Grija incredibilă a unui condamnat la moarte: „Unde sunt gogoșile cu jeleu?” / Corey Johnson, executat după ce a ucis șapte persoane în Virginia: „Îmi pare rău…”

Grija incredibilă a unui condamnat la moarte: „Unde sunt gogoșile cu jeleu?” / Corey Johnson, executat după ce a ucis șapte persoane în Virginia: „Îmi pare rău...”
Grija incredibilă a unui condamnat la moarte: „Unde sunt gogoșile cu jeleu?” / Corey Johnson, executat după ce a ucis șapte persoane în Virginia: „Îmi pare rău...” / Foto: Captură / Pixabay.com (ilustrație)
Publicat: 15/01/2021, 12:03
Actualizat: 15/01/2021, 12:15

Corey Johnson, un bărbat de culoare care a stat zeci de ani pe „culoarul morții”, a fost executat în SUA. În ultima sa declarație, condamnatul la moarte și-a cerut iertare pentru cele șapte crime și a spus că „este în sfârșit împăcat”. Pe de altă parte, acesta și-a permis să glumească referitor la ultima masă: „Unde sunt gogoșile cu jeleu?”

Condamnatul la moarte Corey Johnson s-a folosit de ultimele cuvinte pe acest pământ pentru a-și cere iertare la familiile victimelor sale, menționând, totodată: „Nu mai sunt omul de atunci”.

Criminalul a fost executat după 29 de ani petrecuți pe „culoarul morții”, scrie Daily Star.

Johnson a fost condamnat pentru șapte crime în 1992 și este al 12-lea deținut federal executat sub mandatul lui Donald Trump.

Condamnatul a comis crime odioase

Johnson a comis omorurile în Virginia, fiind parte a unei rețele de trafic de droguri.

Printre alte victime, bărbatul și-a împușcat un dealer rival, a ucis o femeie care nu a plătit pentru cocaină și a împușcat un alt individ, pe care îl bănuia că este informator al poliției.

Joi, Corey Johnson a fost declarat mort, la ora locală 11.34PM. Ucigașul de 52 de ani a fost ucis cu injecția letală, în Terra Haute, Indiana.

Un judecător a blocat execuția lui Johnson și a unui alt deținut, Dustin Higgs – care va fi executat în curând – pentru a le permite celor doi să se vindece de Covid-19.

Curtea Supremă a respins însă motivația și a dat undă verde execuțiilor.

Ultimele cuvinte ale lui Corey Johnson au fost: „Vă iubesc (către familie)”.

În timpul execuției, bărbatul a ridicat mâna către o rudă aflată în camera martorilor.

Timp de două minute, acesta a murmurat cuvinte neînțelese. La scurt timp, condamnatul a închis ochii și a devenit inert, cu gura deschisă. Un oficial al închisorii a confirmat decesul, moment în unii martori la execuție au aplaudat.

„Îmi pare rău…”

Într-o declarație prezentată de avocații săi, criminalul spune: „Îmi pare rău pentru crimele mele. Îmi cer iertare la familiile victimelor mele, vreau ca numele lor să fie amintite”.

Criminalul a vorbit despre victimele sale și a sperat că acestea „și-au găsit pacea” în ceruri.

„Louis Johnson, Anthony Carter, Dorothy Armstrong, Curtis Thorne, Linwood Chiles, Peyton Johnson, Bobby Long. Am vrut să vă spun că îmi pare rău, dar nu am știut cum. Sper că v-ați regăsit liniștea. Pentru familia mea… vă iubesc, dragostea voastră m-a făcut să mă simt om. Pe străzi, eu am căutat scurtături, am avut însă și modele bune de urmat, dar le-am ignorat. Am fost orb și prost. Nu mai sunt acel om”.

„Unde sunt gogoșile umplute cu jeleu?”

Condamnatul la moarte și-a permis și o glumă: „Pizza și shake-ul de căpșune au fost minunate, dar nu am primit gogoșile umplute cu jeleu. Ce înseamnă asta? Să rezolvați problema”.

Johnson i-a mulțumit preotului și avocatului său. „Sunt bine. Sunt liniștit”, a spus bărbatul cu ultimele puteri, înainte să fie ucis de injecția letală.

Avocații lui Johnson au încercat, fără succes, să invoce nebunia în cazul bărbatului, însemnând că execuția lui ar fi fost neconstituțională.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase