Gheorghe Dincă nu a „scăpat” cu o condamnare de 30 de ani. Rudele Luizei Melencu și ale Alexandrei Măceșanu fac apel la sentința dată în dosarul „Caracal”!

Gheorghe Dincă nu a „scăpat” cu o condamnare de 30 de ani. Rudele Luizei Melencu și ale Alexandrei Măceșanu fac apel la sentința dată în dosarul „Caracal”!
Gheorghe Dincă nu a „scăpat” cu o condamnare de 30 de ani. Rudele Luizei Melencu și ale Alexandrei Măceșanu fac apel la sentința dată în dosarul „Caracal”! / Sursa FOTO: fanatik.ro
Publicat: 26/09/2022, 18:31

Familiile Luizei Melencu și ale Alexandrei Măceșanu, victimele lui Gheorghe Dincă, nu sunt mulțumite cu sentința dictată în cel mai răsunător proces din România ultimilor ani. Astfel, părțile reclamante vor face apel la decizia dată vineri, 23 septembrie, de Tribunalul Olt.

Carmen Obârșanu, cea care apără interesele familiei Melencu, a declarat pentru adevărul.ro că a depus luni-dimineață un apel la sentința magistraților Tribunalului Olt.

Familiile victimelor lui Dincă nu se lasă!

Marți, 27 septembrie, același lucru urmează să-l facă și avocatul Aurel Moldovan, care îi reprezintă pe părinții Alexandrei Măceșanu. Ambele familii se declară nemulțumite de cum a decurs procesul la instanța de fond.

Reamintim că Tribunalul Olt l-a condamnat, vineri, pe Gheorghe Dincă la pedepse care însumează 108 ani de închisoare. Din pedeapsa cumulată, Dincă va executa doar 30 de ani, pentru trafic de persoane și trafic de minori, viol, omor și profanare de cadavre. De asemenea, el are de achitat daune morale de 710.000 euro către rudele victimelor, plus cheltuieli judiciare estimate la 750.000 lei.

„În apel se pot relua probele, dar numai de către o instanță care vrea să afle ce s-a întâmplat, de către o instanță care să judece, care să se aplece asupra cauzei, nu să stai în sala de judecată și să-l întrebi «Vă mențineți declarația?». «Da». «Alte întrebări nu am»”Carmen Obârșanu, avocatul familiei Melencu

Avocatul familiei Măceșanu reclamă Tribunalul Olt

Pe de altă parte, avocatul părinților Alexandrei Măceșanu, Aurel Moldovan, a precizat că are deja construită o strategie în legătură cu apelul.

„Tot ce am solicitat în fondul cauzei solicit și la apel: efectuarea unei contraexpertize și efectuarea unui experiment judiciar! Să ne demonstreze că acolo se putea arde un cadavru, în acel butoi, pentru că acel experiment judiciar care a fost făcut în cadrul urmăririi penale a fost făcut fără participarea noastră, a părților civile, și a avocaților. (…) Nu-l faci tu din burtă, din birou, și ni-l bagi pe gât. Nu este procedural” – Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu

Totodată, el arată și un alt motiv pentru care face apel, anume că Tribunalul Olt nu s-a pronunțat pe cererea înaintată de el privind anularea actului constatator al decesului Alexandrei Măceșanu. „Dacă nu te pronunți pe latură civilă și constați că inculpatul a săvârșit cele două infracțiuni de omor calificat, în mod obligatoriu trebuia să te pronunți și pe respingerea cererii sau admiterea cererii, da?! Nu s-a pronunțat, motiv de apel, de aceea am zis eu că este nelegală și netemeinică hotărârea”, insistă avocatul Aurel Moldovan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase