Imagini șocante cu un tată care își lovește cu pumnii copilul, în timp ce mama filmează și râde. Bărbatul este anchetat de Poliție

Publicat: 12/01/2022, 12:50

Un copil de 12 ani este lovit de mai multe ori de tatăl său într-o înregistrare video cu puternic impact emoțional, publicată pe Youtube. Totul pare să fi fost inițial o joacă, bărbatul își ține copilul în brațe, iar din imagini se observă că băiatul îl mușcă la un moment dat pe tată de față. În urma acestui gest, bărbatul îl lovește pe copil de mai multe ori. Pe fundal se aude chiar mama copilului care râde în timp ce filmează și intervine la un moment dat între cei doi.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Iași au demarat anchete pentru a stabili ce s-a întâmplat de fapt. Între timp, mama și copilul se află într-un centru pentru protecția victimelor violenței domestice.

Urmare a imaginilor apărute în mediul online cu privire la agresarea unui minor, polițiștii din cadrul secției 8 Poliție rurală Lețcani s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și rele tratamente aplicate minorului în vederea stabilirii întregii situații de fapt și pentru luarea măsurilor care se impun”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

Reacția DGASPC

Cei de la DGASPC spun că băiatul este încadrat în grad de handicap și învață la o școală specială, fiind diagnosticat cu hiperkinezie, o afecțiune caracterizată prin hiperactivitate. Mama le-a spus celor de la DGASPC că cel din înregistrare este chiar tatăl copilului, iar părinții sunt în proces de divorț.

Ne-am autosesizat ca urmare a apariției acestui filmuleț, în care o persoană adultă de sex masculin agresează fizic un copil. Am stat de vorbă și ne-am întâlnit cu mama și cu copilul, s-a început un program de consiliere, am luat legătura și cu Direcția de Asistență Comunitară. Cei doi au fost îndrumați spre un centru pentru «mamă și copil aflați în dificultate»”, a precizat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt al DGASPC Iași.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu a absolvit licența și masteratul în Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Din anul 2016 este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, unde acoperă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase