GÂNDUL LIVE. Jurnalistul Andrei Dumitrescu, despre cazul interlopului român executat în stil mafiot în SUA: „Ei se înșală unii pe alții și păstrează regulile pe care le aveau în România”

Redactor:
Silviu Bănilă

Andrei Dumitrescu, jurnalist GÂNDUL.RO, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre cazul interlopului român executat în stil mafiot în SUA de un rival de aceeași naționalitate, originar din Buzău, pentru o datorie de 200.000 de dolari. Liderul clanului Sadoveanu a fost executat în fața casei! Ucigașul ar fi vrut să-i omoare și pe prietenii lui Alișor Sadoveanu, dar s-a răzgândit în ultimul moment.

„Ei se înșeală unii pe alții și păstrează regulile din România. Probabil nu vor exista repercusiuni în țară”, a spus Andrei Dumitrescu la GÂNDUL LIVE.

„Păi nu exagerezi deloc. Seamănă foarte bine și mai mult decât atât, ca o coincidență, cel decedat este văr cu Mincă, Nat Mincă, cel care a fost considerat de la început autorul moral al crimei care s-a întâmplat în vară.

Conexiunea cu cazul Emi Pian

Incidentul acela violent, în urma căruia Emi Pian și-a pierdut viața, a pornit cumva de la faptul că Nat Mincă a fost martor în momentul în care acel Richard, care l-a înjunghiat, a avut un conflict cu Emi. Faptul că el a văzut că Emi Pian a fost umilit de cineva a determinat să-și cheme frații în ajutor pentru a nu avea o problemă de imagine față de dușmanul lui.

„SUA, un teritoriu extrem de primitor pentru infractorii români”

Asta pentru că SUA, deși creează senzația că e foarte greu să ajungi acolo, mai ales în contextul în care știm cu toții cât de dificil este să obții o viză, reprezintă un teritoriu extrem de primitor pentru mulți infractori proveniți din România, care au deja niște trasee bine determinate, în așa fel încât pot ajunge acolo.

Înțeleg că trec cumva frontiera în mod ilegal prin Mexic. Asta se întâmplă de obicei în România (n.r., disputa pe teritorii a clanurilor). În SUA lucrurile stau diferit. Fiind un teritoriu foarte vast, în general, infractorii, mai ales cei care practică metode pe care le adoptă românii nu intră în conflict unii cu alții pentru că este destul pentru toată lumea. Asta o știu de la oameni care au fost acolo și au stat de vorbă cu mine în decursul anilor.

„Ei comit în general infracțiuni fără violență”

Românii care ajung în America comit, în general, infracțiuni fără violență, de obicei se ocupă de clonarea de carduri, pentru că în America infracțiunile extraordinar de violente fiind o problemă națională, cei care fură de pe carduri sunt un mizilic pentru autorități.

E o infracțiune rentabilă în America, pentru că după o înțelegere cu autoritățile îți poți negocia o pedeapsă de 2-3 ani, ceea ce este foarte puțin, în contextul în care beneficiile sunt foarte mari.

Dacă e să ne uităm către fapta extraordinar de gravă care s-a întâmplat în comunitatea de infractori români de acolo, trebuie să înțelegem că ei se și înșală unul pe alții și atunci devin foarte violenți.

Își dau țepe, numai că ei păstrează oarecum și pe teritoriul SUA regulile pe care le aveau în România.

El a crezut că ierarhiile care îl plasau pe el în vârf în România funcționează și acolo. Ei se cunoșteau. El nu a plecat câine sur la vânătoare, a plecat în SUA la o comunitate care îl aștepta acolo.

„Lucrurile s-au întâmplat acolo, ei nu vor să iasă în evidență”

Rămâne de văzut dacă vor fi tensiuni. Marea șansă a autorităților este că cel care l-a omorât pe Alișor provine din Buzău. Dacă ar fi fost un infractor din București am fi asistat la unele tulburări în lumea interlopă.

Lucrurile s-au întâmplat acolo, interesul lor nu e să iasă în evidență, probabil nu vor fi repercusiuni, deoarece dacă ar fi puși în avion și trimiși în România ar pierde cloșca cu ouă de aur.

Lor le convine să rămână acolo ca să producă în continuare sume foarte mari de bani. Faptul că s-au certat pentru 200.000 de dolari și acela a avut 200.000 de dolari arată faptul că se câștigă foarte ușor banii, sunt foarte ușor de dat și mai mult a fost o problemă de principiu, decât de bani.

Autorul omorului, un anume „Florin de la Buzău”

Sadovenii sunt un clan extraordinar de dezvoltat, au fost reținuți șapte. Ceea ce s-a întâmplat în America nu este în legătură directă cu ce se întâmplă în România. Alișor a fugit în SUA pentru că nu voia să stea la închisoare, a găsit o oportunitate acolo, a început probabil să cloneze carduri. O parte din bani probabil veneau în România. Dar banii foarte ușor câștigați sunt și foarte ușor cheltuiți.

Eu m-am uitat un pic pe site-urile de socializare și am văzut ce făcea cu banii autorul omorului, un anume Florin de la Buzău, nu cunosc numele lui adevărat, dar ducea o viață de nabab, conducea mașini scumpe, își jignea rivalii pe rețelele sociale, probabil avea un alt statut social decât cel pe care îl avea în orașul natal. Probabil că acest salt de la căruța de acasă la Mercedes de 100.000 de dolari de acolo l-a făcut îndeajuns de orgolios să omoare un om, considerând că l-a păcălit cu niște bani”, a declarat jurnalistul la GÂNDUL LIVE.

Citește și..
ŞOC! Soţia marelui campion al României, vedetă pe site-urile pentru adulţi! "Nu sunt 'călugăriţă'. Îmi...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
FOTO, Oana Zăvoranu, la 16 ani! Cum putea să arate vedeta TV când era doar...
Acest PEȘTE îţi distruge sănătatea. Şi tu îl consumi, fără să ştii ce pericol te...
Cristi Borcea dă moda! Fostul acționar de la Dinamo, apariție cool la birou! Dinamovistul nu...
De ce trebuie să NU mai consumi CIORBĂ: La asta nu te-ai fi asteptat! Ce...
Monica Pop, acuzaţii grave! Cine e de vină pentru răspândirea covid-19. 'CRIMINAL!'
Surse: Guvernul plănuieşte înăsprirea restricţiilor. Circulaţia ar urma să fie limitată în toată ţara de...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Ce avere are ÎPS Teodosie. Deține proprietăți de milioane de euro și are un salariu...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
I-a injectat fiicei sale de doar 8 ani botox, în mod repetat, deși micuța nu...
Câinii care au SALVAT o populație întreagă de la MOARTE! Povestea NEȘTIUTĂ despre cea mai...
Artistul din România care a cântat pentru șapte președinți americani. 'Prima oară am fost cu...
DROGURI la Opera Națională Română din Iași. ȘOC: fiica cărui mare artist le avea asupra...
Adevătul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”. Nu te vei mai uita la fel...
NOI RESTRICŢII de circulaţie pentru români: Nimeni nu mai iese din casă după această oră
Iulia Vântur, apariție spectaculoasă. Cum arată acum vedeta stabilită în India
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cel mai mare conglomerat american, zdrobit de pandemia de COVID-19. Ce decizie drastică a luat...
Banuia ca soția lui îl înșală, așa că a montat camere ascunse! Când s-a uitat...
Inchide