Gest impresionant făcut de un jandarm din Tulcea. A înotat 12 ore pentru a strânge bani pentru tratamentul unui coleg

Gest impresionant făcut de un jandarm din Tulcea. A înotat 12 ore pentru a strânge bani pentru tratamentul unui coleg
Gest impresionant făcut de un jandarm din Tulcea. A înotat 12 ore pentru a strânge bani pentru tratamentul unui coleg / Foto: Jandarmeria Tulcea
Publicat: 15/03/2021, 14:57
Actualizat: 23/03/2021, 17:52

Sorin Andrici, un jandarm din Tulcea, a înotat timp de 12 ore, peste 22.000 de metri, cu scopul de a-i salva viața colegului său, plutonier adjutant Aftene Vasile, care este grav bolnav și are nevoie de peste 100.000 de lei pentru recuperare şi tratament.

Jandarmul Sorin Andrici a înotat 12 ore, sâmbătă, 22.100 de metri, în sprijinul colegului său.

El şi-a depăşit limitele la Bazinul Didactic de Înot din municipiul Tulcea, pentru colegul lui, plutonier adjutant Aftene Vasile, grav bolnav, care are nevoie de mai bine de 100.000 de lei, sumă ce îl va ajuta să aibă parte de recuperare medicală şi tratamente necesare îmbunătăţirii stării de sănătate.

Jandarmul tulcean Sorin Andrici nu este la prima ispravă de acest fel. El a susţinut cauzele umanitare ale copiilor cu autism, ale celor cu sindrom Down, dar şi a persoanelor care, la un moment, au avut nevoie de sprijin pentru a merge mai departe.

Sorin Andrici a participat la nenumărate ultramaratoane, cea mai mare distanţă parcursă în alergare a fost de 148 de kilometri, iar cea mai dificilă cursă a fost de triatlon, în timpul acesteia înotând 4 kilometri, pedalând pe bicicletă 180 de kilometri şi alergând 42 de kilometri.

Șase pacienți bolnavi de Covid-19 au murit într-un spital din Iordania, după ce sistemul de oxigen din secția ATI s-a defectat

Șase pacienți bolnavi de Covid-19 au murit într-un spital din Iordania, după ce alimentarea cu oxigen în secția ATI (anestezie și terapie intensivă) s-a întrerupt din cauza unei defecțiuni. Tragedia a avut loc într-un oraș situat la 20 de kilometri de capitala Amman, informează Digi 24, care citează Reuters.

Imediat după aflarea veștii, 150 de rude ale pacienților din spital s-au strâns în fața spitalului pentru a afla vești despre cei dragi. În acest context, un număr mare de soldați a fost trimis la fața locului, ca să fie prevenite eventuale violențe.

Rudele pacienților acuză faptul că erau mult prea puține cadre medicale pentru numărul mare de bolnavi, dar – chiar și în aceste condiții – au afirmat că au încercat din răsputeri să-i readucă la viață pe cei decedați.

Regele Abdullah a venit personal la unitatea medicală să se intereseze de soarta pacienților, iar la câteva ore de la tragedie, ministrul Sănătății și-a dat demisia, , fiind acuzat că este „responsabil moral” de cele întâmplate în spital.