Prima pagină » Actualitate » Generalul american Keith Kellogg a sugerat ÎMPĂRȚIREA UCRAINEI în două, după modelul Germaniei postbelice/„Denaturează ceea ce am spus”

Generalul american Keith Kellogg a sugerat ÎMPĂRȚIREA UCRAINEI în două, după modelul Germaniei postbelice/„Denaturează ceea ce am spus”

Generalul american Keith Kellogg a sugerat ÎMPĂRȚIREA UCRAINEI în două, după modelul Germaniei postbelice/„Denaturează ceea ce am spus”

Declarații controversate făcute de emisarul lui Donald Trump pentru Ucraina, Keith Kellogg. General în rezervă al armatei americane, el a precizat într-un interviu acordat pentru The Times că „Ucraina ar putea fi divizată precum Berlinul după război”, potrivit prestigioasei publicații britanice.

Ulterior, Kellogg a revenit cu o serie de clarificări, afirmând că vorbele sale au fost înțelese greșit de jurnaliștii The Times.

The Times: „Ucraina, divizată precum Berlinul”

Cotidianul The Times l-a citat pe emisarul lui Trump pentru Ucraina spunând că Ucraina ar putea fi împărțită în două, precum Berlinul după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial.

„Ai putea aproape să faci lucrurile să semene cu ceea ce s-a întâmplat la Berlin după Al Doilea Război Mondial, când aveai o zonă rusă, o zonă franceză şi o zonă britanică” – Keith Kellogg

Emisarul lui Trump: Ucraina ar putea fi divizată precum Berlinul după război”, a titrat, imediat, The Times. Mai multe surse media au preluat informația, inclusiv presa din Federația Rusă.

În condițiile în care Vladimir Putin pune condiții pentru încheierea unui acord de încetare a focului în Ucraina, The Guardian preia declarațiile generalului Kellogg și susține că soluția americanilor este împărțirea Ucrainei după modelul Germaniei postbelice. Din câte se pare, emisarul lui Donald Trump a sugerat că teritoriul Ucrainei ar putea fi împărţit în zone de control, cu trupe britanice şi franceze făcând parte dintr-o „forţă de reasigurare” la vest de Nipru, iar armata Rusiei, la est. La mijloc ar urma să fie o zonă demilitarizată.

Kellog: „The Times denaturează”

Între timp, Keith Kellogg a revenit și sugerează că declaraţiile sale au fost interpretate în mod eronat.

„Articolul din The Times denaturează ceea ce am spus. Vorbeam despre o forţă de rezilienţă după încetarea focului, în sprijinul suveranităţii Ucrainei. În discuţiile despre împărţire, mă refeream la zone sau zone de responsabilitate pentru o forţă aliată (fără trupe americane). NU mă refeream la o împărţire a Ucrainei”, a scris pe X Keith Kellog.

CITEȘTE ȘI:

Polonia îl AVERTIZEAZĂ pe Donald Trump să nu facă o „greșeală istorică” cu privire la pretențiile Rusiei

Laurențiu Teodorescu este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si ... vezi toate articolele

Citește și