Imagini șocante! O femeie din Timiș a fost sfârtecată de cinci câini ciobănești. “Cineva a dus-o în casă, unde a lăsat-o să moară”

Publicat: 18/10/2022, 14:17

O femeie în vârstă de 78 de ani din Drinova, comuna Bârna, se află la spitalul din Lugoj, în stare gravă, după ce, săptămâna trecută, a fost sfârtecată de câini. Totul s-a petrecut în grădina bătrânei, de unde s-a dus să scoată oile unor vecini, după cum ne-a relatat nepoata victimei.

„Ea este acum la spitalul din Lugoj, la chirurgie, unde a dus-o fiul ei, după ce a găsit-o în casă, într-o baltă de sânge. I-a povestit că a ieșit după oile unor vecini, că au intrat în grădină la mere și la pere, și atunci au mușcat-o cinci câini. A leșinat, și cineva a dus-o în casă, unde a lăsat-o să moară. A găsit-o fiul ei și a sunat la 112. Ea nu își mai amintește cine a dus-o, că a leșinat. Dar au lasat-o acolo să moară, nu au sunat nici măcar după ambulanță”, spune Maria Cuth, nepoata victimei.

Aceasta susține că polițiștii nici măcar nu au venit la fața locului, deși cazul era destul de grav.

„A venit doar ambulanța, polițiștii nu au venit, au venit doar la spital. Ne-am dus noi la sediul Poliției Lugoj, de acolo ne-au trimis la Gavojdia. Nouă ne eteamă că se va mușamaliza cazul, că i-au luat declarație când era aproape inconștientă și ea nici nu știe ce a spus acolo. Vor să scoată că nu sunt câinii vecinului. La noi, în sat, s-a mai mușamalizat un caz din ăsta, tot așa mușcat de câinii ăștia, până la urmă au zis că s-au înțeles și nu s-a mai întâmplat nimic”, mai afirmă nepoata.

„A ajuns la noi în stare gravă, avea multe plăgi”

Gelu Breaza, medicul chirurg de la spitalul din Lugoj, cel care a preluat cazul femeii mușcate de câini, spune că, în momentul de față, femeia este în afara oricărui pericol și că va fi externată, urmând să fie tratată în ambulatoriu.

„A ajuns la noi în stare gravă, avea multe plăgi. Am tratat-o corespunzător, am cusut-o că era destul de rău mușcată. Am făcut tot ce a trebuit pentru ea. Am trimis-o la Spitalul Victor Babeș, pentru antirabic, s-a efectuat vineri și luni. E puțin agitată doamna, dar în permanență a fost supravegheată ori de o asistentă, ori de o infirmieră. Nu putem să o lăsăm singură. Acum trebuie să o trateze familia prin ambulatoriu. A fost destul de șocată, după incident. A ajuns la spital cu agitație psihomotorie destul de serioasă, avea foarte multe plăgi pe membrele superioare și inferioare” , spune medicul.

Polițiștii fac cercetări să găsească proprietarii câinilor

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Timiș ne-au transmis că s-a deschis un dosar penal și se fac cercetări în acest caz.

„În data de 12 octombrie a.c., polițiștii Secției 6 Rurale Găvojdia au fost sesizați de un bărbat cu privire la faptul că, în cursul aceleiași zile, în jurul orei 15:00, mama lui, în vârstă de 75 de ani, ar fi fost atacată de mai mulți câini, în timp ce se afla în grădina sa, din localitatea Drinova, județul Timiș, aceasta fiind transportată la spitalul din municipiul Lugoj, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorului temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, dacă atacul a avut loc”, cercetările fiind continuate în vederea identificării proprietarului câinilor și luării măsurilor legale care se impun”, transmite Biroul de presă al IPJ Timiș.

Familia victimei a contactat un avocat și spune că va deschide și un proces civil împotriva proprietarilor câinilor.

Daniel Groza
Daniel Groza și-a început cariera de jurnalist în anul 1997, în presa locală, ca reporter la ziarul Redeșteptarea din Lugoj (6 ani), ziar la care a continuat ca redactor-șef (7 ani). A mai fost editor la Evenimentul Zilei, Ediția de Vest (2 ani),citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase