GÂNDUL NEWS. Bode vorbește despre „putregaiul” unui sistem, după crima din Bolintin Vale (VIDEO)

Publicat: 17/01/2022, 20:30
Actualizat: 17/01/2022, 23:01

În fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai interesante cinci subiecte ale momentului.

1. Bode vorbește despre „putregaiul” unui sistem, după crima din Bolintin Vale

Ministrul de Interne, Lucian Bode, recunoaște „putregaiul unui sistem”, în urma crimei Bolintin Vale, unde oamenii sunt terorizați de clanurile interlope. Totodată, ministrul anunță schimbări la procedura de selecție a polițiștilor din sursă externă. Bode consideră că este important ca procesul de pregătire să fie unul continuu, pe lângă pregătirea din școală și cea de după recrutare. (Mai multe detalii, aici…)

2. Soluțiile PSD pentru a stopa mărirea prețurilor la energie și a ieftini facturile populației

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, anunță că reducerea TVA de la 19% la 5% pentru energie și gaze naturale trebuie implementată de la 1 februarie. În replică, liderul PNL, Florin Cîțu susține că nu își dorește rezolvarea crizei facturilor la energie cu bani de la buget, pentru că acest lucru nu ar rezolva problema prețurilor. (Mai multe detalii, aici…)

3. Enel, amendată cu 400.000 de lei

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a amendat societățile Enel Energie și Enel Energie Muntenia cu câte 200.000 de lei pentru nerespectarea legii privind compensarea și plafonarea facturilor la gaze. În același timp, au fost dispuse măsuri pentru a restabili legalitatea în sensul facturării consumului de gaze naturale aferent lunii noiembrie 2021 și pentru aplicarea schemei de sprijin beneficiarilor acesteia. (Mai multe detalii, aici…)

4. Elevii au început semestrul al II-lea

Începând de luni, 17 ianuarie, cursurile din unitățile de învățământ preuniversitar se desfășoară cu prezență fizică în toate județele, cu condiția ca rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital pentru pacienții infectați cu Covid-19 să fie de cel mult 75%. Dacă rata depășește acest procent, cursurile se vor desfășura în sistem online. Reluarea cursurilor în regim fizic se va face doar după ce rata de ocupare a paturilor va scădea sub 70%. Elevii vor intra în vacanța de primăvară de pe 15 aprilie până duminică, 1 mai, iar anul școlar se va încheia pe 10 iunie.

5. Iarna se întoarce cu viscol și ninsori în toată țara

Meteorologii au emis noi avertizări cod portocaliu și galben de ninsori, viscol și vânt puternic, valabile până marți. Astfel, în zona de munte și în jumătatea nordică a țării va ninge, iar vântul puternic va viscoli zăpada. În același interval este în vigoare și un cod portocaliu de vânt și viscol în zona Carpaților, acolo unde rafalele vor depăși 140 km/h. (Mai multe detalii, aici…)

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult