Guvernul a aprobat reducerea prețului carburanților cu 50 de bani. Când vom alimenta mai ieftin

Guvernul a aprobat reducerea prețului carburanților cu 50 de bani. Când vom alimenta mai ieftin
Publicat: 30/06/2022, 13:57

Executivul a aprobat joi ordonanța de urgență care prevede reducerea prețului carburanților cu 50 de bani.

După decizia guvernului, ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat că măsura intră în vigoare din această noapte, dar ar mai putea trece câteva zile până vom vedea prețuri mai mici la pompă.

„S-a aprobat această reducere. 25 de bani vor fi suportați de la bugetul de stat, iar 25 de bani va fi o reducere comercială pe care o vor aplica voluntar lanțurile de benzinării. Ordonanța intră în vigoare în această noapte, iar eu mă aștept ca în perioada imediat următoare să vedem companii care aplică această ordonanță. Să le lăsăm totuși un termen scurt în așa fel încât sistemele fiscale să poată fi actualizate și să poată se reflecte aceste modificări”, a declarat ministrul Energiei.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a declarat că, dacă benzinarii vor crește prețurile artificial, această majorare va fi încadrată la „acțiuni speculative”.

„În situația în care vor exista creșteri de prețuri acestea vor fi încadrate la acțiuni speculative și vor fi sancționate”, a spus acesta, potrivit Digi24.ro.

Potrivit Ministerului Finanțelor, companiile vor putea deconta cei 25 de bani printr-un „mecanism simplificat”.

„În termen de 15 zile, printr-un ordin al președintelui ANAF se va stabili modelul de declarație pe care vor trebui să o depună. Compensarea se va face cu obligațiile fiscale a acestora, TVA, impozit pe profit, etc. Estimăm că stingerea se va face pe partea de TVA”, a transmis secretarul de stat din ministerul Finanțelor.

Măsura se va aplica în perioada 1 iulie – 30 septembrie.

Cât costă un litru de motorină în Turcia. Un turist român a făcut această poză, într-o benzinărie din Babaeski

Prețul la combustibil a explodat în România, așa că nu e de mirare că oamenii încearcă să vadă ce tarife sunt practicate în alte țări.

Un turist român a fotografiat lista de prețuri dintr-o benzinărie din Turcia.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult