Guvernul PRELUNGEȘTE din nou perioada de înscrieri pe apelul de 350 de milioane de euro destinat digitalizării IMM-urilor, finanțat prin PNRR. Anunțul făcut de Marcel Boloș

Guvernul PRELUNGEȘTE din nou perioada de înscrieri pe apelul de 350 de milioane de euro destinat digitalizării IMM-urilor, finanțat prin PNRR. Anunțul făcut de Marcel Boloș
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș / Sursa FOTO: facebook.com
Publicat: 09/02/2023, 21:27

Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene (MIPE) modifică perioada de înscrieri pentru apelul de 350 de milioane euro pentru digitalizarea IMM-urilor, finanțat prin PNRR, de pe 15 februarie până pe 30 iunie, transmite ministrul Marcel Boloș.

Inițial, MIPE a mai amânat perioada de înscriere la în ianuarie, pentru 15 februarie – 18 aprilie 2023, vechea perioadă fiind 1 februarie-31 martie.

Urmare a solicitărilor cu privire la corrigendum-ul nr. 3 la ghidul specific pentru apelul de proiecte pentru granturile de până la 100.000 de euro pentru digitalizarea IMM-urilor, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, MIPE anunță o serie de modificări pentru ca forma finală să respecte cât mai fidel interesele beneficiarilor.

„În cursul serii trecute am generat un anunț pe site-ul Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene care nu a fost pe placul multora dintre beneficiarii interesați de 𝐚𝐩𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝟑𝟓𝟎 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐈𝐌𝐌-𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫.
Revin în acest sens cu o serie de precizări, pentru că am adoptat un Ordin în urma căruia sper ca apelul să reprezinte cât mai fidel nevoile reale ale mediului de afaceri”, scrie Boloș pe pagina sa de Facebook.

„➡️Baza de raportare a indicatorilor financiari rămâne anul 2022, astfel încât și beneficiarii înființați în anul 2021 pot calcula toți indicatorii de evaluare tehnico-economică. În plus, introducerea anului 2022 ca bază de raportare și evaluare a indicatorilor economici vine ca măsură de sprijin pentru beneficiarii care au fost afectați în anul 2020 de restricțiile provocate pe fondul pandemiei de COVID-19. Pentru numeroase domenii de activitate desfășurarea activității a fost restricționată, astfel că nu au putut înregistra rezultate economice pozitive. În această formă, ne asigurăm că este respectat principiul echitabililității.
➡️Se modifică perioada de depunere a proiectelor, care va fi între 15 februarie – 30 iunie 2023. Pentru a nu periclita procesul de depunere pentru potențialii beneficiari care nu pot finaliza raportările contabile anuale până la termenul maxim prevăzut legal de 30.05.2023 (Ordinul 4.268/15 decembrie 2022 al Minsiterului Finanțelor), proiectele pot fi depuse până la finalul lunii iunie. După cum știți, 𝐚𝐩𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐮𝐧𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐭𝐢𝐩 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭𝐢𝐯, 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐮𝐫𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐢𝐧𝐠𝐮𝐫𝐮𝐥 𝐜𝐫𝐢𝐭𝐞𝐫𝐢𝐮 𝐜𝐞 𝐯𝐚 𝐟𝐚𝐜𝐞 𝐝𝐢𝐟𝐞𝐫𝐞𝐧𝐭̦𝐚 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐨𝐫𝐚.
Astfel, calendarul final al apelului de proiecte este:
𝐃𝐞𝐩𝐮𝐧𝐞𝐫𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞: 𝟏𝟓 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑 – 𝟑𝟎 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑
𝐄𝐯𝐚𝐥𝐮𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞: 𝟑 𝐢𝐮𝐥𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑 – 𝟏𝟔 𝐚𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭 𝟐𝟎𝟐𝟑
𝐄𝐭𝐚𝐩𝐚 𝐈 𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐦𝐧𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫: 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑 – 𝟏𝟓 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑
𝐄𝐭𝐚𝐩𝐚 𝐈𝐈 𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐦𝐧𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫: 𝟏𝟓 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑 – 𝟏𝟓 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑
➡️Valoarea totală a apelui 𝐫𝐚̆𝐦𝐚̂𝐧𝐞 𝟑𝟓𝟎 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨. Nu înseamnă că lăsăm deoparte nevoia de sprijin a sectorului agricol, o verigă vitală în lanțul de valori al economiei românești, ci că vom identifica alte surse de finanțare pentru un apel de proiecte dedicat pe care îl urmărim.
❗În încheiere, aș vrea să îmi fac mea culpa pentru că aceste modificări contravin nevoii de predictibilitate, o cerință esențială pe care trebuie să o respecte orice program, indiferent de cât de ambițios ar fi.
Este un pachet de modificări ce a căpătat sens prin consultări și dezbateri, ajungând la această decizie pentru că am fost convins că avem garanția maximizării rezultatelor.
Așa cum am tot spus, IMM-urile sunt coloana vertebrală a economiei noastre, tocmai de ceea trebuie să le creem un cadru propice pentru progres, care poate fi fundamentat doar pe stabilitate și transparență”, mai precizează ministrul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Interdicție completă în România. E ILEGAL pentru orice român sau străin. 3 ani închisoare
Vești foarte proaste de la ANM. Vremea se schimbă în rău
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice