George Simion: Nominalizarea lui Cioloș pare doar un joc politic. Aşteptăm următoarea mişcare a preşedintelui

George Simion: Nominalizarea lui Cioloș pare doar un joc politic. Aşteptăm următoarea mişcare a preşedintelui
Liderii AUR, George Simion și Claudiu Târziu (FOTO - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO)
Publicat: 11/10/2021, 20:23

Copreşedinte AUR, George Simion, consideră că nominalizarea lui Dacian Cioloş pentru funcţia de prim-ministru „pare doar un joc politic”,  precizând că aşteaptă următoarea „mişcare” a şefului statului, în condiţiile în care „nu există o majoritate care să îl susţină” pe liderul USR.

„Până la următoarea reacţie, nominalizarea asta pare doar un joc politic şi aşteptăm următoarea mişcare a preşedintelui. (…) Ne bucurăm foarte mult că există reacţii din partea preşedintelui la presiunea pe care am pus-o, dar, din nefericire, Klaus Iohannis încalcă în momentul ăsta tocmai ceea ce el spune. Nu este o majoritate care să îl susţină pe Dacian Cioloş”, a declarat, pentru Agerpres, George Simion.

Simion: Nominalizarea este „o sfidare” la adresa AUR și a altor formațiuni

În opinia sa, această nominalizare este „o sfidare” la adresa Alianţei pentru Unirea Românilor şi a altor formaţiuni, care „va fi penalizată”.

„În timpul consultărilor pe care le-am avut cu preşedintele Iohannis i-am spus că există o majoritate care agreează un premier independent, i-am spus că am discutat cu domnul Ciolacu şi cu domnul Orban, iar domnul Iohannis a spus că el nu ştie un alt Orban decât Leonard. A început domnul Iohannis să fie receptiv la ceea ce i-am cerut noi, dar este o sfidare la adresa AUR şi această sfidare, prin această nominalizare, care de fapt e o sfidare şi la alte formaţiuni politice, va fi penalizată”, a conchis Simion.

Anterior nominalizării lui Cioloș, după ce delegația AUR a ieșit de la Palatul Cotroceni, acolo unde au avut loc consultări cu președintele Klaus Iohannis pentru desemnarea noului premier, cofondatorul AUR, George Simion, a declarat că formațiunea politică pe care o conduce i-a propus șefului statului un guvern de specialiști, condus de un prim-ministru independent.

Liderul AUR: Am venit cu o propunere a unui guvern de specialiști

„Am fost să-i cerem președintelui Klaus Iohannis să-i ceară demisia lui Florin Cîțu din funcția de prim-ministru interimar pentru că această temporizare nu sună bine. Avem impresia că suntem consultați de formă.

Am venit cu o propunere suficient de clară pentru România, să trecem peste iarnă și poate să trecem și peste primăvară. Am venit cu o propunere a unui guvern de specialiști. Am avut discuții și cu celelalte forțe parlamentare. Domnul Iohannis ne-a spus că nu știe niciun domn Orban, doar pe consilierul lui, pe domnul Leonard Orban, și nu știe de vreun lider politic cu numele de Orban, dar noi credem că o variantă de guvern de specialiști condusă de un premier independent poate să treacă țara și peste iarnă și peste greutăți”, a spus George Simion.