FOTO VIDEO | Prima reacție a familiei Luizei Melencu după ce Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de pușcărie: „Pe noi nu ne încălzește cu nimic”

Publicat: 23/09/2022, 21:12
Actualizat: 23/09/2022, 21:50

Familia Luizei Melencu a reacționat imediat după pronunțarea sentinței în cazul criminalului din Caracal. Gheorghe Dincă a fost condamnat astăzi la 30 de ani de închisoare cu executare, decizia nu este însă definitivă. 

”Pentru noi este o zi foarte grea. Nici nu mai pot să mai vorbesc. Pe noi nu ne încălzește cu nimic câți ani le-a dat lui Duincă și lui Risipiceanu. Pe noi ne intereseaza de ce nu spune unde a dus-o pe Luiza. Sunt numai prostii.

Nu este adevărat. Nu credem ce spune rechizitoriul și tot ce spun. Luiza noastră nu este moarta. Luiza noastră este traficată. Nu pot să accept așa ceva, nu avem probe. Luiza nostră trăiește și maica o asteaptă să vină acasă. 

Nu mă înc[lzește, să-l pună pe scaunul electric, să-l omoare. Pe mine nu mă interesează banii lor, mă interesează Luiza, copilul. Fata mea de-am crecut-o. Nu mă interesează nici Dincă că-i dă pedeapsă. Pe mine mă interesează Luiza, fata mea scumpă. De 3 ani de zile o caută si spun că e moartă. Luiza nu e moartă, Luiza trăiește”, spune plângând bunica Luizei.

Bunicul Luizei este de aceeasi părere cu soția sa și spune că nimic nu va compensa pierderea nepoatei sale. Bărbatul arată cu degetul spre instituțiile statului, chair și spre președintele Klaus Iohannis, pe care îl acuză că nu s-a implicat așa cum trebuie în acest caz.

”Oare se va compensa vreodată pierderea care ne-au pricinuit-o instituțiile statului, în special DIICOT Craiova în frunte cu Vasilescu și DIICOT București, cu procurorii care s-au ocupat de caz Hăinneală, Hosu, Tudoran. Credeți că va compensa vreodată pierderea pe care ne-au pricinuit-o? Nu. Această durere și acesată pierdere nu o pot compensa toti banii din lume. Pentru mine e o pierdere imensă, o durere în sufletul nostru.

Am avut numai dezamăgiri cât a durat această mascaradă, acest așa-zis proces. Un proces cinstit si corect, dar după mine s-au invocat anumite motive, s-au făcut anumite derogări de la ceea ce se întâmpla. Dvs presa nu ați fost si asta a fost cel mai mare dezavantaj. Presa trebuia să fi fost alături de noi. Să fi auzit și dvs ce s-a îmtâmplat în realitate, cum Dincă a fost protejat.

Această pedeapsă și această sumă e nesemnificativă. Eu nu am nevoie de banii nimănui. Vreau să fiu un om cinstit, integru, curat. Nu îmi trebuie milă, pomană de la nimeni.

”Îi detest pe cei care nu și-au făcut datoria, începând cu Iohannis. Aduceți-vă aminte cum a plecat ca un laș și ne-a lăsat pe mâna unui secretar de stat, care acum e ambasador în America. Oare nu miroase a cumpărare, a mită. Tot ce s-a întâmpălat în acest caz e o făcătură. E părerea mea, am să rămân la această părere cât voi trăi. Am să arăt cu degetul începând de la Iohannis și până la DIICOT pentru că altul a fost interesul și scopul acestei tragedii de la Caracal”, afirmă cu amărăciune bunicul Luizei.

Gheorghe Dincă a fost condamnat vineri la 30 de ani de închisoare pentru uciderea celor două tinere din Caracal, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Decizia a fost dată în primă instanță și nu este definitivă. Criminalul de la Caracal poate face apel.

Bunicii Luizei Melencu au fost prezenți și vineri în instanță, în contextul în care judecătorii ar fi trebuit să ia o decizie în privința deja celebrului caz Caracal.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase