GÂNDUL NEWS. Carnagiu pe o șosea din Iași: 7 oameni au murit pe loc (VIDEO)

Publicat: 01/02/2022, 20:30
Actualizat: 02/02/2022, 00:16

În fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în prim-plan cele mai interesante cinci subiecte ale momentului.

1. Carnagiu pe o șosea din Iași

Șapte oameni au murit pe loc si trei au fost răniți, marți, după ce șoferul unui camion a pierdut controlul volanului într-o curbă și a intrat pe contrasens, acolo unde a lovit o ambulanță în care se afla o gravidă de 24 de ani. Ulterior, camionul a lovit frontal și o autoutilitară în care se aflau șase persoane. În ciuda eforturilor medicilor, toți muncitorii care se aflau în ea, dar și șoferul camionului care a provocat accidentul au murit. Conducătorul ambulanței și o asistentă medicală au suferit mai multe leziuni și au fost transportați la spital. Femeia însărcinată a ajuns ulterior la maternitate. În urma accidentului, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a postat pe rețelele de socializare un nou mesaj prin care face apel la cetățeni pentru a conduce preventiv. (Mai multe detalii, aici…)

În replică, Ștefan Mandachi – promotorul Autostrăzii Moldovei – trage un semnal de alarmă în privința lipsei autostrăzilor din zona Moldovei, dar și a indiferenței autorităților.

„Chiar acolo, unde a avut loc carnagiul, ar fi trebuit să fie o autostradă mare! Încă 7 oameni aşezaţi în sicrie direct de pe şoselele Moldovei!!! Iată unul dintre motivele pentru care au murit azi dimineaţă pe şoselele astea nenorocite de către toate Guvernele, șapte oameni”, a precizat Mandachi.

2. Din păcate, previziunile specialiștilor s-au adeverit

Astăzi, pentru prima dată de la debutul pandemiei, în Romania s-a depășit pragul de 40.000 de infectări cu covid-19 înregistrate în doar 24 de ore. Totodată, au fost raportate și 97 de decese, dintre care 2 anterioare. Numărul celor care și-au pierdut viața este dublu față de cel raportat cu o zi în urmă, atunci când au fost înregistate 41 de decese. În spitalele Covid-19 sunt internați aproape 10.000 de pacienți cu coronavirus, iar 937 de oameni se află în secțiile de terapie intensivă. (Mai multe detalii, aici…)

3. Noua schemă de compensare și plafonare a facturilor la electricitate și gaze a intrat în vigoare

Aceasta se va aplica până pe 31 martie atât, pentru consumatorii casnici, cât și pentru cei noncasnici. Față de schema care era în vigoare în luna noiembrie, modificarea prevede o scădere a plafonului de la 1 leu pe kW/h la 80 de bani pe kW/h pentru energia electrică, iar pentru gazele naturale, de la 37 de bani pe kW/h, la 31 de bani. Totodată, consumatorul va beneficia de o compensare suplimentară de până la 68 de bani pentru energia electrică și aproximativ 22 de bani pentru gazele naturale, dacă se va încadra în consumul de 500 de kW/h la electricitate și 300 de metri cubi la gaze lunar.

4. Cu un an mai târziu, a început Recensământul Populației și Locuințelor din România

Prima etapă va dura până pe 13 martie, timp în care Institutul Național de Statistică (INS) va prelua bazele de date de la instituțiile statului. Apoi, de la jumătatea lunii martie și până pe 15 mai se va desfășura cea de-a doua etapă, în care cetățenii se pot autorecenza online, pe baza completării unui chestionar, ori la punctele de autorecenzare asistată din fiecare localitate. Cea de-a treia etapă va avea loc în perioada 16 mai-17 iulie, iar recenzorul va colecta date prin interviuri față în față, cu ajutorul unor tablete, acolo unde cetățenii nu au făcut autorecenzarea online. Rezultatele definitive se vor publica în luna decembrie 2023, iar până atunci vor fi publicate niște date provizorii. (Mai multe detalii, aici…)

5. A crescut numărul de asistați social

În luna decembrie, au fost cu 1.250 de beneficiari mai mulți față de luna noiembrie a anului trecut, potrivit datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială. În Dolj sunt cele mai multe persoane care primesc ajutor social, peste 10.000. Apoi, urmează Bacău cu aproape 9.000 și Buzău cu aproape 8.000. La polul opus, se află București cu puțin peste 200 de beneficiari și Timiș cu aproximativ 1.000. Suma medie plătită în ultima lună a anului trecut de statul român beneficiarilor de ajutor social a fost de 260 de lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
BANII românilor vor fi CONFISCAȚI. Decizia anunțată pe 2 Mai de Guvern: E funcțional sistemul
Putin vrea să distrugă NATO. N-are curaj să atace, dar aplică o strategie perversă
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern