Imaginile dezastrului de pe Lacul Morii, locul unde toți primarii au promis „marea cu sarea”. De la „cea mai mare plajă”, la un un dig plin de gunoaie și extrem de degradat

Imaginile dezastrului de pe Lacul Morii, locul unde toți primarii au promis „marea cu sarea”. De la „cea mai mare plajă”, la un un dig plin de gunoaie și extrem de degradat
Sunt și bucureșteni care se încumetă să stea la plajă în acest „tablou” mizerabil... Foto: Nicolae Oprea
Publicat: 10/08/2021, 11:26

În ciuda faptului că de peste 10 ani se discută despre un proiect grandios de amenajare a Lacului Morii din sectorul 6 al Capitalei, locul unde foarte mulți bucureșteni vin să se relaxeze arată groaznic în prezent, fiind plin de gunoaie și foarte degradat. Primarul sctorului 6 spune că în vara viitoare locul va fi schimbat radical. Asta dacă nu se va bloca o licitație.  

Aproape că nu există primar din sectorul 6 al Capitalei, de după Revoluție, care să nu fi promis că va amenaja un loc de promenadă pe Lacul Morii din zona Crângași. Fie că este vorba de Cristian Poteraș, Gabriel Mutu sau actualul edil Ciprian Ciucu, toți au promis, atât în campanii, cât și pe timpul mandatelor, că vor transforma acest loc într-o „plajă imensă și de invidiat”.

În realitate, după mai bine de 10 ani de promisiuni, locul arată groaznic, așa cum se poate vedea și din fotografiile publicate azi de Gândul.

De la un capăt la celălalt, la mal este plin de gunoaie, pe margine sunt foarte multe bălării, iar mirosul de pe lac nu poate fi descris în cuvinte.

La plajă printre gunoaiele aduse de apă…

În tot acest tablou degradant, sunt și persoane care se încumetă să facă plajă pe acest dig, printre sticle de plastic, bălării și pamperși folosiți…

Cele mai multe persoane vin aici cu bicicletele, însă, de multe ori se pun în pericol, din cauza plăcilor de beton foarte degradate și cu spații mari între ele.

În prezent este în desfășurare o licitație pentru refacerea acestui loc, pentru suma de 16 milioane de lei, din bani publici. Procedura a fost lansată la sfârșitul lunii aprilie, iar proiectul presupune refacerea zonei de promenadă. Lucrările vor începe în cazul în care nu vor fi depuse contestații în cadrul procedurii de atribuire.

„Zilele următoare ar trebui să fie atribuit contractul, procedura este în evaluare. Imediat ce va fi atribuit, se semnează ordinul de începere a lucrărilor. Cel târziu în septembrie ar trebui să înceapă, asta dacă nu vor fi contestații. La anul, în vară cel târziu, ar trebui să se finalizeze aceste lucrări”, a declarat, pentru Gândul, Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6.

Potrivit edilului, gunoaiele de pe luciul apei nu sunt în responsabilitatea primăriei.

„Cea mai mare plajă”, dar pe hârtie

„Noi am făcut curățenie de două ori. În ceea ce privește gunoaiele din apă, acolo trebuie discutat cu cei de la Apele Române. Noi am strâns de pe dig, unde am tuns și vegetația”, mai spune edilul.

De-a lungul timpului, primarii de sector au lansat tot felul de proiecte grandioase, iar în ultimii ani, aici s-a vorbit de „cea mai mare plajă” din România, amenajată ( pe hârtie) pe insula din mijlocul lacului.

În realitate, de peste 30 de ani, de când a fost construit lacul (1986) aici nu s-a făcut nicio amenajare.

Totuși, chiar și așa, în paragină, digul este locul preferat al multor bucureșteni din cartierele Crângași, Militari sau Giulești.

„Este murdar, dar mă simt legat de acest loc”

„Da, este murdar, dar mă simt foarte legat de acest loc. Vin aici cu bicicleta, alerg, vin să văd apusul, câteodată pescuiesc. Râmâne totuși un loc special pentru noi cei care locuim în această zonă. În serile frumoase, toamna sau primăvara, sunt sute de persoane pe dig”, ne-a spus Siviu, un tânăr care locuiește în Crângași.

Cel mai mare lac din București a fost construit în mai puțin de doi ani, între 1985 și 1986 și este format din acumularea apelor Dâmboviței, având un baraj spectaculos, de 15 metri înălțime. Pentru amenajarea lacului, autoritățile comuniste au demolat o biserică și au dezafectat un cimitir.

Fotografii: Nicolae Oprea

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Regele Charles e din ce în ce mai rău! S-au activat planurile de înmormântare! Apropiații...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Oana Zăvoranu a ajuns la fundul sacului. Vedeta își vinde haine din garderobă.
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Criza climatică crește frecvența valurilor oceanice mortale, indică un studiu