Un angajat DGASPC acuzat că ar fi lovit cu biciul copiii de care trebuia să aibă grijă, recompensat cu o funcție de șef

Un angajat DGASPC acuzat că ar fi lovit cu biciul copiii de care trebuia să aibă grijă, recompensat cu o funcție de șef
Sursă foto: Pixabay
Publicat: 25/11/2021, 11:08

Un angajat de la Direcția pentru Protecția Copilului Giurgiu, acuzat că ar fi lovit cu biciul copiii de care trebuia să aibă grijă, a fost recompensat de conducerea instituției cu o funcție de șef. Claudiu Ingeaua nu este la prima faptă de acest fel. În acest moment este cercetat în două dosare pentru agresiune împotriva minorilor. Unul este la Parchet, cel de-al doilea la Poliție. Directoarea care l-a promovat nu consideră că a făcut ceva nepotrivit.

Copiii din instituție au povestit pentru Digi24 că Ingeaua îi amenința și lovea cu biciul.

„Cunosc faptul că domnul Claudiu Ingeaua avea un bici pe care îl purta mereu după el atunci când în casă nu se aflau șefii. Cu acest bici amenința copiii din casă și, mai mult decât atât, am văzut când domnul Ingeaua i-a lovit cu acest bici pe… în curtea casei, pe terenul de fotbal și în interiorul casei, și pe… în locuință. Pe mine personal m-a lovit cu biciul într-o dimineață în timp ce mă aflam în dormitor, în pat, dormind, sub motivul de a mă trezi din somn”, a povestit unul dintre copii.

„Știu că domnul Ingeaua Claudiu avea un bici negru cu dungi roșii. Eu am fost lovit cu acest bici de către Ingeaua pentru că nu am vrut să stau la ore, fiind lovit peste palmă”, a spus un alt copil.

Prima agresiune ar fi avut loc în 2019 când Claudiu Ingeaua a mers într-o altă casă de tip familial decât cea în care lucra și ar fi lovit un copil. DGASPC a demarat o cercetare disciplinară și a făcut sesizare la Poliție atunci. Deși Comisia de disciplină a DGASPC a propus desfacerea contractului de muncă, Ingeaua s-a ales doar cu salariul micșorat pe trei luni.

Între timp, dosarul a ajuns la Parchet, iar angajatul DGASPC și-a recunoscut vina în fața procurorilor. Mai mult, a cerut încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției ca să primească o pedeapsă mai mică.

Al doilea dosar este în sertarele Poliției încă din luna aprilie. În dulapul lui Ingeaua a fost descoperit un bici, iar copiii și-au făcut curaj să mărturisească ce li se întâmpla.

În vară, noua directoare a DGASPC Giurgiu, Daniela Ruse, numită prin detașare în funcție, îl promovează pe Claudiu Ingeaua șef al Birolui Administrativ al DGASPC.

„Are în coordonare echipa de șoferi și cele două femei de serviciu, atât. Deci, nu are contact cu nimeni decât…, a și mai merge cu colegii mei dacă au ceva de reparat, cu echipa mobilă, m-ați înțeles, dar să mai aibă o legătură directă cu beneficiarii noștri, nu”, a spus Ruse pentru Digi24.