Gestul EMOȚIONANT al unui sibian: Plantează crizanteme în fața Spitalului Județean, în amintirea mamei sale. Care este povestea din spate

Gestul EMOȚIONANT al unui sibian: Plantează crizanteme în fața Spitalului Județean, în amintirea mamei sale. Care este povestea din spate
Publicat: 19/10/2023, 18:20

Florin Oprița este un sibian care, în fiecare toamnă, plantează, în mod gratuit, crizanteme lângă Spitalul Județean Sibiu, în memoria mamei sale, care a lucrat acolo timp de 33 de ani.

Bărbatul a luat această decizie pentru a se asigura că mama sa știe că el se gândește mereu la ea. Mama lui Florin a fost infirmieră la Spitalul Județean, iar prin acest gest, el simte că îi aduce un omagiu celei care i-a dat viață.

„Mama a lucrat aici, la Județean. A fost infirmieră la Ginecologie, dar nu a apucat pensia, s-a prăpădit. Toamna aduc aceste flori cu gândul la ea, că mă vede din Cer. Vreau să știe că am rămas același om bun, că sunt încă băiatul ei,” spune Florin, care după ce a lucrat mai mulți ani în străinătate, în construcții, s-a întors în Sibiu și și-a deschis o seră de flori.

Povestea florarului sibian este făcută publică pe Facebook de reprezentanții Consiliului Județean. Florin Oprița a muncit în Germania, Italia și Spania în construcții, însă „praful, frigul și munca grea” l-au readus acasă, în Sibiu.

„Era să mor, am fost foarte bolnav. Când m-am pus pe picioare m-am apucat de floricultură. Cu mâna pe inimă spun că florile mi-au salvat viața.”

Florin Oprița împreună cu soția sa și-au construit la Cristian o seră în care cultivă flori. „Am pornit cu sufletul deschis și recunoscător pentru că viața mi-a dat o a doua șansă. Doar că vara trecută am fost călcat de hoți. Mi-au furat majoritatea uneltelor și o roabă. Am fost dezamăgit, dar am ales să merg înainte. Am adus un microbuz în care dorm. Sunt luni de zile de când nu am mai dormit acasă în pat. Nu am ce face, trebuie să-mi protejez munca,” le-a povestit acesta celor de la Consiliul Județean.

„Pe  Florin Oprița îl puteți găsi înconjurat de flori în fiecare sâmbătă la Piața Volantă Transilvania sau vinerea, în curtea Consiliului Județean Sibiu, alături de numeroși producători locali veniți din județul nostru sau chiar din cele învecinate,” transmit reprezentanții Consiliului Județean Sibiu în încheierea postării.

Cei de la Spital îi mulțumesc florarului pentru gestul frumos: „Poate vă întrebați dragi prieteni, ce legătură poate exista intre un florar și un medic sau asistent medical. Ei bine, răspunsul este simplu. Toți îngrijesc #VIAȚA! Un cunoscut proverb spune că „toate florile zilelor de mâine cresc din semințele zilei de azi” . Iar prin gestul său de planta gratuit  flori în fața Unității de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu, Florin Oprița demonstrează adevărul acestei zicale,  sădind astfel, la fel ca personalul medical care salvează zilnic vieți, „semințele” unei lumi mai bune. Mulțumim, Florin Oprița!,” transmite Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.

Sursa foto: Facebook/Consiliul Județean Sibiu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
România, lovită de fenomene meteo extreme! Vijeliile care au devastat vestul și centrul Europei urmează...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Lege pentru șoferii care merg cu viteză pe autostradă. Polițiștii din România sunt obligați
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern