GÂNDUL LIVE. Ioan Cănărău, despre tragedia de la Onești: „S-au pierdut două vieți, Poliția Română s-a făcut de râs!” / „Au mințit cu nerușinare la conferința de presă”

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Ioan Cănărău, despre tragedia de la Onești: „S-au pierdut două vieți, Poliția Română s-a făcut de râs!” / „Au mințit cu nerușinare la conferința de presă”
GÂNDUL LIVE. Ioan Cănărău, despre tragedia de la Onești: „S-au pierdut două vieți, Poliția Română s-a făcut de râs!” / „Au mințit cu nerușinare la conferința de presă”

Ioan Cănărău, vicepreședintele Sindicatului Europol, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre intervenția eșuată a poliției în cazul de la Onești, unde un individ a luat ostatici doi electricieni, pe care i-a ucis, în apartamentul pierdut în urma unei executări silite.

„Îmi vine foarte greu să vorbesc. S-au pierdut două vieți omenești. S-a întâmplat ceva foarte grav, nu se vor putea rezolva nici pe viitor, deoarece polițiștii nu au dotare și nici pregătire pentru a interveni în asemenea situații. Au fost numiți polițiști neprofesioniști, obedienți, de care se poate profita.

Două vieți s-au pierdut, Poliția Română s-a făcut de râs. Am spus că Poliția trebuie reorganizată din temelii, nimeni nu ne-a luat în considerare. La IPJ Bacău s-au făcut multe sesizări. Polițiștii sunt folosiți ca niște sclavi.

Ați văzut acea conferință. De tot râsul. Au mințit cu nerușinare. Ați demonstrat, geamurile erau curate, se putea interveni din mai multe unghiuri, nu s-a intervenit, au fost ocazii. Nu vorbim de coborârea în rapel, nu sunt pregătiți, au puști vechi, de pe vremea rușilor. Sunt uzate din toate punctele de vedere. Nimeni nu își asumă responsabilitate. La fața locului, șefii au plimbat mingea unul de la altul.

Bode a spus că cei din conducerea poliției Onești nu au ținut cont de recomandările negociatorului. L-au dat într-o parte, când a zis că le-a raportat că agresorul vrea să ucidă victimele. Ei așteaptă o dispoziție, nu au știut ce să facă, au lăsat să treacă de la sine evenimentul. Nu am fost în stare să salvăm două vieți omenești.

Marian Godină are dreptate. Dl. Vela a dotat polițiștii cu pistoale performante, dar nu știu să le folosească. Unii se tem să le folosească.

Aceste dotări trebuie să fie esențiale.

Despre descinderea la casa greșită

Din păcate mergem din greșeală în greșeală. Sunt polițist de 20 de ani, atunci nu aveau loc asemenea erori. A fost o lipsă de coordonare. Alte persoane au fost umilite.

Cei care au coordonat să răspundă. Cei care sparg ușa doar primesc o dispoziție. Nu mai avem specialiști în funcții cheie în Poliția Română. Ei sunt împuterniciți la structuri operative. Nu mai avem responsabilizarea șefilor. Nu sunt trași la răspundere. E o mafie internă. Nu sunt sancționați cei care au greșit. La Onești încercau să acopere, că nu au un polițist care să folosească pușca cu lunetă.

Până nu cerem ajutorul tuturor, pentru o reformare totală, din păcate, vor mai fi astfel de cazuri.

Despre poliștii reținuți pentru TORTURĂ

Eu sunt polițist de 27 de ani, am văzut asemenea întâmplări pe vremea foștilor milițieni. Nu înțeleg ce a fost în mintea lor. Eu mă bucur că am rezist sistemului și să nu fiu un astfel de polițist. Din păcate acolo sunt și polițiști tineri… Păcat că se întâmplă așa ceva. Suferim toți din cauza acestor întâmplări. Poliția trebuie reformată!

Se mușamalizează astfel de abuzuri. Șefii pot fi dezrădăcinați din funcții doar când moare cineva.

Cel mai necomunicator ministru din toate timpurile este ministrul Bode. Nici nu vrea să discute cu sindicatele. Dl. Cîțu nu are legea dialogului social. Nu o cunoaște. Vrea să taie puterea sindicatului, dispunând să nu mai rețină cotizațiile pe statul de plată. Nici pe vremea lui Ceaușescu nu erau astfel de lucruri. Încearcă tot felul de tertipuri, sunt deranjați că am protestat, noi suntem foarte obiectivi, nu vom lua apărarea celor dovediți că au greșit.

Bode, împins de Cîțu, i-a schimbat pe șefi, dar nu cred că rezolvă acest lucru. Știm și noi cât durează aceste cercetări… Noi multe sesizări am făcut și nimeni nu a pățit nimic. Nu există o responsabilizare a factorilor decidenți din Poliția Română.”, a spus Ioan Cănărău la GÂNDUL LIVE.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Ce avere are, de fapt, Gigi Becali! Bombă: îl concurează pe Ion Țiriac. `Rețineți ce...
Benone Sinulescu, călcat de hoți! L-au lăsat fără toată munca de un an de zile,...
CORONAVIRUS 18 aprilie. Situaţia pe judeţe. Doar 5 judeţe au peste 100 de cazuri noi....
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Un cuplu a cumpărat două acţiuni Amazon în 1997. Cât valorează acum
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
Experimentul INUMAN care s-a petrecut la Pitești. Încercarea de DISTRUGERE a personalității umane, o pată...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Horoscop 19 aprilie 2021. Zodia care trece peste perioada dificilă
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Horoscop - luni, 19 aprilie 2021. N-o să-ți vină să crezi ce se întâmplă cu...
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
Inchide