GÂNDUL LIVE. Ion M. Ioniță, redactor-șef Historia: „Democrația americană a demonstrat că este foarte solidă, în ciuda tentativei lui Donald Trump de a răsturna rezultatul alegerilor”

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Ion M. Ioniță, redactor-șef Historia: „Democrația americană a demonstrat că este foarte solidă, în ciuda tentativei lui Donald Trump de a răsturna rezultatul alegerilor”
GÂNDUL LIVE. Ion M. Ioniță, redactor-șef Historia: „Democrația americană a demonstrat că este foarte solidă, în ciuda tentativei lui Donald Trump de a răsturna rezultatul alegerilor”

Ion M. Ioniță, redactor-șef Historia, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că democrația americană a demonstrat că rămâne extrem de solidă, în ciuda tentativei lui Trump de a răsturna rezultatul alegerilor prezidențiale câștigate de Joe Biden.

„Nu mă așteptam, dar de multe ori iată că realitățile sunt foarte puternice și depășesc filmele. Am asistat la câteva luni de radicalizare a discursului politic. Trump a încurajat asemenea mesaje, a încercat să le oprească, dar foarte târziu.

„Trump nu a spus NICIODATĂ că a greșit”

Democrația americană a arătat că este foarte solidă. În ciuda tentativei lui Trump de a răsturna rezultatul alegerilor, fie prin violente din păcate violente, sistemul a rămas în picioare și Congresul a validat alegerea lui Joe BIDEN.

Absolut toată lumea i-a spus lui Trump că nu există nicio dovadă, el tot spune că a avut o victorie zdrobitoare. Trump niciodată nu a spus că a greșit, nu a recunoscut o înfrângere, în business, în politică.

El niciodată nu pierde. Nici acum nu poate să spună. Din fericire am văzut cum totuși democrația americană a rămas în picioare. În toate aceste luni, președintele în funcție a convocat șefii armatei, le-a dat telefon guvernatorilor și le-a spus să găsească 12.000 de voturi. Toată lumea a văzut ce face președintele.

„E foarte târziu pentru Trump”

Toate aceste lucruri au arătat că el nu vrea să cedeze!

E foarte târziu pentru Trump. Lucrurile sunt grave. I-a îndemnat că a fost furat… Incitarea lui a fost directă. După aia s-a cam speriat, dar e o altă discuție.

Vă gândiți ce s-ar fi întâmplat într-o țară ca România? Să fi dat un președintele telefon unui prefect…să ceară 12.000 de voturi?

Multe societăți ale lumii alunecă spre violență, radicalizare. Vedem că sunt în ascensiune peste tot în lumea democratică. Populismul a devenit dușmanul nr. 1 al democrației. Donald Trump indiferent de susținătorii lui, totuși, marea problemă de criză, sănătatea americană, a eșuat în pandemie. La început spunea că virusul nu există, pe urmă a dat-o cu chinezii, apoi a spus că nu poartă nimic…apoi și-a dat seama că se duce de râpă.

„Poți pierde oricând democrația și libertatea”

Fără pandemie avea toate șansele să fie reales. Degeaba spui că nu recunoști virusul. Vine peste tine, îți pune în genunchi sistemul de sănătate, nu ai cum să negi. E țara cea mai afectată.

Democrația și libertatea poți să le pierzi oricând. Dacă oamenii nu realizează că sunt bunurile cele mai de preț. Democrația trebuie în fiecare zi îmbunătățită, apărată. Există extremiști de toate felurile, să blocheze ce am construit ca democrație liberală.

Cum spune Constituția SUA : dreptul fiecăruia de a-și urma fericirea, dar în niciun caz dreptul celuilalt să te oblige pe tine să trăiești conform fericirii lui. Vor să se impune prin violență.”, a declarat Ion M. Ioniță la GÂNDUL LIVE.

Tânăra cunoscută a murit misterios! A fost găsită într-o prăpastie după ce a dat un...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Fabulos! Gigi Becali a dat tunul și a câștigat 15 milioane de euro peste noapte!...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câinele lui Dorian Popa câștigă 200.000€ pe an: „Prețurile sunt fără TVA. Vreau să fac...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Am prins-o înfulecând prăjituri după ce a slăbit 40 de kg. Ce vedetă din România...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
NOI RESTRICŢII la graniţa României: Anunţ BOMBĂ de ultimă oră
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide