Sorin Grindeanu, după scandalul de CORUPȚIE de la Aeroportul Otopeni: Sper să fie o lecție pentru toți angajații instituțiilor statului

Sorin Grindeanu, după scandalul de CORUPȚIE de la Aeroportul Otopeni: Sper să fie o lecție pentru toți angajații instituțiilor statului
Ministrul Transporturilor , Sorin Grindeanu / FOTO - Captură video: Facebook
Publicat: 29/03/2023, 13:24
Actualizat: 29/03/2023, 13:26

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a reacționat după scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni, în cadrul căruia un fost director a fost reținut. „Sper să fie o lecție pentru toți angajații instituțiilor statului, care ar fi tentați să încalce legea”, afirmă el.

„Voi sprijini în calitate de ministru al Transporturilor și Infrastructurii ancheta derulată de către Direcția Națională Anticorupție (despre care GÂNDUL a scris în EXCLUSIVITATE aici) la Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

Indiferent de numele și funcțiile celor implicați, consider că este normal ca toți cei care au încălcat legea să suporte consecințele.

Este bine că, după ani de zile în care au fost o serie de speculații privind anumite probleme din această companie, instituțiile statului au decis să se implice.

Sper să fie o lecție pentru toți angajații instituțiilor statului, care ar fi tentați să încalce legea.

Măsurile dispuse de către Direcția Națională Anticorupție cu privire la cei doi angajați ai CNAB nu le voi comenta fiind o anchetă în curs. Justiția trebuie lăsată își facă treaba!”, a transmis ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Fostul director al CNAB, reținut de procurorii DNA în urma perchezițiilor de la Aeroportul Otopeni

Direcția Națională Anticorupție a transmis miercuri, 29 martie, într-un comunicat de presă, că George-Alexandru Ivan, fost director general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), „a fost reţinut într-un dosar în care este acuzat, printre altele, pentru trafic de influenţă în legătură cu prelungirea pe diverse perioade de timp a unor contracte pentru exploatarea spaţiilor comerciale din interiorul Aeroportului «Henri Coandă» din Otopeni”. (Detalii suplimentare aici…)

Totodată, DNA l-a plasat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile și pe Bogdan-Șerban Lițoi, la data faptei director al Direcției Management Facilități Aeroportuare din cadrul Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), în prezent angajat al aceleiași companii naționale, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

Precizările Companiei Naționale Aeroporturi București

Într-o scurtă informare de presă, conducerea Companiei Naționale Aeroporturi București anunță că „a luat cunoștință de măsurile dispuse de Direcția Națională Anticorupție, măsuri care privesc și doi angajați ai CNAB”.

CNAB își reafirmă întreaga disponibilitate pentru colaborarea cu autoritățile judiciare și va pune la dispoziția acestora toate informațiile și documentele solicitate”, transmite instituția.

Totodată, conducerea Companiei Naționale Aeroporturi București face o precizare importantă: cei doi angajați reținuți de procurorii anticorupție nu mai au nicio funcție în cadrul CNAB din vara anului trecut. În prezent, ei sunt simpli angajați, arată CNAB.

Alexandru Ivan şi-a dat demisia de la conducerea CNAB după doar 10 luni de mandat, în ianuarie 2020.

„În data de 16 ianuarie 2020, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al CNAB, s-a luat act de demisia înaintată de către domnul George Alexandru Ivan din funcţia de director general interimar”, a comunicat CNAB la acel moment.

El a ocupat și funcția de director comercial al CNAB în perioada septembrie 2017 – martie 2018, potrivit datelor din CV-ul său.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Claudia Pătrășanu a cedat nervos 😲 Artista i-a deschis proces în instanță lui Gabi Bădălău:...
FOTO. Imagini cu gimnasta fără inhibiții! Face o avere din poze pentru bărbați
Un bărbat care a stat 22 de ani la închisoare a evadat chiar în ziua...
Ioana Tufaru a pierdut lupta! Totul a fost în zadar!
2.450 euro pe mp, preţul mediu al unui apartament nou în Cluj. Comparaţie cu Bucureşti...
Anvelopele reșapate sau cauciucuri noi dar ieftine? Care sunt mai bune și ce diferență de...
EXCLUSIV - Scrisoarea unei mămici la început de an școlar: ”Sistemul de învățământ nu mai...
Ajutor pentru pensionari din octombrie 2023! Banii se acordă prin casele de pensii
O recunoașteți? Este fiica unui primar din Iași și face furori în mediul online. Andreea...
HOROSCOP 25 SEPTEMBRIE 2023. Unii nativi pot avea idei inovatoare şi inspiraţie astăzi
Cel mai nou cuplu din showbiz! I-am prins împreună 😁 Ex-soția unui politician celebru, noapte...
SEMNELE care ANUNȚĂ un divorț! Dacă femeia face așa, ESTE CLAR că nu mai e...
HALEP E NEVINOVATĂ! I-au răsturnat verdictul
Imagini nemaivăzute cu Putin. Cum arăta înainte de-a ajunge președinte
O femeie a amestecat 3 ingrediente banale și ieftine din casă și a obținut cea...
BANCUL ZILEI. Bulă: De ce nu-mi răspunzi la telefon? Bubulina: Eram la baie, mă machiam...
„Mi-am lăsat familia și nu regret”. Florin Busuioc surprinde pe toată lumea cu o mărturisire...