Impostor descoperit la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași. Un consilier juridic fals își exercita „profesia” fără niciun drept și nu este suspendat. Motivul?

Impostor descoperit la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași. Un consilier juridic fals își exercita profesia fără niciun drept și nu este suspendat. Motivul?
Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași - FOTO: Facebook/ Socola
Publicat: 28/09/2022, 19:00

Un audit public intern privind modul de desfășurare a activităților juridice în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași a scos la iveală faptul că unul dintre consilierii juridici ai instituției, Ionel Lucian Sandovici își exercită fără drept profesia, nefiind înscris în nicio organizație profesională, așa cum prevede legea.

În urma descoperirii făcute, activitatea de consultanță, redactarea, avizarea pentru legalitate și contrasemnare a actelor juridice, asistența și reprezentarea juridică a instituției de către acest consilier juridic se dovedește a fi nulă.

Compartimentul juridic al Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași a funcționat până în luna august 2022 cu trei angajați, Ionel Lucian Sandovici, Corneliu Prepeliță și Adriana Medvichi, însă fără a fi numit vreun salariat în funcția de șef de compartiment. Acest fapt a generat lipsa unei delimitări clare a activităților profesionale de care răspunde fiecare consilier juridic.

În urma acestui audit intern s-a aflat că nu toți cei 3 consilieri juridici din cadrul compartimentului juridic al Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași sunt înscriși în Colegiul Consilierilor Juridici, că nu posedă legitimațiile de consilier juridic și insigna profesiei, Ionel Lucian Sandovici exercitând fără drept această profesie.

Principala problemă care a fost descoperită în cadrul compartimentul juridic îl vizează pe Ionel Lucian Sandovici, unul din cei trei juriști ai unității medicale, care își exercită fără drept profesia, nefiind înscris în nicio organizație profesională, așa cum prevede legea. Mai șocant decât atât este faptul că acesta nu a fost destituit din funcție, ci i s-a recomandat să se înscrie în Colegiul Consilierilor Juridici în cel mai scurt timp și să intre în posesia legitimației și a insignei profesiei.

Ce prevede legea?

În conformitate cu prevederile Statutului profesiei de consilier juridic, publicat în Monitorul Oficial nr. 684/2004, în temeiul Legii nr. 514/2003 privind organizarea și exercitarea profesiei de consilier juridic, publicată în Monitorul Oficial nr. 867/2003, se prevede că „profesia de consilier juridic se exercită personal de către cel înscris pe Tabloul profesional al consilierilor juridici definitivi sau stagiari”.

De asemenea, „înscrierea în profesia de consilier juridic se face, în mod individual, pe baza unei cereri adresate Colegiului Consilierilor Juridici pe a cărui rază teritorială domiciliază, conform regulamentului statutului fiecărui colegiu teritorial”.

Sursa: Ziare.com

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York