Gură de aer pentru terasele din București! Ce taxă a suspendat Primăria Capitalei

Gură de aer pentru terasele din București! Ce taxă a suspendat Primăria Capitalei
Publicat: 22/12/2020, 11:22

Veste bune pentru terasele din București! Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat în şedinţa de luni, în unanimitate, o hotărâre conform căreia taxa de ocupare a domeniului public pentru terase şi restaurante va fi zero în perioada ianuarie – iunie 2021.

Conform proiectului, se suspendă, până la data de 30 iunie 2021 aplicarea taxei pentru utilizarea locurilor publice cu unităţi de alimentaţie publică şi terase de vară (…)

Potrivit HCGMB nr. 139/2020, taxa pentru utilizarea locurilor publice cu unităţi de alimentaţie publică şi terase de vara are în prezent o valoare cuprinsă între 0,5 – 1,1 lei/metru pătrat/zi, în funcţie de zonă. Taxa se percepe pentru următoarele tipuri de activităţi: alimentaţie publică; terase de vară (pentru perioada 01.05 – 30.09) cu sau fără băuturi alcoolice; comercializare produse panificaţie şi patiserie; alte activităţi asemenea.

Nicușor Dan: „Este o măsură în sprijinul industriei HoReCA, serios afectată de epidemie”

Proiectul, introdus pe ordinea de zi suplimentară, a fost anunţat de vineri de către primarul general, Nicuşor Dan.

„Vom discuta luni, în şedinţa Consiliului General, ca taxa de ocupare a domeniului public pentru terase şi restaurante să fie zero în perioada ianuarie – iunie 2021. Este o măsură în sprijinul industriei HoReCA, serios afectată de epidemie, şi al locurilor de muncă din domeniu. E important să susţinem micile afaceri din Capitală”, a scris edilul general, pe Facebook.

Ludovic Orban: “În Centrul Istoric și Herăstrău, terasele s-au transformat în locuri de chefuri!”

Ludovic Orban s-a arătat recent total nemulțumit de faptul că mai multe terase din București s-au transformat în locuri de petreceri, unde nu se respectă nicio regulă impusă de autorități.

“În București sunt anumite zone – Centrul istoric, Herăstrău, unde terasele pur și simplu s-au transformat în locuri de petreceri, de chefuri, în care se dansează, în care nu se respectă nicio regulă, în care se duce Poliția și e dă o amendă dși ei își văd nestringhețiți de activitatea lor care încalcă regulile privitoare la respectarea normelor de protecție sanitară”, spunea recent fostul premier.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase