Gestul sfidător al unui condamnat la moarte, chiar înainte de execuție / Frank Atwood a ucis o fetiță de 8 ani în 1984

Gestul sfidător al unui condamnat la moarte, chiar înainte de execuție / Frank Atwood a ucis o fetiță de 8 ani în 1984
Foto: Captură YouTube.com
Publicat: 09/06/2022, 14:48

Un deținut condamnat la pedeapsa capitală a fost executat, miercuri, în Arizona. Frank Atwood a primit sentința în urmă cu aproape 40 de ani, după ce a ucis o fetiță de 8 ani.

Frank Atwood, în vârstă de 66 de ani, a fost găsit vinovat de uciderea unei fetițe de 8 ani, pe numele ei Vicki Lynne Hoskinson.

Cadavrul copilului a fost găsit în deșertul din Tucson, la șapte luni de la dispariția ei, în 1984.

Criminalul a fost executat miercuri, la ora locală 10:15am, prin injecție letală, în închisoarea de stat din Florence.

Atwood a stat timp de 35 de ani în așteptarea executării sentinței, după epuizarea tuturor pârgiilor judiciare.

Acesta a fost al doilea condamnat din Arizona executat în mai puțin de o lună.

În luna mai, execuția lui Clarence Dixon a pus capăt moratoriului statului privind dificultatea obținerii substanțelor pentru injecția letală. Aceste lipsuri ar fi stat la baza unei execuții „ratate” din 2014.

Cei care se opun pedepsei capitale se tem că Arizona va executa acum mai mulți condamnați, pentru a „recupera” timpul pierdut în timpul moratoriului.

Vicki Lynne a dispărut în timp ce se întorcea acasă cu bicicleta, în 17 septembrie 1984. Un alpinist a găsit rămășițele victimei, șapte luni mai târziu.

Experții criminaliști nu au reușit să determine cauza morții, dar procurorii au stabilit că Frank Atwood a răpit-o și apoi a ucis-o pe fetiță.

Mama lui Vicki Lynne, Debbie Carlson, a fost martoră la execuția criminalului fiicei sale. „Este ultimul act de dreptate pentru fiica noastră”, a spus femeia îndurerată.

„Familia noastră a așteptat acest lucru timp de 37 de ani, 8 luni și 22 de zile”.

Carlson a descris-o pe fiica ei drept „o fetiță veselă, cu un zâmbet care îți topea inima”.

„Cea mai pașnică execuție”

Totuși, Joseph Perkovich, unul dintre avocații lui Atwood, a declarat că execuția clientului său nu oferă răspuns la unele întrebări legate de caz.

„Statul Arizona l-a executat pe Frank Atwood, deși avea dubii cu privire la vinovăția lui”, a spus avocatul. „Cazul împotriva lui Frank a fost pur circumstanțial și au existat dovezi clare care vizau un alt suspect”.

Procurorii au afirmat că Atwood nu a făcut altceva decât să-și amâne, cu orice preț, ziua execuției.

Aceștia au precizat că deținutul va suferi o durere uriașă pe patul de execuție, deoarece suferă de o boală la spate.

Durerea i-a fost atenuată cu ajutorul unei perne, au explicat însă autoritățile.

A refuzat ultima masă

Bărbatul a refuzat ultima masă, spunând că postește și a purtat la gât un pandantiv cu o cruce neagră.

Bud Foster, jurnalist la postul KOLD-TV, a declarat că execuția lui Atwood a fost cea mai pașnică la care a asistat vreodată.

Personalul medical s-a chinuit să găsească o venă la brațul drept, pentru a fixa injecția letală, dar a fost ajutat chiar de condamnatul la moarte, a povestit Henry Bean, de la Arizona Daily Star, un alt martor la execuție.

Execuția controversată a lui Clarence Dixon

Clarence Dixon a fost executat în 11 mai pentru uciderea Deanei Bowdoin, o studentă de 21 de ani (1978).

Execuția lui a fost criticată de experții în pedeapsa capitală, deoarece a durat 30 de minute până când personalul a găsit o venă pentru a introduce injecția letală și condamnatul a murit după 10 minute. Execuțiile ar trebui să dureze între 7-10 minute, au spus aceștia.

Și în cazul lui Atwood, avocații săi au acuzat o execuție problematică, după ce deținutul a gâfâit de mai multe ori în timpul procedurii, transmite metro.co.uk.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase