GÂNDUL NEWS. Amenzile nu cresc în 2022, dar se majorează veniturile unor categorii profesionale | VIDEO

Publicat: 16/12/2021, 20:30

În fiecare zi, de luni până vineri, de la orele 19.00 și 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale momentului.

În 2022 nu vor crește amenzile. În schimb, se vor majora veniturile medicilor, profesorilor, polițiștilor și militarilor! Măsurile fac parte dintr-un set aflat în dezbatere publică și care mâine ar putea fi adoptate prin ordonanță de urgență. Acesta mai cuprinde înghețarea idemnizațiile demnitarilor, sporurile bugetarilor, dar și pensiile speciale. În plus, pensiile speciale ale primarilor se amână cu un an.

Buget suplimentat pentru Programul „Rabla”

Vești bune pentru românii care vor să-și cumpere mașini noi, prietenoase cu mediul. Bugetele pentru programele Rabla Clasic și Rabla Plus au fost suplimentate cu câte 300 de milioane de lei. AFM a anunțat că în acest an, banii vor fi folosiți doar pentru asigurarea fondurilor necesare pentru aprobarea dosarelor depuse de persoanele juridice, în cadrul sesiunilor încheiate în data de 2 decembrie. Astfel că, AFM va evalua integral toate cererile de finanțare, iar sumele nefolosite vor fi puse la dispoziție pentru înscrierile noi din cadrul sesiunilor lansate în 2022.

Tronson de drum aproape gata

Tronsonul Balș-Slatina de pe Drumul Express Craiova-Pitești, aproape de finalizare. Tronsonul are o lungime de 40 de km, iar stadiul lucrărilor a ajuns în acest moment la 95%. În construirea acestui drum a fost investit doar în 2021 un buget de 1,2 miliarde de lei. Acești bani reprezintă cea mai mare investiție a Transporturilor din acest an. Proiectul are ca termen de finalizare luna aprilie 2022. Tot atunci, și tronsonul 1 al drumului Craiova-Balș trebuie finalizat, iar în anul 2023, tronsoanele 3 și 4, între Slatina și Pitești.

Cel mai mare buget de investiții

Guvernul va aloca cel mai mare buget de investiții din ultimii 30 de ani. Premierului Nicolae Ciucă susține că unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poate face Guvernul este să trimită bani în economie, astfel că 7% din buget se va duce spre proiectele de infrastructură, inclusiv pentru firmele românești. Ciucă a anunțat că se vor face demersuri pentru îmbunătățirea cadrului legislativ și dialogul cu mediul de afaceri, pentru a continua creșterea afacerilor și a mediului economic în ansamblu.

Weekend cu lapoviță și ninsoare

Alertă de la meteorologi – weekend cu lapoviță și ninsori. Chiar dacă temperaturile maxime se vor situa între unul și două grade în Nordul Moldovei și în Estul Transilvaniei și 6-8 grade în partea de Sud a țării, finalul de săptămână vine cu precipitații mixte și vânt puternic pe tot teritoriul țării. La munte, mai ales în zona Carpaților Meridionali, va ninge și se va depune un strat consistent de zăpadă. De vineri până duminică, în restul țării va fi lapoviță, iar temperaturile din timpul nopții trec ușor de îngheț. Minimele se vor situa între -5 și -6 grade în depresiuni, iar în zona litoralului între 0 și -1 grad Celsius.