahler: „La „Marius Nasta” lucrurile nu stau bine deloc. Secția este plină, am suplimentat numărul de paturi, pentru cei cu forme severe COVID”

Redactor:
Mihai Georgescu

Beatrice Mahler, managerul Spitalului „Marius Nasta”, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre provocările ridicate de cel de-al treilea val COVID, influențate puternic de apariția noilor tuplini.

„Toate aceste tulpini au circulație pe mai multe continente. Era doar o chestiune de timp. E îngrijorător că avem transmitere comunitară. Avem o îmbinare a pacienților cu tulpini diferite Sars-Cov-2.

Dar acest lucru nu aduce date suplimentare sau o panică, dar din punct de vedere al supravegherii acestor forme trebuie să avem un diagnostic cât mai exact.

Cred că măsurile au fost deja luate, ele sunt implementate în funcție de incidența cazurilor. E foarte important să respectăm măsurile și cu siguranță dacă vom respecta măsurile, de care ne-am fi dorit să nu mai fie nevoie, cu siguranță vom depăși această perioadă, dar trebuie din nou o mobilizare, așa cum am făcut în valul doi, când lumea s-a mobilizat, pentru plafonarea numărului de cazuri.

„Lucrurile nu stau bine deloc”

La nivelul sistemului medical, informațiile trebuie centralizate. La „Marius Nasta” lucrurile nu stau bine deloc. Secția este plină, am suplimentat numărul de paturi, pentru pacienții care vin cu forme severe COVID.

La noi lucrurile nu stau bine, din păcate.

E foarte bine să ne vaccinăm. Serul oferă protecție împotriva formelor severe de boală. Cel mai mare cost pe care l-am plătit este viața pe care o pierde fiecare pacient. Fiecare e parte a unei familii. Vaccinarea ne protejează de formele severe de boală, când pacientul ar putea ajunge în ATI și să decedeze.

AstraZeneca a folosit și la persoanele de peste 65 de ani în Marea Britanie, fără probleme. E bine să beneficiem și noi de acest ajutor.

Beatrice Mahler, despre vaccinul J&J

La Johnson & Johnson se face o doză, dar cantitatea de anticorpi e variabilă în funcție de populație. Pentru SUA avem peste 90%, pentru Africa, undeva la 60%. Vaccinul folosește un concept celui de la AstraZeneca. E foarte important să ne imunizăm. Să depășim pandemia.

După 14 ani, modul în care un adolescent răspunde la orice agresiune, vizavi de infecții sunt similare adultului. Copilul are o altă imunitate, de reactivitate. Chiar dacă infecția e prezentă la un număr mai mare de copii, totuși agresivitatea infecției crește odată cu creșterea vârstei.

Despre cazul biologului și geneticianului Relu Cocoș, amenințat cu plângere penală

Eu pot să vă spun că atunci când Institutul „Marius Nasta” a înființat laboratorul de genetică, am cerut sprijinul Universității „Carol Davila”, am avut un parteneriat și a început colaborarea cu domnul biolog.

Ulterior, pentru că suprasolicitarea din laborator era crescută, am considerat că putem beneficia de ajutorul colegului nostru. E important să respectăm acești termeni. Un biolog cu doctorat în biologie nu poate fi considerat un amator.”, a declarat Beatrice Mahler la GÂNDUL LIVE.

FOTO-ŞOC! ”Am intrat în direct fără să mă îmbrac!” Gafă de proporţii făcută de o...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
Laurențiu Reghecampf, cadou incredibil pentru soția sa! Anamaria Prodan a primit un apartament în cea...
Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Românii din Israel trăiesc în teroare: „Au început să se bată, să împuște poliția, să...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
Cât de mare este PERICOLUL de la Cernobîl după ce a început să FIARBĂ radioactiv...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Florin Călinescu, mesaj JENANT la Pro TV: ‘Miroși a tomberon’
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cele mai comune 4 greşeli pe care bărbații le fac în dormitor
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide